Листування між віндсерферів з Англії Деріл Метьюс і творцем "Ezzy Sails" Девідом Іззі, який пошив на своїй фабриці цілий сагайдак вітрил за індивідуальним замовленням Метьюса.

windsurfing.man on the factory


Ви коли-небудь уявляли собі, що у Вас може бути набір вітрил, виконаний за індивідуальним замовленням і в бажаної для Вас колірній гамі? Ця стаття розповість і продемонструє на фотографіях, зроблених на фабриці компанії «Ezzy Sails», процес створення індивідуального набору вітрил для віндсерферів, починаючи з його звернення за порадою до Девіду Іззі і закінчуючи покупкою вітрила. Особлива подяка за інформацію, надану для написання статті, виражається щасливчику Деріл Метьюсу, що став володарем високоякісного набору вітрил, пошитого по його індивідуальним замовленням, Девіду Іззі і британському імпортеру компанії Ezzy Sails Денні.

the lucky man Daryl Matthews

Деріл Метьюс - щасливий володар набору вітрил, пошитого за індивідуальним замовленням і під особистим керівництвом Девіда Іззі на його фабриці

 

Від заводу до виходу на воду

Англієць Деріл Метьюс давно вже займається віндсерфінгом, катаючись в Затоці Деймер і Уортінге. Ця стаття розповість про те, як він захотів отримати особливий набір вітрил і зіткнувся з тим, що не все може бути так, як це малює власну уяву, особливо коли маєш справу з всесвітнім постачальником вітрил для віндсерфінгу.

Перше електронного листа Девіду Іззі від Деріла Метьюса

Привіт, Девід!
Мені б дуже хотілося дізнатися, могли б Ви дати мені кілька порад. Я тривалий час користувався Ezzy і все ще користуюся оранжево-чорним вітрилом Ezzy Sails 2006 року, який Ви мені люб'язно допомогли придбати одного разу. Я подумую про оновлення мого свого комплекту вітрил, але не впевнений щодо необхідних розмірів, оскільки я розумію, що діапазон настройки вітрил на сьогоднішній день разюче відрізняється від вітрил 2006 року випуску. Мій набір вітрил складається з вітрил по 4.0, 4.5, 5.0, 5.8 і 6.5 метрів, однак найчастіше я користуюся вітрилами 5.0, 5.8 і 6.5 метрів, так як катаюся переважно в Затоці Деймер (Корнуолл, Англія). Мені подобається, коли мій парус йде легко, і немає тиску на задню руку, тому я встановив вітрило 2006 року на максимальний розмір. У мене завжди так з вітрилами: я завжди встановлюю розмір більше, ніж необхідно за рекомендацією, для того, щоб під час припливів у мене була додаткова потужність. Мені стало цікаво, а чи варто мені встановлювати аналогічні розміри в Zeta? Я важу 82 кг і катаюсь на дошках Fanatic Freewave 96 LT і Fanatic Tri-Wave 88 LT.
З найкращими побажаннями,
Деріл Метьюс

windsurfing in cornwall

Віндсерфінг. Корнуолл, Англія

Відповідь від Девіда

Привіт, Деріл!
Дякую Вам за Ваш лист, радий був отримати його. Вітрила 2006 сезону були хорошими вітрилами. Якби я почав критикувати їх, то це виглядало б так, що вітрила бюджетного класу не настільки гарні, як повинні були б бути. І це б пояснило, чому Ви хочете парус більшого розміру. Новий Zeta підходить як для катання при мінімальному, так і при максимальному вітрі, так що я думаю, що Ви будете задоволені. Я, так само, як і Ви, ненавиджу тиск на задню руку. Це, ймовірно, один з найважливіших критеріїв дизайну в моїх вітрилах. Моя пропозиція розмірів для вітрила Zeta наступне: 4.2, 5.0, 5.8 і 6.4. Zeta 4.2 повинен покрити Ваші поточні вітрила 4.0 / 4.5 2006 року. Будь ласка, дайте мені знати, якщо у Вас в подальшому виникнуть будь-які питання. І якщо Ви вирішите придбати Zeta, будь ласка, напишіть мені, якщо Вам знадобляться будь-які поради.
З найкращими побажаннями,
Девід

ezzy zeta

Ezzy Sails. Zeta

Відповідь від Деріла

Привіт, Девід!
Дякуємо за Ваш швидку відповідь. Якщо я можу розраховувати на 4 вітрила, то це просто чудова новина! Я дуже хочу дотримуватися 5-тілатового формату, тому, найімовірніше, піду Вашою порадою щодо розмірів Zeta. Дуже шкода, що у всій наданої колірній гамі відсутній помаранчевий колір!
Велике спасибі за поради!
Деріл

