Що важливо знати, займаючись САП-серфінгом?

Що важливо знати, займаючись САП-серфінгом?

  Якщо недалеко від Вас є водойма, не пропустіть можливість спробувати свої сили в САП-серфінгу. Навіть якщо спочатку Вам здається, що цей спорт - не для Вас, що Ви не подужаєте його або відсутність фізичної підготовки стане перешкодою для того, що Ви стали на САП-борд,то Ви глибоко помиляєтеся. На нашому сайті ми вже не раз розповідали про всі переваги САП-серфінгу і згадували про те, що для того, щоб зайнятися САП-серфінгом, досить лише Вашого бажання, все інше - справа невеликої практики і нетривалого навчання. До того ж, необхідно ознайомитися з основними правилами поведінки на воді, щоб уникнути різних неприємностей і непорозумінь.

  Коли Ви вирішите підкорити нові горизонти і освоїти нові водні простори, обов'язково ознайомтеся з чотирма основними правилами, яких повинен дотримуватися кожен райдер.

 

Правило №1. Правильно підберіть обладнання

things to know when sup surfing12

 

  Це - першочергове правило для початку занять будь-яким видом спорту і САП-серфінг - не виняток. Якщо Ви неправильно підберете свій спортивний інвентар, то не зможете насолодитися своїм катанням в повній мірі. Жодним чином не варто рівнятися на професійних САП-серферів при придбанні свого спортивного інвентарю, особливо якщо Ви - новачок в цьому водному виді спорту. Так само неправильно буде зупинити свій вибір на тій чи іншій САП-дошці  (або САП-веслі), якщо Вам сподобалася забарвлення або інші виключно зовнішні дані. У професійних САП-серферів за плечима величезний досвід катання, свої пріоритети, вимоги до вибраного інвентарю та професійні секрети.

  Ви можете звернутися за порадою до професіоналів щодо того, щоб вони допомогли підібратися саме для Вас відповідне обладнання. Однак перш, Ви можете багато корисної інформації почерпнути з статей на нашому сайті«Як вибрати SUP-Board»і«Ваше перше весло для САП-серфінгу».Крім того, при виборі САП-борда обов'язково необхідно враховувати ті умови, які Ви виберете для свого катання. Так що витратьте трохи свого часу для того, щоб кожен сеанс катання приносив би Вам задоволення.

 

Правило №2. Підберіть безпечне місце для свого навчання САП-серфінгу

image003

 

  Ваш рівень і досвід підготовки вкрай важливі для вибору місця для катання. Новачкові найбільше підійде спокійна водна гладь. Коли Ви навчитеся утримувати рівновагу на САП-дошці, навчитеся правильно гребти, контролювати свою дошку і кататися не тільки в повільному темпі, тоді вже можете подумати про зміну умов катання. Початківцям САП-серферам буде дуже корисно ознайомитися з введенням в дисципліну для новачків в САП.

  Вивчати ази САП-серфінгу краще починати в більш відокремленому місці, щоб був плавний візит з берега в воду, а не різкий обрив через пару кроків. Крім того, постарайтеся підібрати такий пляж або берег, щоб навколо було не дуже багато людей, - так безпечніше. Так само краще взяти з собою інструктора або одного, який зможе допомогти Вам у випадку необхідності. Після того, як Ви вже впевнено будете кататися самі, тоді можете подумати про зміну дислокації і виході на більш неспокійні морські або навіть океанські хвилі.

 

Правило №3. Зустрітися з місцевим населенням

sean poynter top 5 sup surfing destinations puerto escondido

 

  Якщо Ви вже освоїлися в САП-серфінгу і Вам мало вже просто катання на місцевому водоймищі, то Ви цілком можете здійснювати тривалі круїзи на своєму САП-борді.Для цього попередньо вивчіть місцевість за картою або, що ще краще, поспілкуйтеся з кимось із місцевого населення. Якщо Ви занадто далеко від будинку або виїхали САП-серфить в іншу країну, краще місцевих жителів ніхто не підкаже Вам дорогу. А може, Ви зможете умовити місцевого жителя стати Вашим провідником! Так Вам буде безпечніше і цікавіше вивчати краси природи з води. І тим не менше, якщо провідник Вам не потрібен, Ви можете користуватися своїми картами і навігаційними системами, а з місцевими жителями поспілкуватися тільки для того, щоб дізнатися більше про особливості території, кліматі, зміні течії води і т.д.

 

Правило №4. Завжди будьте чемними і ввічливими з іншими людьми на воді

things to know when sup surfing

 

  Не треба думати тільки про те, щоб Вам було комфортно на воді. Катаючись на САП-борді з веслом, Ви на багато швидше зможете дістатися до хвилі. Ви будете більш швидкими, ніж серфери на шортборде або лонгборді, наприклад. Дайте можливість всім по черзі зловити хвилю, адже кожен райдер хоче спробувати свої сили і весело провести час на воді. Хвиль на всіх вистачить і все серфери зможуть отримати заряд позитивної енергії від свого катання.

 

Перейти в каталог