Новинка: надувна дошка для віндсерфінгу Starboard Airplane Freeride

О, так Starboard 2016 AIRplane,це надувна дошка для віндсерфінгу! Глиссирующих надувна дошка, це важливо!

Виходячи з абсолютного успіху надувних дощок SUP, виробник відсерф дощок Starboard набрався сміливості і випустив надувну дошку для віндсерфінгу, влучно назвавши її AIRplane.

airplane-940x627

Думаємо, AIRplane, викличе до себе багато уваги, як позитивного, так і негативного або точніше не довірчого. Звичайно ж старожил віндсерфінгу скажуть, що це провал, вона не буде глиссировать і ціна занадто висока. Але не забуваємо, що це не надувний матрац, а болід з практично космічними технологіями, а в космос літати не дешево. Ми впевнені, що знайдуться такі люди, для яких, цей варіант буде саме тим, що вони шукали.

Starboard - це світовий лідер з виробництва дощок для віндсерфінгу. Вони мають високотехнологічні дошки для світових перемог, дуже міцні дошку по хорошій вартості, а тепер ще й дружню дошку для розваги і веселого катання. Дизайнер Starboard AIRplane - TiesdaYou, очікує, що винахід надувний дошки AIRplane стане важливою віхою в еволюції спорядження для віндсерфінгу, допомагаючи відкрити для себе віндсерфінг нової аудиторії з різними очікуваннями.

Tiesda You - Спеціаліст з гідродинаміки з Франції, відповідає в компанії Старборд за дослідницькі програми. Його перший масштабний проект - дошка для віндсерфінгу Hypersonic,названа дошкою року в 2003, і відразу стала найбільш продаваною дошкою в світі.

Створення надувний дошки не було свідомою метою дизайнерів Starboard, вони просто хотіли створити більше задоволення від катання. Багато компаній намагаються зробити надувну дошку гліссірующей, додаючи в неї жорсткі краю або ще якісь жорсткі формовані деталі, EVA - це не нові ідеї. Starboard, багато експериментував в пошуку рішення, адже дошка повинна бути гліссірующей і одночасно без проблем і швидко складатися в рюкзак. За допомогою технології Rail Edge у них це вийшло, і навіть перевершило очікування. Особливо творців порадувала дошка AIRplane 255, це повноцінно глиссирующих дошка для фрірайду, з масою задоволення. Обсяг дошки поки не анонсується в характеристиках, але судячи з розмірів 255х80, це близько 150-160літров.

airlpane 255

Багато напевно захочуть порівняти їх з жорсткими дошками. Не робіть цього! Це абсолютно марна трата часу. Ці дошки дуже схожі зовні, вони мають параметри подібні між собою, довжина, ширина, розмір плавника і тд. Але при цьому, це абсолютно різні дошки для різних потреб.

airlpane 255 2

Це дошки дійсно швидкі і одночасно забавні. При згадці надувна дошка, у багатьох людей виникають асоціації про іграшці низької якості. Але спробувавши AirPlane 255, ви зрозумієте, як далеко зрушили надувні технології. І це тільки початок. Дизайнери Starboard, вже почали працювати над дрібнішими розмірами надувних дощок, з більш легкої hi-tec конструкцією.

Мінуси і плюси у використанні жорстких і надувних дощок: У будь-якому випадку є і мінуси і плюси. Коли я використовую надувну дошку, я можу бути більш безтурботним, так як мене не так турбує падіння дошки або стукіт її про бетон. З жорсткою дошкою, мене пересмикує, коли я чую удар або тріск, розуміючи що наступна поїздка в майстерню не за горами. Коли справа доходить до довговічності, все це зводиться до догляду та утримання. Вони можуть працювати все життя без необхідності ремонту, якщо ви будете піклуватися про них; якщо ви не піклуватися про дошках, час від часу ремонти будуть неминучими.

Starboard AIRplane випускається в 4-х варіантах:

AIRplane Daggerboard 285 і 300 - Варіанти швертових дощок (Увага, не бояться! Це не літраж дощок, а їх довжина!):

AirPlane Daggerboard 300 - найбільша дошка з довгою 300см, ширина 90см, дуже стабільна , найкращий варіант для новачків. З вбудованим жорстким, повнометражним швертовим колодязем.

AIRplane Daggerboard 285 - не менше довга дошка, ніж попередня - 285см з шириною 90см, виробник її анонсує як більш просунуту дошку для новачка, що переходила плавно під фрірайд. З вбудованим жорстким, повнометражним швертовим Колодій.

AIRplane 285 - дошка довгою 285см і шириною 90. Її головна відмінність від AIRplane Daggerboard285,в тому що, замість шверта вона має, невеликий в 22см додатковий плавник в центрі дошки. Думаю, саме цей варіант виробник мав на увазі, як начінающе-прогресивний фрірайд.

І, нарешті то AIRplane 255 - Це реально надувний Літак, її довжина 255 і ширина 80см. Це чистий фрірайд, вона так само має додатковий центральний плавник Drake Shallow 22, ідеальна для навчання фрірайду, fun катання і навіть прогресивного фрірайд катання в своє задоволення.

Широкі, паралельні контурні форми з заокругленим хвостом і носом забезпечить стабільність для умов без глиссирования і Friendly fun відчуття глиссирующего фрірайду.

Особливості:

Що ж забезпечує можливість глиссирования?

Завдяки найтехнологічнішим матеріалами надувні дошки AIRplane мають максимальну жорсткість і для оптимальної продуктивності накачуються до позначки 18PSI.

Нова, вже запатентована технологія Rail Edge technology: це шар 3D еластомерного з'єднання по краях. Це спеціальна гумова суміш, яка повинна задовольняти досить складний набір критеріїв: вона повинна бути жорсткою, так що б відштовхувати від себе воду належним чином, але і вона повинна бути м'якою та гнучкою, щоб дозволити скачати дошку в рулон. Як стверджують фахівці Starboard з технологією Rail Edgetechnology,"ви можете розігнатися і насолоджуватися захоплюючими відчуттями глиссирования, як ніхто інший на надувний дошці".

rail enge

New FAST Mast Track system - Це нова швидка система кріплення щогли, повністю інтегрована. FAST Mast Track system вставляється в спеціальний отвір в дошці під час накачування, надалі стіни під тиском притискають коробку і жорстко фіксують її на місці.

Якщо вітрило матиме надзвичайний екстремальне тиск (наприклад при катапульти), для запобіжних заходів, що б уникнути пошкоджень дошки на воді, система FAST Mast Track буде витягнута з дошки до пошкодження.

fast mast track

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нова система FAST Tuttle Box вставляється в спеціальний отвір в дошці під час накачування, надалі стіни під тиском притискають коробку і жорстко фіксують її на місці. Плавникові колодязь потужний і жорсткий, тому що він використовується на повну глибину в 6 ", завдяки цьому райдер відчуває контакт з плавником, так само як і в жорстких дошках.

fast tuttle box

 

 

 

 

 

 

 

 

6 "Air волокна drop stitch всередині дошки надають їй максимальної жорсткості і для оптимальної продуктивності дошка накачується до позначки 18PSI.

Параболічні компресійні рейли на бортах перешкоджають скручування і додають жорсткості.

6 drop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПЕЦИФІКАЦІЯ:

spec

 

Перейти в каталог