10 кращих дощок для зайняття вейксёрфінгом в 2018 році

 

 

Вейксёрфінг - це швидко набирає популярність, неймовірно корисний водний вид спорту. Про історію виникнення вейксёрфінга ми вже раніше писали на нашому сайті. Максимально поєднуючи воєдино навички, отримані під час занять серфінгом і вейксёрфінгом, Ви зможете відмінно провести час на воді. Подібно серфінгу, вейксёрфінг так само катається за човном, використовуючи кільватері (слід, що залишається позаду рушійного судна). Однак, однією з відмінних характеристик між двома вище названими спортивними дисциплінами, є той факт, що під час занять вейксёрфінгом до спортсменів не прив'язується мотузка і, тому, він може вільно пересуватися по воді. Так як різні моделі човнів створюють різний кільватері, Вам необхідно кататися на найкращих вейках для того, щоб гідно оцінити вейксёрфінг і отримати максимум задоволення від цього спорту.

У даній статті розглянуті 10 кращих дощок для занять вейксёрфінгом з усіх, які сьогодні представлені на світовому ринку спортивного обладнання.

 

Driftsun Throwdown Wakesurf Board

 DriftsunThrowdownW 1 380x380

 

Компанія Driftsun виробляє фантастичну дошку для занять вейксёрфінгом, яка ідеально підходить як для початківців серферів, так і для тих спортсменів, які продовжують навчання. Ця дошка, настройки якої спортсмен може повністю підлаштувати під себе. Початківцям серферам сподобається те, наскільки комфортно їм буде кататися і навчатися на цій дошці. Професійні райдери зможуть по достоїнству оцінити велику швидкість руху дошки, її високу точність рухів і маневреність. Дошка відмінно підходить для вивчення нових трюків, так як вона дуже впевнено поводиться на воді.

Дошка Throwdown може похвалитися особливою формою і чудовим зовнішнім виглядом. Стрінгер з натуральної деревини, оброблений вручну епоксидною смолою, і поверхня з декількох шарів скловолокна забезпечують дошці чудову поведінкову манеру на воді. Використання накладки EVA (м'який нековзний килимок з анатомічним ефектом) на загнутим вгору хвості дошки надає райдеру комфортне катання протягом тривалого часу. Конструкція дошки дозволяє з легкістю додатково встановлювати плавник Quad.

Форма цієї дошки була спроектована таким чином, щоб забезпечити дошці три основні функції на воді: чуйність, стабільність і швидкість. Низький рейл і закручені краю дозволяють Вам зберігати стабільність на дошці, в той час, як дизайн у вигляді квадратного носа і лінії рокера з подвійним конкейвом, забезпечують швидке і чуйне катання.

 

Що робить дошку Driftsun Throwdown Wakesurf Board особливою:

- використання високоякісних матеріалів, таких як кілька шарів скловолокна;

- можливість встановлювати 4 плавця;

- використання для сердечника екологічно чистого, легкого і щільного утеплювача матеріалу - пенополистерола (Expandable Poly Styrene або EPS), який заснований на пінопласт. Цей матеріал виробляється, використовується і утилізується без шкоди для навколишнього середовища і здоров'я людей.

 

Характеристики вейкборда Driftsun Throwdown Wakesurf Board:

Товщина:1.5 "(3.81 см)

Ширина:20" (50.8 см)

Довжина:54 "(137.16 см)

Вага:3.40 кг

Призначений:для початківців і продовжують навчання райдерів

 

Hyperlite Broadcast Wakesurf Board

HyperliteHLBroadca 366x500

 

Якщо Ви хочете кататися на воді на високих швидкостях, тоді Hyperlite Broadcast Wakesurf Board - це те, що Вам потрібно. Ця дошка для вейксёрфінга дозволяє кататися на таких же вільних, як і дошка для серфінгу. Не дивлячись на більш короткі розміри дощок (у порівнянні з дошками для серфінгу), вони володіють великою площею поверхні. Дошка дає можливість встановлювати до трьох плавців одночасно. Спеціальна конструкція рейлов дошки дозволяє їй з легкістю кататися на будь-яких вільних і виконувати різноманітні трюки. На дошці дуже легко кататися і її можна повністю налаштувати, завдяки чому дошка відмінно підійде як для початківців, так і для просунутих райдерів.

 

Що робить дошку Hyperlite Broadcast Wakesurf Board особливою:

- можливість установки трьох плавців одночасно;

- подвійні бічні рейли;

- велика площа поверхні.

