Тестування кайта Cabrinha Switchblade 9m 2016

У статті надається короткий огляд і результати тестування моделі кайта Cabrinha Switchblade 9m 2016.

cutout-1


Стабільність з чудовим діапазоном вітру - ось що таке Switchblade. Багатогранність кайта Cabrinha Switchblade дає можливість назвати його кросовером, високопродуктивним і універсальним кайтом. Колекція кайтов Cabrinha містить в собі більше 7 різних видів кайтов, однак яким чином кайт можна віднести до одного з існуючих видів - досить-таки непросте питання. Радує той факт, що компанія Cabrinha сама створила огляд своїх кайтов з поясненням до кожного з них.

Cabrinha-explaination-300x269

7 різновидів кайтов компанії Cabrinha


Кайт Switchblade, що знаходиться прямо посередині вище продемонстрованого зображення, вважається одним з найефективніших кайтов, однак, в той же час, і менш чуйним, ніж FX, який вже встиг полюбитися багатьом кайтерам і проявив себе, як відмінний кайт для багатьох дисциплін.


Кайти Switchblade компанії Cabrinha володіють такими характеристиками, якими повинні були б мати все кайти:

• Один насос - відмінна насосна система з найкращим великим надувним клапаном (з усіх раніше наданих кайтов аналогічним клапаном володіли Best і Ozone);
• Гнучка лінія депауер володіє повністю пластиковим покриттям, завдяки чому ступінь зношування зведена до мінімуму.
Кайт Cabrinha Switchblade 9m 2016 володіє п'ятьма поперечними балонами, випускається в трьох різних колірних гамах і не володіє в своїй конструкції планками. Вартість кайта з повним комплектом (бар, стропи і насос) може доходити до 1900 $.

 

Тестування кайта Cabrinha Switchblade 9m 2016

test 0675-300x200

 

Кайтери, які проводили тестування кайта Cabrinha Switchblade 9m 2016, відчували кайт в декількох погодних умовах: при поривчастим вітром в Леванте, Франція і при стійкому вітрі з хвилями до трьох метрів в Тарифі, Іспанія. І перше, на що звернули увагу спортсмени, що тестують кайт Switchblade 9m 2016, була його неперевершена стабільність під час катання при різних вітрових умовах. П'ять поперечних балонів в поєднанні з формою кайта надають величезну впевненість кайту під час катання. На воді кайт поводиться дуже легко і навіть при низьких вітрових поривах його неможливо зупинити. Легко і передбачувано можна виконувати чудові стрибки на середню висоту. Звичайно, він не працює настільки точно, як кайт Ozone Edge, але своєю манерою поведінки ці кайти дуже схожі. Діапазон вітру Switchblade 9m 2016 так само вражає і він на багато краще, ніж у більшості інших кайтов. Таким чином, у Cabrinha Switchblade 9m 2016 є всі шанси зайняти лідируючі позиції серед інших кайтов.
Для більш досвідчених кайтеров, яким недостатньо лише здійснювати невеликі стрибки, Switchblade 9m 2016 здасться занадто повільним і недостатньо чутливим. Під час здійснення системи трюків кайт луп (Kite Loop), кайту Switchblade 9m 2016 потрібно більше простору, так як він виконує величезні петлі. Але кайт чудово тримає свою форму і не деформується. Виконання деяких фрістайловий трюків так само не складе особливих труднощів (але для цього необхідно величезний захоплення на лишь), так як кайт залишиться на тому ж місці, коли виконує будь-які нові шкільні трюки. У нього навіть є свого роду «мертвий момент», який ідеально підходить для фрістайлу.

 

kite cabrinha on the water300x200
 

Порівняльна характерстікі Cabrinha Switchblade 9m 2016 з іншими кайтамі

Кайтери, які проводили тестування Cabrinha Switchblade 9m 2016 відзначили, що за своєю манерою поведінки цей кайт схожий з North Dice 2016 і F-one Bandit 2016, однак між кайтамі існують і свої яскраво виражені відмінності. Для катання при поривчастим вітром з усіх трьох кайтов Switchblade 9m 2016 проявив себе найкраще. Приземлення у Switchblade 9m 2016 так само краще, хоча North Dice недалеко пішов від нього. Ще одна значна перевага кайта Switchblade - це його стрибок, який на частку вище, ніж у інших кайтов. Однак, відповідна реакція у Switchblade 9m 2016 найменша.
Спортсмени, що тестують Switchblade 9m 2016, висловили свою думку щодо того, що продуктивність цього кайта найближче походить на кайт North Evo. Не дивлячись на те, що Evo володіє меншим і більш швидким радіусом повороту, що краще підходить для катання по хвилях, він менше підходить для катання в стилі фристайл, як Switchblade. Причина в розбіжностях між кайтамі криється не в самих кайтах, а полягає в найвищій точці розподілу передніх ліній бару, які використовуються на North Evo.

Бар і стропи

Cabrinha-bar-depowerystem-small-300x225
 

Бар добре захищений на кінцях, тому він не зможе зашкодити Вашу дошку для занять кайтсерфінгом, наприклад. Точка розподілу передніх ліній не може бути нижче, а система безпеки буде повністю тримати кайт на одній лінії, так, як це повинно бути у всіх чотирьох лінійних системах. Кайтеров так само вразила нова система депауер. На думку спортсменів, які проводили тестування Cabrinha Switchblade 9m 2016, нова система депауер на багато краща за стару, так як вона більш гладка (хоча стара версія стрепи все ще доступна в продажу). Тим не менш, деякі кайтери як і раніше вважають, що система занадто груба і вимагає великих зусиль для зміни потужності. Пластик на мотузці депауер досить великий, він стикається з отвором в барі і це змушує планку управління підніматися і опускатися, при цьому потягнути за один кінець бару буде досить жорстко. Кайт F-one володіє аналогічним пластиком на мотузці депауер, як і Cabrinha Switchblade 9m 2016, однак працює він більш плавно.
На багато більшою проблемою всієї системи кайта є те, що депауерная система знаходиться занадто далеко від кайтера. Кайтеров, чий зріст не перевищує 1.70м, буде неймовірно важко керувати такою системою.

 

 

Перейти в каталог