Як вибрати гідрокостюм. Нотатки для новачка.

Як вибрати гідрокостюм. Нотатки для новачка.

Товщина

Таблиця нижче допоможе Вам вибрати необхідну товщину гідрокостюма, в залежності від зовнішньої температури і роду вашого заняття. Різні люди сприймають холод по різному. Так що, якщо ви мерзляк, то вибирайте гідрокостюм по товщі.

Типи швів

Гідрокостюм працює за такою схемою: тепло вашого тіла буде зігрівати вода, яка потрапила всередину вашого гідрокостюма. Вода, як правило, потрапляє всередину гідрокостюма через шви і не герметичні блискавки.

Overlock - прості стежки. Вода в такій гідрокостюм проникає легко і швидко. Якщо вашою метою, є літній катання в теплій воді, то це відмінний економічний варіант для вас. Гідрокостюми з таким швом зустрічаються досить рідко. Так як такий шов не практичний і не довговічний.

Flatlock - гідрокостюми з плоским швом. Вартість їх трохи вище, ніж зі швом Overlock. Але такий гідрокостюм тепліше, тому його можна використовувати в прохолодній воді. Вода не буде легко проникати в костюм через шви, так ка такі шви мають більш складну конструкцію. Це плоскі шви, за рахунок цього, вони менше стираються і не натирають шкіру. Більшість гідрокостюмів зроблено саме з цим швом.

Blindstitch - це найнадійніші шви. Вода через такі шви не може проникати в гідрокостюм. Це тип стібків проклеєний. Найдорожчі гідрокостюми використовують цей шов, і вони як правило, для холодних погодних умов. Гідрокостюм з плоским приклеєним швом GBS.

 

Тип блискавки

Back Zip - Задня блискавка. Вона розташовується на спині. Плюси - це найпростіший спосіб установки блискавки на гідрокостюм, відповідно вартість такого зменшується. Мінуси - вода проходить через таку блискавку легко, відчувається холод зі спини. Але відмінний варіант для теплої води. Так само для збільшення герметичності при такій блискавки в теплих гідрокостюмах використовують додатковий шар неопрену на спині в районі блискавки. Що не дає воді проникнути всередину так швидко.

Front Zip - Блискавка розташовується на грудях. Плюси - Через таку блискавку воді набагато важче проникнути всередину, за рахунок складної конструкції. У холодних погодних умовах в такому костюмі буде тепліше. Мінуси - Вартість такого костюма буде вище. Також в костюмах з більш бюджетним неопреном, може бути важко вдягання. Але в таких костюмах, як випустив бренд Mystic в 2015 році, проблема одягання гідрокостюма з передньою блискавкою зникла, костюми одягаються легко і швидко. Відмінний приклад гідрокостюм Mystic 2015 Crossfire 4/3 D / L Fullsuit YZNavy.

Zipper Less - відсутність блискавки. Такі гідрокостюми зроблені з дуже еластичного неопрена. Одягається він через отвір для голови. Так якщо, неопрен досить товстий буде утруднено вдягання. Саме тому найчастіше такий тип зустрічається в тонких гідрокостюмах, таких як Mystic 2015 SUP Long John або Mystic Majestic Short John2014.Вони мають дуже еластичний і тонкий неопрен, легко одягаються і не сковують рухів.

 

 

Для тоді що б вам було легше вибрати свій варіант гідрокостюма, пропонуємо таблицю, в якій враховуються температура води і спорт яким ви плануєте займатися в ньому.

 

 

 

Як же все-таки повинен сидіти гідрокостюм?

Як друга шкіра. У воді гідрокостюм має властивість трохи розтягуватися і стає м'якше, так що цілком нормально, що при примірці він вам здається трохи тіснуватим.

                1.Якщо ваш гідрокостюм буде не досить щільним, в нього буде потрапляти більше води. Ваше тіло буде витрачати багато енергії на нагрів цієї води. У підсумку ви можете легко простудиться.
                2. Якщо гідрокостюм буде дуже вільним, може створювати незручність при катанні.
                3. Навіть якщо вам здається, що гідрокостюм занадто облягає шию, знайте в воді він ще потягнеться.
          

Як же зрозуміти чи підходить вам цей розмір.

Одягніть гідрокостюм і сядьте в ньому. Подивіться на живіт, якщо гідрокостюм йде навколо вашого тіла, це добре. Якщо живіт йде з вашого тіла і створюється порожній простір, можна поміряти на розмір менше. У гідрокостюмах з блискавкою на спині, коли розмір не відповідає, в області з блискавкою відчувається дискомфорт, в основному стосується, коли костюм малий. Для того що б догодити кожному споживачеві бренд Mystic випускає велику розмірну сітку. У ній, можна знайти і подовжені і навпаки укорочені варіанти розмірів. Які в розмірах відзначаються як Т- подовжений розмір, S - укорочений розмір. Наприклад: XLT, це подовжений розмір XL.

Знайти гідрокостюми в магазині sportzone ви зможете в категорії Гідроодяг.









 

Перейти в каталог