Як прищепити любов дитини до САП-серфінгу

Як прищепити любов дитини до САП-серфінгу

sup kids.children

САП-серфінг - швидко набирає популярність у всьому світі водний вид спорту, який вражає багатогранністю наданих можливостей спортсменам різного віку і з різним рівнем підготовки. Напрямків в САП-серфінгу чимала кількість і кожна людина може сам визначитися з відповідним видом САП-бордингу для себе, про що ми вже згадували в серії статей на нашому сайті «Напрями САП-серфінгу: Частина1, Частина.

Однак подвійно приємно освоювати новий вид спорту або вдосконалити отримані вже навички в колі своєї родини. Особливо приємним і веселим заняттям буде залучення дітей до захоплюючого виду водного спорту - САП-серфінгу. Наслідуючи своїх батьків, діти не просто будуть знайомитися з чудовим видом спорту, вони навчаться тримати баланс, розвивати і утримувати швидкість руху дошки, а так само тримати в тонусі всі м'язи тіла. А далі, можливо, прищеплена в дитинстві батьками любов до водного спорту, стане підмогою для майбутнього чемпіона. І зовсім неважливо, де почнуться Ваші перші тренування зі своїми дітками: на річці, озері, морі, океані або в басейні, головне - знайти правильний підхід до свого чада, зацікавити його, підбадьорити і допомогти з його першими маленькими кроками у великому спорті.

 

sup kids pool

 

Крок 1. Допоможіть своїй дитині позбутися страхів

Звичайно, бажано, щоб Ваша дитина вміла плавати, тоді він точно буде менше боятися води. Однак, якщо дитина не вміє плавати - то може виникнути страх впасти з САП-дошки, при цьому ні рятувальний жилет, який надійно сидить на дитині, ні страхувальний ліш - не стануть достатніми аргументами для спокою початківця маленького спортсмена. Найкращий спосіб позбутися від страху впасти з САП-борда - це показати приклад на собі. Станьте самі на дошку, прокатати якийсь, створіть видимість того, що втрачаєте рівновагу і впадіть в воду. Покажіть на своєму прикладі, що в цьому немає нічого страшного, що навіть дорослі падають з дошки, але при цьому не панікують і не засмучуються. По-перше, наявність страхувального ліша не дасть можливість відпривсти дошці далеко, а, по-друге, Ви можете поплавати деякий час, показавши тим самим, що води зовсім не варто боятися. Крім того, Ви можете заодно показати своїй дитині як підніматися на САП-дошку з води після падіння. Це - теж потрібний і корисний навик. Якщо дитина боїться відразу ставати на борд сам, візьміть його на невелику водну прогулянку. Нехай він просто посидить на дошці, поки Ви будете його не поспішаючи катати по водних просторах, при цьому Ви можете коментувати все, що Ви робите для того, щоб дошка гладко ковзала по воді. Такий екскурс в світ САП-серфінгу не зможе залишити байдужим жодної дитини.

 

sup girl with kid

 

Крок 2. Навчіть свою дитину веслування

Управлятися з веслом необхідно правильно вже з першого дня. Спочатку Ви можете на своєму обладнанні показувати, як потрібно тримати ручку і контролювати, щоб лопать була повернена в потрібну сторону. Обов'язково акцентуйте увагу на тому, що в подальшому юному спортсмену необхідно буде це перевіряти постійно самостійно, так як при правильній позиції весла йому буде на багато легше гребти. І, що не менш важливо, - наберіться терпіння. Якщо навчання відбувається на Вашому обладнанні, то не варто забувати, що дитині це буде не зовсім зручно. Як тільки Ви підберете необхідний спортивний інвентар, який буде ідеально підходити Вашому чаду - процес навчання піде на багато швидше і продуктивніше. Раніше ми вже згадували про те, як правило підібрати САП-борд.

На нашому сайті Ви можете знайти все необхідне, щоб Вашій дитині було комфортно і безпечно вивчати ази нового виду водного спорту - САП-серфінгу: дитячі гідрокостюми, страхувальні ліши, аварійно-рятувальні жилети, широкий вибір САП-весел і САП-дошки різних розмірів.

 

sup.mother and son

sup.father and daugher

 

 

Крок 3. Ставте такі завдання перед маленьким початківцем САП-серфером, щоб дитині було цікаво і весело

Ніколи не забувайте, що Ви не дорослу людини навчаєте САП-серфінгу. Дитина все сприймає по-іншому і він буде займатися до тих пір, поки його це захоплює і поки це весело. Тому перед Вами стоїть ще одне не мале завдання - ставити перед маленьким спортсменом щоразу нові і нові цілі. Це повинно бути цікаво! Крім того, цілі повинні бути реальними. Наприклад, наздогнати іншу дитину, яка так само навчається САП-серфінгу або ж старшого братика / сестричку. Не треба просити наздогнати «он того дядька», якщо Ви бачите, що цей самий «дядько» - професійний спортсмен. Дитина не виграє в такому нерівному змаганні і швидко втратить інтерес до САП-борду. Можна запропонувати доплисти до певного зазначеного місця (до буйка, наприклад) на швидкість, побити вчорашній рекорд в аналогічному власному запливі. Проявіть фантазію. Ви краще будь-якої людини можете знати, що може захопити Вашу дитини і доставити йому радість.

 

sup kids.children 2

 

Крок 4. Вселити впевненість в свою дитину

Неймовірно важливий фактор в будь-якому процесі навчання. Дитині потрібно заохочення, підтримка і похвала. Не забувайте кожен раз похвалити юного спортсмена, після того, як йому або їй вдалося правильно взяти весло, утримати баланс, зробити правильний гребок, набрати велику швидкість і т.д. Правильний підхід до будь-якої людини (і не тільки до дитини) зможе її більше розташувати до того, чим він займається. Після кожної похвали дитині захочеться намагатися ще більше та краще тренуватися. Можливо, таким чином Ви і в собі відкриєте тренерський талант, а можливо, що теж цілком ймовірно, виростите майбутнього спортсмена або спортсменку.

 

sup.a girl

 

Крок 5. Підберіть відповідне обладнання для своєї дитини

У разі, якщо Ви помічаєте зростаючий прогрес дитини в САП-серфінгу і серйозне захоплення цим видом спорту - саме час підібрати належне обладнання: дитячий гідрокостюми, страхувальний ліш, рятувальний жилетСАП-весело і САП-дошку.. Якщо Ви самі не впевнені в правильності вибору обладнання - зверніться до наших професіоналів, вони обов'язково підберуть для Вашої дитини саме те обладнання, з яким юному спортсмену буде комфортно, безпечно і легко освоювати САП-серфінг. Ви навіть можете звернутися в наш прокатний центр за адресою: Київ, вул. Труханівська, 40, тел 06 661 99 33 - покатаєтесь самі і випробуйте потрібне обладнання для себе і для своєї дитини.

 

viber image

viber image.door

 

Ви будете приємно вражені тим, скільки існує варіантів використання САП-дошки і на скільки цікавим може стати для всієї Вашої родини освоєння САП-серфінгу.

 

sup.father and son

 

Перейти в каталог