Київські кайт споти

Почнемо з правого берега, так як він найбільш багатий вдалими місцями катання.

Всі ці споти розташовані вгору за течією, виїзд до них з Києва по вул. Богатирська або з площі Тараса Шевченка. Далі в сторону сіл починаючи з Нових Петрівець.

синім вказано актуальний напрямок вітру на компасі.

Споти правого берега:

petrovtsi 

Старі Петрівці - добрий напрямок для цього місця північ-північний схід. Віддаленість від Вишгорода близько 10км.  Пляж пісочний, маються на стороні дерева. Перешкоди на споті, це кам'яний хвилеріз знаходиться з одного боку і дерева з іншого боку пляжу. Комфортна глибина від 50 до 100м від берега. Кататися тут можна як влітку так, і взимку

Маршрут: в с. Старі Петрівці, з'їхати з головної дороги по вул. Князя Святослава, вліво на вул. Космонавтів, що переходила в вул. Дніпровська їхати по головній до водойми.

lutij

Лютіж - актуальний напрямок для цього місця північний схід, південний схід. Віддаленість від Вишгорода 12км. Місце більш популярно взимку, ніж влітку, так як берегова лінія усипана камінням, що становить небезпеку особливо для новачків. Пляж пісочний.

Маршрут: проїхавши с. Старі Петрівці в'їжджаємо в с. Лютіж, їдемо по головній вул. Визволителів до повороту праворуч на вул. Приморська, далі всі дороги ведуть до води.

kozarovichi

Козаровичі - напрямок характерне для цього місця північний схід, схід, південний схід. Віддаленість від Вишгорода 20км. Берегова лінія трав'яниста, вихід на воду з метрового обриву. Глибина невелика в радіусі 100 метрів. Небезпеку складають рибацькі сіті в воді.

Маршрут: проїхавши с. Старі Петрівці, с. Лютіж і Демидов, звертаємо на право з головної дороги в бік Козаровичів. Проїжджаємо по прямій все село по головній дорозі до води.

yasnogorodka

Ясногородка - гарний напрямок вітру на споті північний схід, південний схід. Віддаленість від Вишгорода 27км. Пляж великий і піщаний. Глибина комфортна в радіусі 40 метрів від берега. Так як пляж міський в пляжні дні є відпочиваючі.

маршрут: проїхавши с. Старі Петрівці, с. Лютіж і Демидов, на в'їзді в Димер згорнути в право на Глібівку, далі по прямій, вздовж водосховища до пляжів Ясногородки.

tolokun

Толокунь - напрямок на цьому споті від південного, південного сходу, до східу, північного сходу. Віддаленість від Вишгорода 30км. Берегова лінія трав'яниста, з періодичними кущами або деревами. Глибина комфортна в радіусі 100-150 метрів від берега.

Маршрут: проїхавши с. Старі Петрівці, с. Лютіж і Демидов, на в'їзді в Димер згорнути в право на Глібівка, далі по прямій, вздовж водосховища до пляжів Ясногородки, проїхавши Ясногородку, їдьмо в сторону с.Толокунь.

 

Споти лівого берега:

lebedevka 

Лебедівка - відмінне напрямок для цього місця північ-північний захід, південний захід.

Віддаленість від Вишгорода 18км. Берегова лінія піщана, але дуже маленька. Складність складає маленька площа пляжу для виходу на воду, дерева на березі. А так же кам'яні насипи. Глибина комфортна в радіусі 100-130 метрів від берега.

Маршрут: Київ-Вишгород, переїзд через дамбу і вздовж набережної, від с. Лебедівка ще 3-4 км до пляжної зони по праву сторону.

muraveinik

Мурашник - напрямок північний захід-захід, південний захід. Від Вишгорода 18км. Знаходиться трохи далі спота Лебедівка. Пляж піщаний. Присутні дерева і каміння. Пляж трохи більше ніж в Лебедівці. Свою назву спот отримав через великої кількості мурах. Глибина комфортна в радіусі 100 метрів від берега.

Маршрут: Київ-Вишгород, переїзд через дамбу і вздовж набережної, від с. Лебедівка ще 3-4,5 км до пляжної зони по праву сторону.

limannoe

Лиманне господарство - одне з найшикарніших за вітром місце. Від Вишгорода 40км. Вітрової діапазон від півночі до півдня. Пляж піщаний, розміри пляжу залежать від рівня води. Небезпека створюють камені і дерева. Глибина комфортна при малій воді в радіусі 200 метрів від берега. Умови в основному флет, іноді невеликий чоп. В'їзд платний, близько 50грн за машину. На території є комфортні будиночки для проживання.

маршрут: Київ-Вишгород-Лебедівка-Ровжі, від Ровжі приблизно 1км по трасі.

Сподіваємося, що дана стаття допомогла вам знайти найзручніший для вас кайт спот.

 
Перейти в каталог