Весло для САП-серфінгу із карбону. Чи варто витрачатися?

Весло для САП-серфінгу із карбону. 

karbon-1
 


Своє перше весло для сапбордингу спортсмен зазвичай вибирає з найдешевших варіантів, витрачаючи більше грошей та приділяючи більше уваги дошці для занять САП-серфінгом. А весло, як правило, купується з алюмінію, тому що це – найдешевший варіант із усіх, які нині пропонуються на ринку. Або ж, купується весло, виготовлене з скловолокна, це є середній варінт по жорсткості, легкості і бюджету. Якщо говорити про нетривалий тур на воді в межах півгодини, то спортсмена цілком може влаштувати будь яке весло. Однак, при активному занятті САП-серфінгом, тривалому катанні на САП-дошці або гонках, спортсмен усвідомлює, як багато залежить від наявності якісного, хорошого САП-весла.

Власне, гарне весло з сколоволокна - підходящий вибір, якщо серфер віддає перевагу виключно рекреаційному катанню, з можливістю аматорських змагань, інтенсивних тренувань, довготривалих і коротких турів.

Але якщо спортсмен інтенсивно працює над поліпшенням своєї ефективності, динамічності, регулярно долає великі відстані, то найраціональніше буде розглянути питання про придбання САП-весла з карбону.

 

Чому варто зупиняти свій вибір на веслі з карбону для занять САП-серфінгом?

karbon-2
 

Карбон вже багато років використовується для виробництва міцного спортивного інвентарю. Цей матеріал використовується при створенні багатьох елементів спортивного обладнання, для яких важлива легка вага та жорсткість. Це може бути, наприклад, корпус дошки для віндсерфінгу або щогла для віндсерфінгу. Для того, щоб дізнатися про характерні особливості весел із карбону для занять САП-серфінгом, досить просто їх взяти до рук. Різниця у вазі відчувається моментально, а вже після першого руху веслом у воді стає зрозуміло, що фізичних зусиль треба прикладати набагато менше, ніж під час роботи з іншим веслом. Різниця справді колосальна! Завдяки меншій вазі весла, спортсмен здатний здійснювати більш швидкі, енергійні та моторні рухи. Також набагато активніше можна гребти при великій швидкості руху, витрачаючи при цьому менше енергії! Вже після першої поїздки з САП-веслом із карбону не виникає жодного бажання повертатися до САП-весла з алюмінію або склаволокна.


Наведених вище аргументів вже цілком достатньо, щоб відповісти на запитання, поставлене на початку статті. Звичайно ж, варто витратитися на придбання весла для занять САП-серфінгом з карбону, особливо якщо спортсмен зацікавлений в ефективності своїх занять! Так, ціна такого весла буде набагато вище, ніж ціна за весло з алюмінію або скловолокна, але це весло можна буде використовувати як для навчання САП-серфінгу і рекреаційного відпочинку, так і для професійних занять САП-серфінгом.

 

karbon-3

 

Весла з карбону мають аналогічні конструкції, як і інші: весло може бути цілісним, може складатися, регулюватися по висоті і т.д. Деякі спортсмени віддають  первагу нерегульованим веслам, а потім самостійно відрізають частину довжини, підганяючи таким чином весло під себе і свій зріст. Проте спортсмени-новачки не зможуть самостійно правильно це зробити, тому для них оптимальнішим і правильнішим рішенням буде придбання весла з можливістю регулювати висоту.

 

karbon-4

Хороший варіант весла для спортсменів, які вважають за краще займатися САП-серфінгом з метою відпочинку та/або розваги, – це придбання весла, яке поєднує у своїй конструкції основу з карбону та лопать із пластику. Якщо спортсмен пливтиме по воді з кам'янистим дном, наявність пластмасової лопаті буде гідно оцінена спортсменом. Як правило, лопатка весла з карбону вимагає від спортсмена більшої уваги, тому що вона дуже погано переносить сильні удари та зіткнення. Найгіршим варіантом для лопаток з карбону є зіткнення з жорстким, твердим або гострим предметом. Це можливо, наприклад, стіна, стовп, великий камінь і т.д. Навіть якщо лопать витримає удар від зіткнення і в цілому все ще матиме гарний зовнішній вигляд, то на самому виробі можуть з'явитися мікротріщини. Згодом наявність таких тріщин може стати причиною того, що лопать рано чи пізно може розколотися на дві частини. Ось чому до весла з карбону треба ставитися акуратно та дбайливо, а зберігати та транспортувати у спеціальному безпечному чохлі.

pervoe-veslo-5
 

Як і у разі купівлі свого першого САП-весла, спортсмен повинен вибирати собі весло з карбону, виходячи зі своїх переваг і фізичних даних. Також необхідно звернути увагу на профіль лопатки – він не повинен бути плоским або опуклим з обох боків. В результаті під час катання по спокійній воді без хвиль, лопатка плавно гребтиме воду. Хоча на воді спортсмена тримає САП-дошка і до процесу її вибору необхідно ставитися з максимальною відповідальностю, але рух на дошці забезпечує весло для сапбордінгу. Отже, не слід розглядати його просто як необхідний додаток до дошки. САП-весло заслуговує набагато більше уваги серфера! Можна з упевненістю сказати, що вибір гідного весла в результаті не залишить байдужим жодного спортсмена під час наступних занять САП-серфінгом.

Про те, як правильно підібрати для себе САП-весло, Ви можете ознайомитись на нашому сайті.

 

Перейти в каталог