Все про Кайтінг

Повітряні змії існують поряд з людиною впродовж багатьох століть ... Але тільки в останні 50 років завдяки прогресу в області дизайну і матеріалів, з яких вони виготовляються, стало можливим пересування за допомогою повітряних зміїв. І лише в останні 25 років, завдяки зусиллям новаторів, таких, як брати Пітер Лінн з Нової Зеландії, Леганю з Франції і Рослер зі Сполучених Штатів, кайтінг став загальнодоступним. Недавні удосконалення спорядження і техніки польотів дали поштовх до появи на планеті нового і вельми цікавого виду спорту - кайтінга. 

Для нього не потрібен сильний вітер і високі хвилі, спорядження компактно, і жоден інший вид водного спорту не надасть вам можливість при мінімальних витратах випробувати такі гострі відчуття. Важко, звичайно, вгадати майбутнє кайтинга, оскільки він стрімко розвивається. Кайтінг як вид спорту знаходиться в постійному русі, причому, раціоналізаторські пропозиції йдуть з усіх боків. Великі фірми починають придивлятися до цього майбутнього ринку. У зв'язку з величезним інтересом до кайтінгу в нашій країні коло нових спортсменів розширюється по зростаючій. Зараз складно говорити про майбутні перспективи кайтинга. У всякому разі можна сказати, що цього виду спорту обіцяно прекрасне майбутнє і вже зараз - живий інтерес. Чи мрієте Ви ковзати по поверхні землі або океану, борознити чи сніг - повітряні змії (кайти) буксировщики виконають всі ваші фантазії. 

Великою перевагою повітряного змія є те, що змії летять на висоті 10-40 метрів, працюючи над бурхливим прикордонним пластом вітру над водою, тоді як традиційне спорядження (наприклад віндсерфінг) працює в цьому шарі. Це забезпечує рівність і меншу завихренность повітряного потоку, і велику швидкість вітру чим у поверхні на 15-20 відсотків. Так як сила тяги витягується з вітру пропорційна квадрату швидкості, то повітряного змія дістається на 25-70 відсотків більше енергії, а всі інші фактори, що впливають на рух кайтборді, залишаються такими ж. 

В даний час провідні компанії з виробництва повітряних зміїв (кайтов) пропонують "хитрі" конструкції аеродинамічної поверхні, що забезпечують положення коли повітряний змій завжди знаходиться під оптимальним кутом до вітру, демонструючи найкращі льотні характеристики. Є моделі кайтов з регульованою мощностью.Воздушние змії стають все більш керованими і безпечними! Але пам'ятати про безпеку необхідно завжди! 

Повітряні змії достатньо "підступні" - і тому необхідно бути готовим до їх витівок. Як сказав один мудрий і досвідчений про-кайтрайдер, "Кайтінг - спорт для людей думаючих і розумних". 

Кайтсерфінг 

кайтсерфінг - змішання давньої спортивно-культової традиції серфінгу, з не менш незвичайним і найдавнішим мистецтвом запуску повітряних зміїв привело до появи цієї нової екзотично-екстремальної спортивної дисципліни. 

Кайтсерфінг - самий класний новий спорт, що з'явився в останнє десятиліття. Це як і раніше дуже новий спорт, і у нього є потенціал стати дуже великим спортом. Кайтсерфінгу легко вчитися, і для отримання задоволення тут не потрібно багато вітру. Кайтсерфінг також близький до віндсерфінгу і вейкбордінгу як до серфінгу, але, в будь-якому випадку, він являє собою суміш багатьох різних видів спорту! 

Кайтсерфінг постійно не перестає дивувати, він - як недописана книга. Прокидаєшся з бажанням скоріше вийти в морі і зробити що-небудь новеньке, героїчне ... 

Кайтсерфинг - це дуже видовищний спорт. Подивіться, які натовпи глядачів збирає кайтсерфінг. Але в кайтсерфінг найважливіше - це можливість мчати на повній швидкості, злітати в повітря, коли Ви цього захочете, і знаходиться там максимально довго. А хочете - катайтеся по хвилях, хочете - прокотитеся в вейкбордовом стилі. У кайтсерфінг повна відсутність будь-яких обмежень. Все тут поєднано в одному пакеті. Справжній кайтовий водний світ. Це як катання на дитячому поїзді в Дісней Ленді, з тією лише різницею, що Ви змінюєте атракціони на свій розсуд. Повітряний змій і кайтборд стають продовженням вашого тіла. Неначе хтось подарував вам пару ангельських крил, і сказав: "А тепер лети", і ти полетів над морем і хвилями. Взагалі, потенціал кайтсерфінгу не обмежений і не тільки в техніці катання, запаморочливих трюках і кількості кайтових дисциплін! 