Відповідь від Девіда

Привіт, Деріл!
Дійсно шкода, що немає оранжевого кольору. Я можу зробити для Вас вітрила, якщо Вам потрібен помаранчевий колір. Дайте мені знати.
З найкращими побажаннями,
Девід

making a sail

Пошиття вітрила на замовлення на фабриці Девіда Іззі

Коментарі Деріла

Вітрила були запущені у виробництво! Девід навіть змінив макет дизайну вітрила, щоб додати бажаний для клієнта помаранчевий колір. В останній момент я додав ще один розмір і знову ... це ні було важко!

individual sail.finding necessary colour.blue
 

individual sail.finding necessary colour.orange
 

 

Підбір необхідних квітів для створення вітрила за індивідуальним замовленням Деріла Метьюса

 

process of making sail for daryl-1
 

process of making sail for daryl-2
 

process of making sail for daryl-3
 

 

Процес пошиття вітрила на фабриці компанії "Ezzy Sails" для Деріла Метьюса по його індивідуальним замовленням

 

ready sails for daryl-1Готовий вітрило, пошитий за індивідуальним замовленням Деріла Метьюса

 

Звіт Деріла Денні в Surfadle після випробування вітрила 5.8 м

Привіт, Денні, перше враження від Zeta ...
Мій вихід на воду відбувся вранці через півтори години після відливу і почався з тривалої прогулянки по воді. Погода була не такою вітряної, як я очікував, тому я встановив свій парус 5.8 на щоглу Ezzy Hookipa 430. Дотримуючись інструкції по налаштуванню вітрила, я встановив середні і спустив на воду свій Fanatic Freewave 96.

 

zeta for daryl.settings before surf

Підготовка Деріл Метьюс дошки і вітрила перед заняттям віндсерфінгом

Перше, що я помітив - це вага вітрила. У порівнянні з моїм старим вітрилом Ezzy, парус Zeta на багато легше. При цьому конструкційні особливості Zeta зберігають високу якість, властиве всієї продукції відомої компанії Ezzy Sails.
Вітер піднявся на той час, коли я надів свій гідрокостюм і дістався до води. Спочатку я подумав, що розміру 5.8 м може бути забагато, але потім прийшов до висновку, що мені було б цікаво поспостерігати за тим, як Zeta буде справлятися в непереборних умовах.
Спустившись на воду, Zeta показав більше, ніж просто відмінні результати. Парус поводився збалансовано і стабільно, відмінно входив в повороти. Навіть в непереборних умовах парус рівномірно тягне в поворот і переходить в нейтральне положення дуже плавно, розподіляючи силу так само плавно і з іншого боку. Вітер почав посилюватися і трохи сильніший від мене, тому я вийшов на берег і переналаштував своє вітрило на сильний вітер.
Повернувшись на воду, Zeta поводився все так само стабільно і плавно. Хвиль було не надто багато, але коли я періодично ловив пристойну хвилю, Zeta знову був на висоті від цього несподіваного руху, дозволяючи виконувати впевнений надихаючий депауер і заряджатися енергією. Потім я проїхав повз пари хлопців, які каталися на вітрилах 4.7 м. Я подумав про те, що може і мені слід перейти на свій парус 5.0? Але я відчував себе прекрасно, контролюючи своє вітрило 5.8 і отримуючи від катання на ньому величезне задоволення, тому в його зміні не було ніякого сенсу!
Отже, перші враження у мене чудові! Я думаю, що Девід створив щось особливе, гідно поєднуючи розмір, контроль і стабільність. Чесно кажучи, я був вражений тим, що контролювати вітрило 5.8 я міг так само, як і 4.7.
З найкращими побажаннями,
Деріл.

 

ezzy sails zeta

Парус Zeta, виконаний на фабриці Ezzy Sails за індивідуальним замовленням Деріла Метьюса

Девід Іззі зробив свій продукт унікальним за рахунок того, що зробив настройку спорядження (парус, щогла, гик) легкій і доступній для будь-якого райдера, для широкого кола любителів, які бажають самі освоювати вндсёрфінг.
У кожен парус буквально вкладена інструкція по налаштуванню. На вітрилі є позначки для його виставлення (вибивання) при зборі в залежності від поточних условій.На гіке від Еззі йдуть 3 мотузочки-позначки для вибивання вітрила під різні настройки. Також, обладнання Еззі має високий запас міцності.
PS Розміри вітрил про які йде мова в статті, можуть здатися смішними, адже на водоймах України парус 6 - ледь не мінімальний застосовуваний розмір. У той час, як на сильних океанських вітрах 6 - це максимальний доцільний розмір.

 

 

 

Перейти в каталог