Як правильно накачати і здути надувний дошку для занять САП-серфінгом

 

У статті наведено докладний інструктаж щодо того, як правильно накачати і здути свій надувний САП-борд.

ow to pump supboard

Коли привиборі між надувним і жорсткимСАП-бордом,Ви вивчилиосновні переваги надувний САП-дошкиі зупинили свій вибір на ній, Вам необхідно навчитися правильно поводитися зі своїм спортивним інвентарем.
Здавалося б, немає нічого особливо складного в тому, щоб вручну накачати САП-дошку. Однак, часто бувають такі випадки, що як тільки Ви від'єднуєте насос від дошки, вона відразу ж починає випускати повітря. Або борд починає втрачати свою форму після того, як Ви виходите на воду. Щоб уникнути цього, ознайомтеся з докладною інструкцією щодо того, як правильно надувати і здувати свій САП-борд.

 

ow to pump supboard3

 

В процесі накачування SUP-дошки беруть участь 2 основні елементи - це клапан і насос. Дошку необхідно накачувати в межах від 15 до 20 psi (це залежить від рекомендацій фірми-виробника) для того, щоб вона тримала хорошу форму на воді. За тиском, створюваним всередині дошки, можна простежити на Монометр, який знаходиться на насосі. Як правило, на хвості дошки розташовується невеликий клапан, який відповідає за подачу повітря вСАП-дошку,утримання його всередині і вивільнення.


Клапан володіє двома положеннями:
1)Відкритеположення,під час якого поршень клапана «втоплений», тому повітрю не закривається шлях і Ви можете легко здути дошку.
2)Закритеположення.Поршень клапана розташований у верхньому положенні і повітря при цьому не виходить. Коли клапан знаходиться в такому положенні, до нього можна під'єднати насос, накачати дошку до потрібного тиску і переживати щодо того, що борд почне спускати повітря.
Таким чином, для того, щоб надути САП-дошку, Вам необхідно спершу закрити клапан, а потім скористатися насосом. А для того, щоб дошку здути, необхідно просто відкрити клапан.

 

ow to pump supboard2

 

Положення клапана можна відрегулювати за допомогою легкого натискання пальця, тільки деякі дошки (особливо нові) зажадають, щоб Ви доклали трохи більше зусиль. Щоб зрозуміти, як працює клапан саме наВашійСАП-дошці,поекспериментуйте деякий час з клапаном. І не забувайте закручувати кришку клапана, після того, як Ви ним скористалися.


Покрокова процедура накачування клапана:

1) Дошку необхідно розгорнути на рівній поверхні.
2) Закрийте клапан.
3) Шланг насоса необхідно вставити спочатку в ручку насоса, а після - його інший кінець приєднаєте до клапану дошки.
4) Додайте насос на рівній поверхні, зафіксуйте ногами і можете починати накачування.
5) Обов'язково переконайтеся в тому, що зусилля йде зверху вниз на ручку насоса. Якщо на насосі є позначка «double action», тоді накачувати дошку можна як і при русі ручки вниз, так і вгору. Хоч це і трохи складніше виконувати фізично, зате допомагає на багато швидше надути SUP-дошку. Для того, щоб накачати дошку, Вам знадобиться від 15 до 20 хвилин.
6) Як тільки монометра на насосі покаже Вам потрібний тиск, шланг насоса необхідно швидко від'єднати від клапана дошки. Якщо почуєте гучний «пшик», в цьому немає нічого страшного, це цілком нормально.
7) Закрийте клапан за допомогою кришки і можете спускати дошку на воду.

 

up board kid

 

Після того, як Ви закінчите свій сеанс катання, Ви можете дошку не здувати, а в надутому вигляді транспортувати додому. Або ж,САП-бордможна здути, упакувати і відкласти в зручному місці до наступного сеансу катання. Здувати дошку на багато простіше, ніж накачувати.


Покрокова процедура здування надувного САП-борда:

1) Дошку необхідно розмістити на рівній поверхні.
2) Залиште дошку на деякий час, поки з неї стече вода.
3) Відкрийте кришку клапана.
4) Як тільки Ви відкриєте клапан, борд почне здуватися і втрачати свою форму.
5) Дошку необхідно згорнути. Звертати дошку з носа або хвоста - це швидше питання моделі дошки. Наприклад,моделі надувних дощок Starboardнайкраще починати завантажувати з носа. (В залежності від розташування клапана)

 

ow to pump supboard1

 

Якщо Вам не подобаються ручні насоси, Ви можете придбати електричний насос для накачування SUP-дошки. Такі насоси не йдуть з надувною дошкою в комплекті, тому купувати їх необхідно окремо. Хоч ціна на них не маленька, вони здатні істотно заощадити Ваші час і сили. Електричні насоси працюють або від акумулятора, або від прикурювача автомобіля, все залежить від моделі насоса.
На нашому сайті Ви можете придбати насоси длякайта  компаніїCore,SlingshotіMystic.Насоси для SUP уточнюйте у менеджера магазину.
Накачати або здути надувний дошку зовсім не складно. Спочатку це може займати до 15 хвилин, потім, коли Ви приловчитеся, і того менше.

 

Перейти в каталог