Як упаковувати Ваш кайт: поради професіоналів

У кожного спортсмена була адже така ситуація, коли він виходить з води, не змовкаючи розповідаючи своїм друзям на березі про чудову сесії, яку тільки що зробив, відкидає від себе свій кайт і відразу направляється насолодитися охолоджуючим напоєм. Через години так три або близько того, коли кайт все ще продовжує лежати на пляжі і смажитися на сонці, ляскаючи крилами від вітру, кайтсерфер недбало згортає його, кладе в сумку і збирається покинути пляж.

Якби це був кайт, узятий напрокат, можливо Ви б особливо не переживали за його збереження і довговічність, хоча берегти необхідно будь-який спортивний інвентар. Однак, це вже Вашкайт,Ви витратили на нього власні зароблені гроші і явно стурбовані тим, щоб він чудово виглядав, прослужив Вам якомога довше і зберіг свої відмінні аеродинамічні якості протягом багатьох років.

Раніше на нашому сайті ми вже говорили про те, як вибрати кайт на основі навичок і стилю катання спортсмена,а зараз звертаємо Вашу увагу на те, як правильно пакувати  обраний Вами кайт.

4packup Правильна упаковка кайта - запорука його збереження і довговічності

Рекомендації професійних кайтсерферов щодо правильної упаковки Вашого кайта після кожного сеансу:

1. Щоб зберегти експлуатаційний термін Вашого кайта, упаковуйте його кожен відразу після того, як Ви закінчили свою сесію занять кайтсерфінгом на поточний день. Не дозволяйте кайту в розкритому вигляді плескати крилами за вітром або смажитися на сонці, поки Ви знайдете для себе інші цікаві заняття на пляжі. Чим менше Ваш кайт буде залишатися не вимитим після завершення Вашого катання, тим довше він прослужить.

2. Якщо Ваш кайт вологий, обов'язково дайте йому висохнути перш, ніж Ви почнете його складати. Подумайте заздалегідь про те, що Вам потрібна звичайна вода: наберіть будинку звичайну проточну воду в пляшку, купити бутильовану воду або знайдіть інший варіант. Якщо Ви каталися на солоної морської води, а не на прісних водах, то краще за все буде сполоснути кайт від солоної води звичайною водою, висушити його, а вже після складати. Якщо Ви не промийте кайт від солоної води або упакуєте його мокрим або брудним, це стане першопричиною пошкодження тканини купола і його конструкції. У разі, якщо у Вас немає можливості чекати поки кайт висохне і Ви його все-таки упакуєте мокрим, обов'язково протягом 12 годин необхідно кайт розпакувати в сухому і чистому місці, промити від солоної води, очистити від піску та бруду, висушити, і після заново упакувати.

slingshot kite on the sand

Промийте свій кайт від солоної води звичайною водою, просушіть його, очистіть від піску і бруду, і лише після можете пакувати кайт

3. Випустити повітря зі свого кайта, використовуючи для цього спеціальний клапан для спуску повітря, а не клапан для надування кайта.

4. Розкладіть кайт на землі таким чином, щоб нижня частина купола лежала «горілиць». Якщо Ви перебуваєте в такому місці, де постійно дме вітер, кайт буде здувати. Тоді Вам необхідно починати складати кайт з підвітряного боку до центру, а потім вже складати друге крило.

5. Розмістіть стропи поверх кайта.

6. Переконайтеся в тому, що передня кромка крила рівна і розправленими на землі, а не знаходиться в скрученому стані.

7. Обов'язково вичавлювати з кайта будь-який залишився повітря з кожного поперечного балона для кайта.

 

slingshot kite on the sand and rider

8. Починаючи з того боку крила, звідки дме вітер, вільно скрутіть кайт від кінця крила до першого профілю, потім до другого і так до центру. Звідти скрутіть кайт від краю до центру.

9. Повторюйте процес з іншого боку до тих пір, поки ви не скрутіть обидві сторони кайта. Можливо, при сильному вітрі Вам знадобиться покласти якусь вагу на скручену половину кайта, щоб Ви спокійно могли скрутити іншу половину.

10. Вичавіть будь-який залишився повітря з балонів, струсіть залишився пісок і складіть згорнутий кайт навпіл (для невеликих кайтов) або на три частини (для великих кайтов) для того, щоб вона розмістилася у Вашій сумці.

Перейти в каталог