У статті описані технології, які використовує компанія LiP Sunglasses для створення своїх сонцезахисних окулярів для водних видів спорту.

2


Про історію створення компанії LiP Sunglasses ми вже розповідали раніше у статті LiP Sunglasses: історія бренду. Також у своєму блозі, присвяченому літнім видам спорту, ми говорили про «Основні кольори лінз сонцезахисних окулярів LiP Sunglasses».

Технологія лінз  VIVIDETM: подивіться на світ в іншому світлі


Найкращий спосіб побачити переваги нових висококонтрастних лінз VIVIDETM від компанії LiP Sunglasses – це надіти їх і відчути світ у розширеній та багатій новій реальності. Перша модель компанії LiP Sunglasses із висококонтрастними лінзами Ice Blue – це Surge, зображена нижче.

VIVIDE Ice Blue web 1024x547

LiP Sunglasses Surge Matt Black - Black/VIVIDE™ Ice Blue

Що таке технологія VIVIDE™ та як вона працює


Найкращий спосіб описати цю технологію на словах – це використовувати аналог Hi-Fi системи. Ранні Hi-Fi йшли з обмеженою варіабельністю з точки зору якості звуку, можливо, регулювання гучності і тембру. З точки зору технології лінз, це схоже на лінзи «Ніч і день» і наявності відтінку лінзи (коричневий, сірий, синій і т.д.).
  Подібно до того, як Hi-Fi перетворилися на потужні пристрої з широким набором функцій та налаштувань, технологія лінз останніми роками значно просунулася вперед. Тепер компанії-виробники сонцезахисних окулярів змогли впровадити у своє виробництво технології, що дозволяють налаштовувати лінзи. Компанія LiP Sunglasses змогла створити ідеально точно налаштовані лінзи, щоб спортсмени мали можливість бачити кожну деталь і колір у певних умовах.

54800769 2299941526718911 5552146607489776412 n

Лінзи компанії LiP Sunglasses VIVIDE™ Ice Blue призначені виключно для водних видів спорту

Якщо говорити про конкретний вид спорту, то існує багато різних факторів, які впливають на вибір лінз. Для гірськолижників та сноубордистів часто важко побачити лінії контуру на снігу. Для гравців у гольф важко розрізнити зелений колір фарватеру та зелений колір нерівного поля. Для водних видів спорту переважна більшість синіх відтінків може утруднити для спортсмена виявлення ледь уловимих тонких деталей на воді.

Лінзи LiP VIVIDE™ Ice Blue контролюють світло, відфільтровують синій колір, посилюють сприйняття червоного та зеленого кольору. Це тонке технологічне налаштування максимізує контраст і дає можливість бачити деталі у воді або на небі, які неозброєним оком можуть бути втрачені. Таке підвищення гостроти зору дає можливість спортсменам бачити чіткіше і швидше реагувати зміни навколишнього середовища. Відносно низький коефіцієнт пропускання світла, який дорівнює 8,35%, також є причиною меншої стомлюваності очей при яскравому освітленні, тому що очам не потрібно напружуватись, щоб ясно бачити рухи. Це є наслідком підвищення продуктивності протягом більш тривалого часу у вибраній дисципліні водного спорту.

4

Катайтеся в задоволення

Для подальшого поліпшення Вашого візуального сприйняття навколишнього середовища наявність поляризаційного шару на лінзах видаляє відблиски, що відбиваються від поверхні води, чим знижує навантаження на очі ще більше. І, нарешті, чимало важливим фактором можна виділити те, що гідрофобні та олеофобні покриття як на внутрішній, так і на зовнішній поверхні лінз, не дозволяють бризкам морської води та їх витиранню істотно впливати на зір спортсмена. Просто продовжуйте свій сеанс катання, а бризки розсіюватимуться з поверхні лінз.

sails

На фото: Розмиті сині тони (ліворуч) та сприйняття синього кольору з поляризаційними лінзами LiP VIVIDETM (праворуч)

У чому перевага вигину оправи окулярів


Коли йдеться про захист Ваших очей, то вибір форми оправи, що підходить для Вашої діяльності, так само важливий, як і правильний підбір лінз для сонцезахисних окулярів.
Сьогодні більшість виробників сонцезахисних окулярів намагаються, щоб їх лінзи блокували UVA та UVB-випромінювання, хоча ринок спортивного інвентарю все ще переповнений дешевими сонцезахисними окулярами, які на частку відсотка не виконують цю функцію правильно. Але це ще півбіди. Світло може потрапляти в очі з боків, зверху та знизу лінз. Вигин оправи окулярів також відіграє важливу роль. Чим більше буде вигин оправи окулярів, тим менш ймовірно, що розсіяні промені UVA та UVB потраплять на Ваші очі.

8 BASE CURVE

Читати більш детально про Вигин оправи сонцезахисних окулярів від компанії LiP Sunglasses

 

Чому важливим є вигин оправи окулярів?

Ока людини дуже легко завдати шкоди. Промені UVA можуть проходити через рогівку ока до лінзи та сітківки. А ризик пошкодження очей людини від ультрафіолетового випромінювання є кумулятивним, тобто можлива небезпека чи пошкодження з часом посилюються.

Компанія LiP Sunglasses дуже серйозно ставиться до питання здоров'я очей своїх клієнтів і не йде на компроміси щодо якості своєї продукції, створюючи функціональні окуляри найвищої якості. Сонцезахисні окуляри LiP Sunglasses має форму оправи, подібну основі вісімки, яка близько прилягає до контурів обличчя спортсмена. Завдяки цьому забезпечується чудовий периферичний зір та мінімальні зазори для проникнення розсіяного ультрафіолету (або води) у вічі. М'яка гумова накладка TPU, прикріплена до оправи, мінімізує всі проміжки, що залишилися. Тому, коли Ви знаходитесь на воді кілька годин поспіль, Ви можете бути впевнені, що Ваші очі будуть надійно захищені від шкідливих променів UVA, які здатні викликати рак, та променів UVB, які можуть стати причиною появи птеригіуму (крилоподібного плеву) – очної хвороби, схильність до якої проявляється у людей, які часто схильні до несприятливих погодних умов.

2 1

Не слід забувати, що UVA-промені (які становлять 95% ультрафіолетового випромінювання в атмосфері) присутні з відносно однаковою інтенсивністю протягом усіх світлових годин протягом року. Носіння сонцезахисних окулярів не повинно бути просто звичкою на літній час. UVA може проникати крізь хмари, скло та більшість тканин, і, що важливо, воно відбивається від блискучих поверхонь, таких як вода та інші. Наявність зазорів з боків і внизу сонцезахисних окулярів робить очі вразливими та відкритими для попадання на них ультрафіолетового випромінювання цілий рік, а не лише влітку. Не ризикуйте здоров'ям своїх очей, використовуючи низькоякісні сонцезахисні окуляри. Подаруйте своїм очам захист разом із сонцезахисними окулярами LiP Sunglasses.
Про те, як правильно доглядати окуляри для водних видів спорту Ви також можете ознайомитися на нашому сайті.

Перейти в каталог