Напрямки SUP-серфінгу, частина 1 - рекреація, прогулянки, йога та риболовля

Напрямки SUP-серфінгу, частина 1 - рекреація, прогулянки, йога та риболовля

SUP-серфінг – це такий вид спорту, яким можуть займатися не лише професіонали. Використовуючи дошку та весло для SUP-серфінгу, кожна людина може урізноманітнити своє хобі, поєднавши його з помірними фізичними навантаженнями. Ця стаття надає інформацію про можливі види активного відпочинку на воді за допомогою спорядження для SUP-серфінгу..

Sup possibilities

 


SUP-серфінг (САП-борднг, або просто САП) - досить новий вид серфінгу (дослівно з англійської (Stand Up Paddle Boarding – стоїть з веслом на дошці). Під час занять цим спортом спортсмен стоїть на дошці і пересувається на ній завдяки веслування Такий вид спорту відмінно підходить для тих, хто хоче спокійною прокататися по тихій водній гладі, насолоджуючись навколишнім середовищем, прогулятися з родиною або друзями, порибалити, зайнятися йогою, водним поло, стоячи на дошці, спуститися по гірській річці або стати професіоналом у новій спортивної дисципліни, раніше ми писали про історію виникнення та розвитку SUP-серфінгу

 

 

 

 

Необхідне спорядження для занять SUP-серфінгом

 Дошка SUP. Дошки бувають: жорсткі - дозволяють райдеру розвивати велику швидкість під час катання і надувні - широкі дошки, що легко транспортуються, відмінно підходять для новачків;
● SUP-весло – необхідне для веслування;
● Лиш – страхувальний шнур, за допомогою якого дошка кріпиться до ноги спортсмена;
 Рятувальний жилет, який утримує райдера на воді у разі падіння з дошки;
● Гідрокостюм – не дає переохолоджуватися сап-серферу в мало теплій воді.

Напрямки SUP-серфінгу

За своє не таке тривале існування SUP-серфінгу, вже розвинулося кілька напрямків SUP-серфінгу:
● Перегони на дошках SUP;
● Рекреаційний SUP;
● Віндсерфінг на хвилях із застосуванням дошки для SUP;
● Серфінг на хвилях із застосуванням весла для SUP;
● Йога на дошках SUP;
● Сплави гірськими річками на дошках для SUP.

Рекреаційний SUP

Рекреаційний SUP-серфінг – це оздоровчий вид спорту, що дозволяє підтримувати хорошу спортивну форму та водночас кататися заради задоволення та спокійного відпочинку. Повільно катаючись на дошці, спортсмен може поспішаючи вивчати околиці і насолоджуватися природою. По водній гладіні можна досліджувати такі місця, в які важко дістатися сушею. Оскільки маршрут вибирається спортсменом самостійно, можна відвідати найрізноманітніші та найвіддаленіші від міської метушні місця. Швидкість пересування на SUP-дошці також визначається спортсменом.

SUP river

Особливо популярності такий вид відпочинку, що дозволяє підтримувати свою фізичну форму в тонусі, набирає Європи. Можна влаштувати собі невелику прогулянку по річці на дошці для SUP-серфінгу, паралельно оглядаючи визначні пам'ятки, а потім на якийсь час зійти на берег, зупинившись в місці, що сподобалося.

SUP surfing2

 

Крім того, не варто забувати про те, що прогулянки на свіжому повітрі дуже корисні для здоров'я людини і позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи. Саме тому SUP-серфінг – це насамперед корисний вид спорту здоров'ю кожної людини. А відмінна фізична форма під час таких прогулянок підтримуватиметься завдяки роботі великої кількості м'язових груп.

Sup for health


 

Йога на досках SUP

 

Заняття йогою на дошках для SUP-серфінгу дуже відрізняються від занять йогою в залі, оскільки на дошці займатися йогою набагато складніше. На сьогоднішній день йога на дошках SUP набирає все більшої популярності у всьому світі як серед жінок, так і серед чоловіків, оскільки такі фізичні навантаження та вправи – чудовий спосіб зміцнити м'язи всього тіла. Для жінок, які хочуть скинути зайву вагу без виснажливих дієт та набути відмінної фізичної форми – Заняття йогою на дошках для SUP-серфінгу стануть не тільки чудовим варіантом водної розваги, але й корисною для здоров'я розвагою. Крім того, заняття йогою на дошці – це ефективний спосіб зняття стресу, практика балансу та концентрації, що сприяє зміцненню нервової системи, розвитку вестибулярного апарату та покращенню постави.

 

 

Sup yoga-1 Sup yoga-2

Для занять найкраще підійде широка дошка для SUP-серфінгу, оскільки вона більш стійка на воді. Йогою найкраще займатися на спокійній воді, оскільки на воді без хвиль спортсмену набагато легше утримуватиме баланс. Крім того, спортсмену буде легше відчувати воду, її хвилювання та перебіг, а також концентруватися на своїх вправах та здійснювати м'які рухи..

 

Sup yoga-4 Sup yoga-6

Після занять йогою можна позасмагати на воді, лежачи на дошці, або покататися на дошці, продовжуючи свій спокійний відпочинок на природі.

Рыбалка на досках SUP

Багато людей вважають за краще відпочивати на природі з вудкою, тому часто після активного робочого тижня йдуть до річки порибалити. З розвитком SUP-серфінгу спортсмени знайшли ще одне застосування SUP-дошці – це риболовля. Використання SUP-дошки набагато зручніше, ніж катер або надувний човен, через ряд переваг.

fishing-on-SUP-board1

 

 

Переваги використання SUP-дошки для риболовлі:

● SUP-дошку набагато легше транспортувати, особливо якщо у спортсмена надувна дошка;

sup board naduvnoi 1 sup board naduvnoi 2

● Закидати вудку з SUP-дошки набагато зручніше, ніж, наприклад, на каное або човні. Стоячи на дошці набагато легше закинути вудку, ніж у сидячому стані, оскільки огляд краще і контроль над кидком набагато краще. Крім того, закидати  вудку на глибині водоймища на набагато простіше, ніж з берега, так як волосінь не зможе заплутатися в деревах або куща;

fishing-on-SUP-board2



● Під час риболовлі на SUP-дошці, кут огляду у рибалки набагато краще;

sup fishing view

 

● На SUP-дошку можна взяти із собою на риболовлю переносний холодильник. У переносний холодильник можна покласти прохолодні напої, які будуть якраз під час спекотного дня, обраного для риболовлі. Також у холодильник можна скласти свій улов. Крім того, для кращого огляду, переносний холодильник можна використовувати як стільчик на SUP-дошці;

sup fishing frige

 

● Велика дошка для SUP-серфінгу може розмістити на собі двох рибалок та риболовля буде ще цікавішою.

sup fishing couple

 

Порівняно з іншими видами SUP-активності, риболовля на сап-дошках розвивається не такими швидкими темпами. Однак світові бренди починають все більше акцентувати свою увагу на випуску спеціального обладнання для комфортної риболовлі.

fishing-on-SUP-board

 

 

Інші способи використання SUP-спорядження читайте у наступній частині.

 

 

Перейти в каталог