Ваше перше весло для САП-серфінгу

Ваше перше весло для САП-серфінгу

Стаття надає інформацію про те, як правильно підбирати САП-весло та на що необхідно звертати увагу при виборі відповідного САП-весла.

pervoe-veslo-1
 


Купуючи обладнання для занять САП-серфінгом, спортсмени приділяють левову частку своєї уваги саме дошці для занять САП-серфінгом. Серфери звертають увагу на форму дошки, графічний дизайн і функціональні особливості… Це цілком нормальна поведінка спортсмена і кожен через це проходить. На цьому етапі САП-весло розглядається просто як необхідний додаток до САП-дошки, однак вибір весла для занять САП-серфінгом так само важливий, як і вибір дошки.

На сьогоднішній день різноманітність весел для занять САП-серфінгом просто вражає: вони відрізняються різними конструкціями, матеріалами та можуть бути різною довжиною. Нижче наведено кілька порад, які будуть корисними для серфера під час вибору відповідного САП-весла для себе.

 

Довжина САП весла
 

Найбільш важливим критерієм при виборі правильного весла є його довжина. У чому полягає причина? Справа в тому, що якщо весло буде надто довгим, то від постійного інтенсивного веслування можуть з'явитися болі в плечах. А надто коротке весло може спричинити виникнення болю в спині. Найкорисніша порада для спортсмена при виборі для себе САП-весла полягає в тому, щоб до свого зростання серфер додав 20-24 см і саме такої довжини весло вибирав для себе. Це досить простий та безпечний спосіб для підбору весла, яким може керуватися спортсмен.

 

Дизайн САП весла

 

З точки зору структури, САП-весла можна розділити на цілісні весла і ті, що складаються з двох або трьох частин. Частина довжини весла завжди фіксована, тому вибираючи весло необхідно обов'язково відразу визначитися з його довжиною. Набагато безпечніше придбати весло із двох частин, друга з яких регульована.

pervoe-veslo-3

Під час придбання весла, необхідно спочатку перевірити, чи максимальна довжина весла (з усіма частинами складового весла) перевищуватиме зріст спортсмена на 20-25 см. Так, наприклад, при зрості спортсмена в 180 см, необхідно придбати регульоване весло, яке перекриває межі 200 -205 см.


pervoe-veslo-2

 

Регулювання весла можна порівняти з регулюванням сидіння у машині. Іноді достатньо підправити спинку сидіння всього на один сантиметр і вже можна почуватися комфортно в цьому сидінні. Так само і з веслом для заняття САП-серфінгом: спортсмен може особисто відрегулювати потрібну довжину весла, яка буде комфортною лише для нього. Якщо весло складається з трьох частин, його так само за цими частинами можна відрегулювати. Конструкція таких весел навіть дозволяє від'єднати нижню частину. Це дуже зручно, якщо весло необхідно транспортувати. Таке весло можна навіть укомплектувати у місткий рюкзак. Але у нього є один недолік - у весла, яке можна розбирати і регулювати менша жорсткість, ніж у нерегульованого САП-весла. 

 

Матеріали, які використовуються для створення весла для сапбордингу

 

Розмовляючи про матеріали, які використовуються для створення САП-весел, можна виділити три основні матеріали: алюміній, скловолокно та карбон. Весла з алюмінію є одними з найдешевших весел на ринку. Весло за алюмінію є достатьньо важке і не зручне, його гребки є мало єфективними, вони потребують великих затрат сили і продукують менше ходу.Такі весла можуть підходити для ролі першого САП-весла для серфера.

Весла з скловолокна набагато легші за алюмінієві, та жорсткі. Використовувати такі весла при довготривалих турах приємно і меньш енергозатратно. Мають середню цінову категорію. Висока зносостійкість.

Весла з карбону це найбільш легкі і жорсткі, варіант який вибирають для змагань, тренувань на вшидкість або довготривалих турів. Вони зручні, мають жорсткість і одночасно флекс (гнучкість) використтовуються спортсменами або аматорами. Грести таким веслом – суцільне задоволення для спортсмена, однак, і цінова політика цих весел на порядок вища за весела з алюмінію та скловолокна.

Фіксоване чи розборне весло? Це вибирати вам, дивлячись на ваші потреби. Будь яке розборне весло, це зручність у перевезенні, зручніть у використанні багатьма людьми, але при цьому конструкція його не є цілосною, і тому воно не має жорсткої конструкцїї. Фіксоване весло, має одну довжину, яка не може змінюватись, його треба більш ретельно підбирати, часто такі весла підрізаються під зріст спорсмена. Вони не дуже зручні в транспортуванні і зберіганні. В більших випадках таке весло не дають в користування іншим людям. Воно має цілосну, жорстку конструкцію і велику продуктивність гребка.

pervoe-veslo-4
 


С более детальной информацией касательно преимуществ САП-весла из карбона можно ознакомиться на нашем сайте


pervoe-veslo-5
 

 

Деталі

 

Після вибору довжини, конструкції та матеріалів САП-весла залишається звернути увагу на інші більш-менш важливі деталі. По-перше, це – розмір та форма ручки весла.

 

pervoe-veslo-6
 

При цьому необхідно звернути увагу на те, чи використовуватиметься це САП-весло дітьми під час занять САП-серфінгом (при цьому потрібна ручка меншого розміру) або дорослими (при цьому використовується ручка нормального розміру). Далі спортсмену необхідно звернути увагу на вид ручки у верхній частині весла. Частина весел володіють Т-подібною формою і більшість спортсменів віддають перевагу саме ручці з такою формою. Інші ж весла мають ручку більш гладкої обтікаючої форми. Радити вибирати весло з певним видом ручки марно, оскільки це суто особистий вибір. Кожен спортсмен у магазині може спробувати обидва варіанти для себе та визначитися, що для нього буде краще. Незалежно від вибору спортсмена, до будь-якої форми ручки можна звикнути, це лише справа часу.


pervoe-veslo-7

Красная муфта на вёслах не позволяет им утонуть

І наприкінці нашої статті ще одна маленька порада. Деякі весла для САП-серферів-початківців спеціально оснащують такими матеріалами (як наприклад червона вспінена накладка на малюнку вище), які не дозволяють веслу тонути. Особливо це актуально для весел із алюмінію, оскільки вони найважчі з усіх можливих весел. Якщо весло з алюмінію просто покласти на воду, воно може відразу почати тонути. Тому, якщо Ви хочете бути впевненими в цілісності та збереженні Вашого спортивного інвентарю, краще одразу скористатися запропонованими заходами безпеки.

 

Перейти в каталог