Як вид спорту, кайтсерфінг привертає не тільки можливістю відчути неймовірну радість від польотів повітряного змія, але і можливістю експериментувати з аеродинамічними характеристиками зміїв, розробляти і вводити різні нововведення. У кайтсерфінг зараз відбувається рух від архаїчного, примітивного до складного хай-теку. При цьому, кайтсерфінг як спорт стає все легше, краще і безпечніше. 

Кайтсерфінг представляється чимось на зразок фундаментального, родоначального виду спорту. Він увібрав в себе сутність стихій. Ви відчуваєте під собою всю міць океану, ви знаєте - вона точно там, адже ви чіпаєте її своїми ногами. Інша стихія - це вітер, вона як любов: ви її не бачите, але відчуваєте. І ще політ, найбільша мрія людства. Кайтсерфінг сполучає в собі ці 3 стихії. У кайтсерфінгу величезний потенціал. Ми тільки-тільки починаємо розрізняти його на горизонті. Що ми можемо сказати про кайтсерфінг, крім того, що він повністю нас поглинув? Відчуття польоту на дуже могутньому повітряному змієві, само по собі, захоплююче, але якщо ви в той же самий час ще і ковзати по хвилях на кайтборді, то відчуття майже неймовірно. 

Якщо ви правильно мчимо по хвилі на кайте, або підхоплені сильним поривом повітря, це, як би, за межами часу, ви торкаєтеся до нескінченності. Тому ми звертаємося до всіх вас - спробуйте кайтсерфінг. Хто знає, може він змінить ваше життя, як змінив нашу! 

В даний час кайтбординг є одним з наймодніших, яскравих і прогресивних течій в кайтінге! У парадоксальному реміксі кайтбордінга знайшли свою діамантове ограновування найвидатніші культово-романтичні види спортивно-екстремальної активності! У кайтбординг увійшли такі види спорту як серфінг і віндсерфінг, сноубордінг і вейкбординг, скейтбординг і маунтінбордінг! Повітряний змій (кайт) виявився тим небесним мостом який з'єднав в собі досі непоєднуване дозволивши тим самим створити зовсім іншу спортивно-культову генерацію «людей вітру», об'єднавши їх одним заповітним словом кайтбордінг! 

Кайтбординг - це дійсно абсолютно нова парадоксальна генерація «легковажного спорту»! Неважливо зима чи літо, вода, сніг або, лід, земля або пісок ви завжди можете прокотитися на дошці і чи буде вона з великими або маленькими колесами, чи виявиться вона сноубордом, серфом або водним твін-типом - все це кайтбординг! Зрозуміло, якщо ви використовуєте їх разом з кайтом! 

Кайтбординг, ввібравши в себе найяскравіші риси всіх досочних видів спорту, сам став втіленням універсального стилю недоступного раніше ні в одному з них! Він дав те, про що мріє в душі кожна людина з найдавніших часів і до сьогоднішніх днів! Кайтбординг подарував відчуття ковзаючого польоту ... А асфальт під нами, степова рівнина, сніг або вода не важливо. Кайтбординг - залишається лише вчасно змінити кайтового дошку - кайтборд;) Стрибки в кайтбординге неймовірно високі і довгі, що дозволяє сміливо додавати до слова кайтбординг епітет небесний! Безліч трюків кайтбординг отримав у спадок від віндсерфінгу, сноубордингу, вейкбордингу і навіть скейтбордингу і маунтінбордінга. Що дозволило кайтбордінгу швидко увібравши в себе все краще, що було до нього і втілити їх в своєму кайтбордовом стилі. Кайтбординг зумів зародити в собі не тільки абсолютно нові тенденції та напрямки неймовірні не тільки по своїм можливостям і красу, а й дозволив створити абсолютно неповторну школу за різноманітністю стилів з неймовірно складними і різноманітними трюками ... 

Кайтбординг розвивається дуже швидко, і якщо ще пару років тому вважалося неможливим катання з хвилі, як це роблять класичні серфери, то тепер і цей релікт серфового свідомості залишився в минулому! В Австралії катання на серфових дошках з кайтамі зараз одне з найбільш популярних кайтбордових розваг. На змаганнях "Мамбо Мерімбула Класик" в цьому різновиді кайтбордінга на пляжі Мамбо збирається вже більше 200 учасників! 

