Тестування кайта Slingshot Wave SST 2017

Інформація від представників компанії  Slingshot

Slingshotдавно вже зайняла лідируючу світову позицію в сфері кайтсерфінгу, просуваючи тим самим цей вид спорту і піднімаючи його на вершину досконалості і величезною популярністю. Як новачки, так і професійні кайтсерфери запросто зможуть підібрати для себе відповідний кайт з усієї лінійки кайтов, наданих компанією на ринку спортивного обладнання. У 2017 році компанія Slingshot поставила за мету створити повноцінний універсальний кайт і запустив у виробництво нову модель Wave SST. Ця модель вперше була представлена на ринку в 2016 році і створювалася для просунутих райдерів, які вдосконалювали свої навички. Однак немає межі досконалості, тому ретельне вивчення поведінкової манери кайта і особливе пильну увагу до деталей його конструкції підштовхнули Slingshot до поліпшення моделі Wave SST в 2017 році.

Частина конструкційних особливостей кайта Slingshot Wave SST 2016 року було запозичена і для нової моделі 2017, однак деякі конструкції були додані. Наприклад, система швидкого і зручного надування / здування повітря One Pump Speed System, використання додаткових панелей на кайте Surf Grid, а також використання поліефірного матеріалу на задній кромці Teijin T2 Polyester Ripstop.

Wave SST 2017 with rider flat water

Кайт Slingshot Wave SST 2017 оснащений профілем купола Compact-C і конденсованої версією амортизуючої системи укороченою розпірки IRS від компанії Slingshot. Поєднання геометрії купола і укороченою версії унікальної розпірки призводить до того, що кайт, який відмінно здатний літати над океаном, так само чудово літає на будь-яких інших водоймах. 

Існують дві основні особливості, які роблять кайт Wave SST таким дивним для занять кайтсерфінгом. По-перше, кайт відмінно дрейфує за вітром, а по-друге, він здатний швидко повертатися, навіть якщо Вашої сили тяги недостатньо, Ви втомилися або занадто нахилилися до кайту.

Wave SST 2017 володіє винятковою надійністю завдяки тому, що на додаток до стандартних і жорстким вимогам Slingshot, які поширюються на виробництво всієї продукції компанії, кайту Wave SST були додані спеціальні посилені панелі Surf Grid по скелету вироби. Ця технологія додає силу і довговічність куполу кайта, а також дозволяє налаштовувати розпірку, розтягуванням і стягування гумок для збереження потрібного натягу під час катання. До того ж, задня кромка кайта Wave SST 2017 була посилена неймовірно міцним матеріалом Teijin T2 Polyester Ripstop, завдяки чому зменшується вібрація кромки і збільшується довговічність кайта. А в тому місці на центральному балоні, де стропи управління труться об тканину, були додані дві спеціальні накладки для мінімізації процесу протирання. Знову-таки, це позитивно позначається на довговічності кайта.

Slingshot Wave SST 2017 1

Інформація від кайтсерферов, які виробляли тестування кайта Wave SST 2017 від компанії Slingshot

Кайт Slingshot Wave SST 2017 поєднує чуйність і потужність С-кайта з останніми досягненнями в 3-стропна Дельта технології, над розробкою якої компанія Slingshot працювала вже не один рік. Така форма кайта демонструє неперевершений вітрової діапазон, відмінне вирізання проти вітру, велике зависання, а також швидкий рестарт і легкий діпауер для більшої безпеки. 

Команду кайтсерферов, яка проводила тестування кайта Slingshot Wave SST2017,особливо вразило те, як кайт поводився в дні катання при більш слабкому вітрі. Крила Wave SST забезпечують точне рульове управління і дозволяють досить швидко здійснювати розвороти. Крім того, райдери оцінили загальну стабільність кайта в повітрі і здатність ходити під вітром під час карвінгу. Команда кайтсерферов, що тестують Wave SST, рекомендувала використовувати кайт для свого цільового призначення, - тобто для катання на хвилях, що підходять для кайтсерфінгу. Однак, незважаючи на це, точність управління кайтом і його прогресивна віддача дозволяють назвати кайт універсальним, здатним кататися при великих хвилях, так і в стилі фрірайд.

Новаторське рішення компанії Slingshot у вигляді використання системи Split Strut, а також міцна конструкція всього кайта, дозволяє його куполу виконувати відмінне вирізання проти вітру і чудове зависання.

Як правило, добре укріплений з усіх боків кайт, - не самий легкий, тому Wave SST також не можна назвати найлегшим з усієї лінійки кайтов Slingshot, однак він здатний зберегти свою форму і функціональність протягом тривалого періоду часу. Якби Ви покаталися в шторм, Ви б самі змогли в цьому переконатися.

crop img in the air

Компанія Slingshot використовує дуже широкий клапан наддуву для Wave SST, який дуже схожий на клапан в кайте Cabrinha. Ви легко можете підключити насос безпосередньо до клапана, закріпити його за допомогою спеціальної закрутки і легко накачати балони. Для того, щоб від'єднати шланг накачки, достатньо всього лише відкрутити його в протилежному напрямку. Така безпечна і високопродуктивна система накачування (технологія One Pump Speed System) - одна з найпростіших систем, існуючих на сьогоднішній день. 

