Тестування кайта Ozone Zephyr 17М 2016

Тестування кайта Ozone Zephyr 17М проводив професійний американський серфер Джейсон Фрінк, який з 2000 року активно займається кайтсерфінгом. Своєю пристрастю спортсмен називає підкорення хвиль і катання в стилі фристайл. При своїй вазі в 86 кг, Фрінк любить відчувати максимальну віддачу від обраного ним спортивного інвентарю для занять кайтсерфінгом. Джейсон катався на різноманітних кайтах з площею в діапазоні 17М-20М, але в кайт Ozone Zephyr 17М він закохався з першого погляду. Після катання на цьому кайте, Джейсон Фрінк став вибирати для своїх занять кайтсерфінгом тепер переважно кайти з 17-ти метровим крилом. Вивчаючи те, як кайт Ozone Zephyr 17М себе веде під час занять кайтбордінга, аналізуючи і порівнюючи його з іншими аналогічними кайтамі, Фрінк з упевненістю назвав Ozone Zephyr 17М 2016 унікальним кайтом. На підтвердження своєї думки, він наводить такі аргументи:

Ряд переважних характеристик, притаманних Ozone Zephyr 17М 2016:

Конструкція:Керувати Ozone Zephyr 17М 2016 так само легко, як і маленьким кайтом. Джейсон Фрінк вже багато чув від інших кайтсёрферов, що 14-ти метрові кайти вже почали набридати серферам і вони жадають отримувати більшу владу над кайтом, не втрачаючи при цьому тотального контролю над ним. А кайти більшого розміру дуже складно повернути під час занять кайтсерфінгом. Вам необхідно смикнути планку, почекати і раптово Ваші руки можуть просто зіскочити. Але все це не має ніякого відношення до Ozone Zephyr. Фрінк катався на кайтах конструкції дельта, С-кайтах, боу-кайтах і менш стійких кайтах набагато більшого розміру. Маючи чималий досвід в управлінні кайтамі різних конструкцій, Джейсон Фрінк впевнений, що з'єднання воєдино конструктивних особливостей Ozone Zephyr 17М 2016 дозволило створити оптимальну конструкцію для цього кайта.

Лінійнапотужність:Знову ж таки, великі кайти або надають можливість повністю відчути всю красу катання, або не здатні викликати взагалі ніяких відчуттів. За допомогою Zephyr, спортсмен зможе ідеально управляти кайтом, навіть під певним кутом. Це виражається в поведінкової манері кайта для здійснення великих підйомів під час катання. В умовах хвиль, це означає наявність дрейфу, під час якого кайтсёрфер тягне планку вниз.

ozone zephyr 17m-2

Здатність йти противітру:кайти з розмірами менше, ніж XL, будуть тягнути Вас, але вони розслаблюють вітрове вікно, даючи можливість спортсмену щільно його затиснути. Ви можете мчати з величезною швидкістю, але при цьому втрачати свою обрану позицію з кожним лавірування. Zephyr еволюціонував як раз до такої міри, щоб зайняти більш високі позиції, ніж він займав, коли вперше вийшов на ринок. Джейсон Фрінк вважає, що Ozone зміг знайти правильний підхід до будови кайта, завдяки чому так багато людей віддали перевагу Zephyr 17М, оцінивши його конструкцію і поведінкові манери гідно. Особисто для Фрінк така поведінка кайта надає можливість опинитися на піку хвилі, виконавши всього один спритний маневр, замість двох або більше.

Більш висока вітровастійкість:Деякі великі кайти або не володіють достатньою тягою на планці, або починають втрачати контроль під час своєї розвантаження навіть у тому випадку, якщо цієї тяги їм досить. Zephyr легко піддається управлінню в будь-якому випадку!

Якість ікомфорт:Вивчаючи особливості кайта Zephyr, неможливо залишити непоміченим майстерність його виконання. Особливо вражають деталі.

Відмінні риси кайта Ozone Zephyr 17М 2016, які виділив професійний серфер Джейсон Фрінк:

• Всі деталі та компоненти планки виконані з нержавіючої сталі, що важливо для такої складової кайта, яка постійно контактує з солоною водою;

• Наявність великого обсягу клапана для надування. Це неймовірно важливо для 17-ти метрового кайта;

• Наявність кольорових строп;

• Використання при створенні кайта системи Анти-твіст, яка запобігає скручуванню і сплутування строп. Крім того, ця система дозволяє розкручувати центральні стропи без необхідності від'єднувати страхувальний лиш;

• Депаурная (тягова) стропа не прилипає.

Джейсон Фрінк вважає себе професійним кайтсёрфером, тому він здатний кататися на кайте будь-якого розміру. Протягом багатьох років конструкції і моделі інвентарю для водних видів спорту змогли розвинутися до такого ступеня, що більшість брендів здатні надати дуже хороші кайти аналогічних розмірів. Однак не всі фірми-виробники кайтов змогли подолати проблему зменшення віддачі занадто великих кайтов. Багато виробників навіть і не намагаються цього досягти, вони просто беруть за основу вироблені раніше ними кайти менших розмірів і створюють їх збільшену копію. Але цього не можна сказати про кайт Zephyr 17М 2016 компанії Ozone. У будь-якому випадку, якщо Ви професійний райдер, люблячий влада і міць під час катання, Вам обов'язково слід спробувати Ozone Zephyr 17М 2016.

Перейти в каталог