І, якщо, читаючи ці рядки у Вас виникає питання, а як же інші види кайтинга, хіба вони гірше, менш цікаві і не настільки гідні як кайтбордінг? Звичайно ж ні! Кайтінг - і взагалі все, що пов'язано з повітряними зміями (кайтамі), це дивовижне і казково містичне дійство! 

PS Але кайтбординг - це кайтбординг;) 

Кайтсноубордінг і кайтскінг 

Великий інтерес до кайтінгу (катання на повітряних зміїв) в середовищі гірськолижників і сноубордеров обумовлений можливістю використання свого гірського спорядження на рівній поверхні. Що дуже цікаво в наший країні, де хороших схилів для катання не так вже й багато, а полів і замерзлих озер і річок, що є чудовим місцем для кайтинга предостатньо. Ваші сноуборди і гірські лижі лежать без діла? Тоді спробуйте використовувати його разом з повітряним змієм - кайт це все, що потрібно вам додатково! До речі, цей же самий кайт (повітряний змій) Ви легко зможете використовувати і влітку для катання по воді (кайтсерфінг), а також для катання по землі (кайт баггинг, кайт ролики, кайт скейтінг). Ось такий універсальний спорт - кайтінг! Один повітряний змій - а така різноманітність спортивно-всесезонної кайтової легковажної активності! При тому, що повітряний змій (кайт) займає зовсім мало місця! Всього лише маленька сумочка або рюкзачок. 

Сучасні моделі повітряних зміїв (кайтов) дозволяють розвивати величезні швидкості і рухатися проти вітру, а також володіючи великою підйомною силою здійснювати гігантські повітряні стрибки і здійснювати фантастичне ковзання в верх по схилу. В даний час кайтсноубордінг і кайтскінг переживають справжній бум від бажаючих взяти участь в цих зимово - вітряних «кайтових забавах». Зимовий кайтовий горнолижно-сноубордический кайтрайдінг за різноманітністю і відчуттями легко перевершує гірські катання, тому що дозволяє легко порушувати закони гравітації! На кайте ви не тільки ковзаєте вниз по схилу, а також не менш швидкий і у зворотному напрямку! Здійснюючи при цьому запаморочливі стрибки і трюки при певних навичках і уміннях (зрозуміло пам'ятаючи про безпеку)! Зараз стрибки на повітряних зміїв (кайтах) стають схожі на парапланерниє польоти і досягають декількох кілометрів! У будь-якому випадку вибирати стиль катання за кайтом Вам! Ви можете вибрати спокійне катання в стилі кайтового туризму в дусі легкої півгодинної кайт прогулянки до багатогодинних, а то і багатоденних або місячних екстремальних маршрутів кайтпутешествій! Вже неодноразово на гірських лижах під кайтом кайт мандрівники досягали Північного полюса! 

Величезні можливості у зимового кайтінга і в області фристайлу, як трюкового так і польотного, так як на кайте можна здійснювати дуже довгі і високі стрибки легко переходять в польоти! Але літати низько і забавно або високо і шалено екстремально Ваш вибір, так як кайт легко управляється (зрозуміло при певних навичках і не забуваючи про безпеку), і Ви легко керуєте швидкістю руху, довгою і висотою польоту! У ваших силах зробити фантастично запаморочливий політ на кайте зі скель припорошених снігом в долину на кілька кілометрів в низ або спокійно собі на втіху в якості спортивного кайт моціону покататися на кайте на найближчому замерзлому водоймищі, поле або річці у Вашої оселі! 

Сноуборд або гірські лижі + повітряний змій - це ні з чим не порівнянне відчуття летить ковзання! Зимовий кайтрайдінг (кайтінг) - це спорт нового тисячоліття! 

PS Якщо Ви вирішили зайнятися зимовим кайтінгом, і це Ваш перший візит на кайтерскій зліт на рівній поверхні озера, поля або річки, то дуже цікаво для Вас будуть виглядати люди зі сноубордами або гірськолижних черевиках і з гірськими лижами !! Але тільки не питайте: "А де ж тут гори"? Наші гори - це вітер! 