На планці існує три положення тиску для задніх строп, три вузла на задніх стропах для вибору оптимальної потужності і два варіанти вибору потужності на передніх стропах. Катаючись на Wave SST 9 м при дуже несприятливих погодних умовах, райдер продовжував кататися, встановивши задні стропи на середню довжину, а передні - на всю. Це дійсно вражає. Кайт продовжує кататися, залишаючись маневреним і збалансованим, і демонструє неперевершену продуктивність, чудову потужність і дозволяє райдеру повністю сконцентруватися на своїх навичках.

Більш плавний по всьому куполу, Slingshot Wave SST 2017 тепер дійсно підходить для установки коротких строп, чого в моделі попереднього року не спостерігалося. Короткі стропи можуть допомогти Вам в управлінні кайтом і вплинути на Ваш стиль катання. Звичайно, катання з більш короткими стропами - це справа смаку і звички кайтсёрфера, в той час, як катання на довгих стропах може прощати більше помилок спортсмену і, як правило, більше до вподоби райдерам, совершенствующим свої навички в кайтсерфінг.

Wave SST 2017 maxresdefault

Кайт Wave SST 2017 можна використовувати з двома можливими варіантами планок: Compstick Guardian і CompstickSentinel.Будь-яку з цих планок Ви можете регулювати самостійно і зафіксувати в зручній для Вас позиції. Планки випускаються в трьох: ширина в 17 дюймів (43.18 см) з 20-метровими стропами, ширина в 20 дюймів (50.80 см) з 23-метровими стропами і ширина в 23 дюйма (58.42 см) з 27-метровими стропами.

crop img

У 2017 планка Compstick Sentinel отримала дуже багато змін, ставши більш надійної і комфортною. Планка Sentinel відмінно підійде для тих кайтсерферов, які віддають перевагу простій і надійної конструкції Compstick, але в той же час вважають за краще, щоб триммер був розташований над планкою. Модель планки Compstick Sentinel 2017 була змінена зовні: рукоятка і поплавки були вдосконалені. Також були змінені лиш безпеки і торцеві ковпачки планки. Крім того, Sentinel 2017 володіє регульованим положенням затиску триммера над планкою, механізмом системи безпеки і механізмом для розкручування строп, а так же магнітом для кріплення кінця мотузки ножа (що дуже зручно під час катання).

Slingshot Wave SST 2017 5

Кінець мотузки триммера кріпиться за допомогою спеціального магніту

На планці так само були змінені бічні поплавці, вони стали більш надійними і комфортними, і відмінно проявляють себе при будь-яких температурах повітря. На поплавцях існує невеликий розрив, тому деякі кайтсерфери, що тестують Wave SST2017,акцентували свою увагу на те, що необхідно стежити за руками під час захоплення поплавців, щоб не затиснути пальці. Не всім кайтсерфер сподобалася ця деталь, проте абсолютно всіх вразило чудове зчеплення з ручками і жорстке надійне покриття всієї планки, яке традиційно притаманне моделям планок Slingshot.

До того ж, на планці Sentinel 2017 був сконструйований чікенлуп меншого розміру, нова система скидання і вбудований розкручується механізм під планкою, завдяки якому кайтсерфер буде простіше розплутати центральні стропи.

Slingshot Wave SST 2017 4

Планка Sentinel 2017 володіє чікенлупом меншого розміру

Як підсумували кайтсерфери після свого тестування, планка Sentinel 2017 - просто приголомшлива. Конструктивні особливості планки роблять її відносно жорсткою і досить зносостійкою. Вибравши планку шириною в 17 дюймів (43.18 см) з 20-метровими стропами, райдери були приємно здивовані тим, наскільки маленькою вона здається під час катання. Планки Slingshot завжди відрізнялися відмінним захопленням і зручними ручками, щоб надати спокійне і комфортне катання спортсменам. Так як більшість деталей планки були виготовлені з металу, а не з пластику, система компактного відстрілу від Slingshot - дуже міцна, а мотузку, яка розташована над чікенлупом, легко можна схопити і потягнути, застрачівая мінімальну кількість зусиль.

Планка Compstick Guardian 2017 надає потужне, впевнене і спокійне катання без розтягнень і особливих труднощів. Величезний діпауер, максимально можливий хід, можливість з легкістю дістати до тріммера під планкою, а також найкраща видимість без пристосувань над планкою (завдяки розташуванню затиску прямо над чікенлупом) надають райдеру чудовий контроль над планкою і абсолютну впевненість в її функціональних можливостях. Модель Compstick Guardian була вдосконалена в 2017 році новим дизайном решт і лішем безпеки, покриттям і поплавками. Тестуюча група кайтсерфер висловила свої позитивні відгуки про нову модель планки, а до рухається поплавцям просто необхідно призвичаїтися.

Wave SST 2017 with rider sunset

Висновки

Кайт Wave SST 2017 від компанії Slingshot явно здатний надати неймовірно гострі відчуття кайтсёрферу під час катання. Неймовірно потужний, жорсткий і стійкий до катання при різних вітрових умовах кайт дозволить Вам здійснювати чудові сесії день за днем. Компанія Slingshot рекомендує використовувати цей кайт для тих кайтсёрферам, які вважають за краще серфить на кайтборді з підводним крилом (Фоїл) і дуже легко зрозуміти в чому причина такого ради. Стабільне поведінка кайта, його відмінна потужність як при невеликому, так і при сильному вітрі, робить його універсальним для катання при будь-яких вітрових умовах. Для катання при слабкому вітрі, Slingshot Wave SST 2017 - явно один з кращих кайтов.

Перейти в каталог