Кайтбаггінг 

Кайтбаггінг можна назвати родоначальником всіх напрямів кайтинга, пов'язаних з буксируванням (транспортуванням) спортсмена за повітряним змієм! Йому вже понад 25 років! Катання за повітряним змієм відбувається на спеціально сконструйованих для цієї мети колясках - кайт багги. Це спеціальна спортивна триколісний візок кайт багги в якій управління здійснюється за рахунок повороту переднього колеса ногами. Тягове управління маневрування, набір швидкості і гальмування здійснюється за рахунок змін положення повітряного змія (кайта) в вітровому вікні (щодо вітру) яке призводить до зміни сили тяги повітряного змія (кайта). 

Кайтбаггінгу легко вчитися. Спорт дуже яскравий, красивий і цікавий. Кайт баггі дозволяє легко і впевнено себе почувати як на невеликих просторах оскільки ця коляска дуже маневрена і дозволяє здійснювати швидкі розвороти практично на одному місці так само легко відчуваючи себе і на величезних багатокілометрових просторах, так як вона здатна досягати великих швидкостей практично без зусиль з боку пілота! Кайт баггі легко рухається проти вітру! Кайт баггі неймовірно стійка, так як сідло кайт багги пілота має дуже низький центр тяжіння знаходиться дуже близько від поверхні землі! Ця модель з низькою посадкою - одна з найпопулярніших моделей в світі. Є і спеціальні величезні колеса (вседорожні) для руху по м'якому грунту наприклад в пустелі! Ці ж колеса дозволяють кайт багги легко плавати разом зі спортсменом, дозволяючи долати невеликі водні перешкоди. Є також спеціальні моделі, у яких можна замінити колеса на лижі або ковзани для зимових розваг, але ці прояви кайтинга так і не стали популярні, так як по снігу з кайтом зручніше ковзати на гірських лижах (кайт скінг) або сноуборді (кайтсноубордінг) А ковзани краще одягати на ноги! Ще з'являються на європейських пляжах стародавні тримарани! Це водна архідревняя різновид кайтбаггі, коли замість коліс встановлюють три поплавка і управляється вона на манер кайт багги, кермом їй служить передній плавник яким спортсмен управляє ногами! Зараз в мережі ходить багато чуток про створення нових моделей трімаранов, але поки це тільки розробки і чутки, але хто його знає !! Старі моделі водних кайт багги трімаранов погано справлялися і мали маленьку швидкість і були витіснені кайтсерфінгом! Назавжди чи ні, час покаже ... 

Кайт баги дуже популярні в Європі та Америці серед широкої вікової групи і продовжують рости в своїй популярності. Активно проводяться Чемпіонати Світу і Європи, Національні першості в гонках і швидкісних заїздах на повітряних зміїв (кайтах)! Зараз серед західних молодих екстремалів з'явився новий напрям в кайтбаггінге русі яке можна класифікувати як нову фрісталіческую кайт багги школу «нью кайтбаггі скул» !!! Де спортсмен пристебнувшись до візка кайт багги виконує трюкові стрибки. Але всьому свій час! Ми дуже любимо кайт багги! Ми перетинали на них і в нескінченні піски пустелі Сахари, на перегонки ганяли по зоні припливу на острові Балі, на величезній швидкості розполохували туристів на єгипетських пляжах, ковзали в полуденному мареві кримських соляних озер! Якщо Вам вдасться (якщо Ви захочете зрозуміло) спробувати цей спосіб кайтового пересування, то Ви будете просто вражені, наскільки яскравий і фантасмагорічен кайтбаггінг - спорт нової ери, що обганяє власну тінь вітру! 

Кайтліфтінг 

Підйом людини на повітряному змії (кайте) є дуже небезпечним і серйозним заняттям. При підйомі на повітряному змії (кайте) пілот прикріплюється спереду до повітряного змія (кайту) за допомогою трапеції, а ззаду за трапецію кріпиться мотузка яку кілька людей утримують в якості страховки і при необхідності можуть швидко відпустити. Рух повітряного змія "вісімкою" дозволяє створити необхідну тягу для відриву кайтрайдера від землі. Самый относительно «безопасный» кайтлифтинг - это когда кайт пилот осуществляет кайтлифтинг на воздушном змее(кайте) над поверхностью воды, но и в этом случае сложно гарантировать полную безопасность кайт пилота. 

Много людей получили серьезные повреждения, занимаясь кайтлифтингом. Были случаи со смертельным исходом. Лучше этим не заниматься... 

Кайт мунвокинг 

Прыжки с помощью воздушного змея (кайта) на суше (прогулка по Луне;) относятся к наиболее опасным разновидностям видов кайтинга. Для прыжков кайт пилот использует очень большого воздушного змея(кайт) или очень сильный ветер, чтобы обеспечить подъем своего тела над землей на короткие, а иногда и слишком длинные промежутки времени;)Некоторые особенно упорные кайтеры умудрялись попадать в восходящие потоки или прыгать на ураганном ветру! Это не было бы столь рискованным, если можно было бы гарантировать безопасное приземление, которое бы легко поддавалось нашему контролю. 

Как следствие, много людей получили травмы, занимаясь кайт мунвокингом, выполняя такие прыжки. Помните о том, что прыжки на ... Берегите себя... 

Кайт скудинг (Бодидраггинг) 

Буксировка по песку за кайтом очень похожа на кайт боди-серфинг, только не на воде, легко скользя телом по водной глади, а стоя на суше по песку и на пятках;-))) Вам потребуется большой воздушный змей (кайт), большое свободное пространство и сила ветра. Как правило передвижение в кайт скудинге осуществляется на двух ногах, но при определенных навыках и умениях вы будете способны вспахивать пляжи и на одной;-)) В кайт скудинге движение является неустойчивым и беспорядочным, в зависимости от того, как кайт пилот может удерживать своего воздушного змея(кайт) и насколько постоянен ветер. Скольжение на несколько сотен метров в кайт скудинге не представляет никакого труда с приобретением определенных навыков, опыт придет с практикой. Для занятий этим видом кайтового передвижения требуется обширный песчаный пляж и конечно ветер, желательно сильный равномерный бриз. В настоящее время стало очень популярным катание на кайтовых досках (кайтбордах) или сноубордах по песку за воздушным змеем (кайтом)! Буксировка по песку с помощью воздушного змея (кайта) представляет собой опасное занятие, поэтому будьте внимательны и осторожны! Берегите себя... 

Кайт боди-серфинг 

Боди-серфинг является самым элементарным примером использования воздушного змея (кайт) на воде. Для кайт боди-серфинга требуется большой управляемый воздушный змей (кайт для буксировки) много ветра и свободная водная поверхность. Кайт пилот несется по воде вслед за воздушным змеем (кайтом) под действием сильного ветра. В момент увеличения скорости тело кайт спортсмена способно взлетать над поверхностью воды над поверхностью воды. Действующая подъемная сила, направленная вверх, помогает сохранить кайт спортсмену равновесие. Для того, чтобы сдержать мощного змея (кайт) когда он находится в центре ветрового окна и не потерять над ним контроль, используйте петлю, восьмерку и другие кайт маневры. Кайт спортсмен может скользить на животе, двигаться кругами, прыгать с волны на волну. Вы можете преодолевать очень большие расстояния за очень короткий промежуток времени. 

Этот вид требует сильного ветра (от 7 м/с и более). Кайт пилот двигается прямо по ветру, и для того чтобы создать избыточную тягу для быстрого движения кайт пилот быстро маневрируя воздушным змеем может создавать очень большие ускорения. Для этой разновидности кайт боди-серфинга необходима свободная от помех и препятствий зона воды большой протяженности. Кайт пилот легко проходит несколько километров без всякого утомления. 

Большинство кайт райдеров использую четырехстропные змеи. Обычно используются стандартные стропы для обычного катания за кайтом, но лучше, если стропы будут около 45 метров! Это поможет создать Вам супер ускорение! 

В целях безопасности кайт боди-серфингом занимаются при ветре параллельном береговой линии или слегка отклоненном от параллели. Поверхность воды должна при занятиях этой разновидности кайтинга хорошо просматриваться на предмет всевозможных препятствий : дамб, пристаней, рифов, камней, лодок, пловцов и т.д. Кайт боди-серфинг в неглубокой воде (меньше 1м) может стать рискованным занятием из-за возможности удара о дно ногами. Ботинки или кроссовки могут обеспечить необходимую защиту при занятиях кайт боди-серфингом. 

При занятиях кайт боди-серфингом лучше использовать самые последние страховочные системы которые существуют в кайтинге в настоящее время, которые способны моментально отсоединяющиеся спортсмена от воздушного змея (кайта), в случае опасности. 

Кайт боди-серфинг - совершено веселое и беззаботно радостное и детское кайт развлечение в слабый ветер, безумно опасное и супер экстремальное когда ветер достигает скоростей за 20 м/c. Нам удалось установить своеобразный рекорд в кайт боди-серфинге, прокатившись на ветре около 28 -30 м/c. И можем с уверенностью сказать, что это смертельно опасно! Шлем и специальный кайтовый спасательный или лучше антишоковый жилет использовать в обязательном порядке...

Перейти в каталог