 

Характеристики вейкборда Hyperlite Broadcast Wakesurf Board:

Товщина:3.2 "(8.13 см)

Ширина:23.9" (60.71 см)

Довжина:68 "(172.72 см)

Вага:2.27 кг

Призначений:як для початківців райдерів, так і професіоналів

 

Driftsun Fifty-50 Wakesurf Board

DriftsunFifty50Wak 380x380

 

Ця дошка - одна з кращих новинок для початківців вейксёрферов, представлених на ринку спортивного інвентарю на сьогоднішній день. На цю дошку можна легко і з упевненістю стати, а так само на ній легко кататися. При відмінному стабільному катанні, спортсмен буде витрачати мінімум зусиль. Дизайн і стиль вейка Driftsun Fifty-50 Wakesurf Board дуже схожий на звичайну дошку для серфінгу, завдяки чому дошка простіша у вивченні. На цьому вейк так само дуже легко можна кататися на високих швидкостях, витрачаючи при цьому мінімум зусиль.

Ви можете встановити до трьох плавців одночасно дошці. Це дозволяє райдеру повністю контролювати рух свого вейка, встановлюючи таку кількість плавців, яке спортсмен вважатиме за потрібне. Така поведінкова манера дошки забезпечує новачкам чудовий контроль і можливість удосконалити свої навички катання. Використання накладки EVA на загнутим вгору хвості дошки забезпечує спортсмену комфортне катання протягом тривалого періоду часу.

У комплект до дошки входить мотузка, завдяки якій вейк кріпиться до човна.

 

Що робить вейк Driftsun Fifty-50 Wakesurf Board особливим:

- можливість установки трьох плавців одночасно;

- використання накладки EVA;

- в комплект до дошки входить трос, з допомогою якого вейк кріпиться до човна.

 

Характеристики вейкборда Driftsun Fifty-50 Wakesurf Board:

Товщина:2 "(5.08 см)

Ширина:21" (53.34 см)

Довжина:63 "(160.02 см)

Вага:6.35 кг

Призначений:як для початківців райдерів

 

Airhead fish Skim Style Wakesurf Board

AirheadPFISHWakesu 380x393

 

Airhead - це винятковий скімборд «з риб'ячим хвостом», який орієнтований переважно на райдерів з великим досвідом катання. Особлива форма дошки буде не зовсім комфортною для початківців райдерів, так вона не була сконструйована з орієнтиром на спортсменів, які раніше ніколи не займалися ніякими водними видами спорту. Дошки для катання в стилі ським, як правило, сконструйовані для досвідчених райдерів, які не хочуть обмежувати свої можливості, а жадають вивчити більше нових трюків на воді. Професійним гонщикам сподобається, що ця стабільна дошка надає впевненість на воді, дозволяючи виконувати разнообразнихе екстремальні трюки.

Airhead fish Skim Style Wakesurf Board підходить для райдерів з максимальною вагою в 80 кг, тому трохи обмежує можливість використання дошки дорослими спортсменами через свою вантажопідйомності. Однак, дошка дуже легко ковзає по воді, дозволяючи райдеру більш агресивно кататися. Завдяки встановленню подвійного плавника, дошка легко може підніматися з води, а накладки EVA комфортно фіксують і утримують на вейк ноги спортсмена.

 

Що робить скімборд Airhead fish Skim Style Wakesurf Board особливим:

- можливість установки трьох плавців одночасно;

- використання накладки EVA;

- в комплект до дошки входить трос, з допомогою якого вейк кріпиться до човна.

 

Характеристики скімборд Airhead fish Skim Style Wakesurf Board:

Товщина:2.8 "(7.11 см)

Ширина:20.5" (52.07 см)

Довжина:49 "(124.46 см)

Вага:3.67 кг

Призначений:як райдерів, які продовжують навчання, і професіоналів

 

Ronix Koal Classic Fish Wakesurf Board

RonixKoalWakesurf 380x175

 

Ronix спроектував цю дошку лише з однією метою - розвага на воді. Вейк ідеально підходить для новачків, а більш широкий дизайн носа забезпечує додаткову стабільність, що дозволяє спортсменові легко стояти на дошці. Більш досвідчені райдери зможуть по достоїнству оцінити швидкість руху дошки, що забезпечується особливою формою рокера. Для ідеального катання на цій дошці підійде будь-який кільватері. Налаштувати своє катання вейксёрфер може самостійно в залежності від власних уподобань, так як на дошці можна одночасно встановлювати до трьох плавців. Довжина вейка Koal Classic Fish доступна в продажу в трьох різних варіантах, тому практично будь-який спортсмен може насолоджуватися катанням на ньому. Використання накладки EVA на високо піднятому хвості дошки надає райдеру максимально комфортне катання протягом цілого дня.

 

Що робить вейксёрф Ronix Koal Classic Fish Wakesurf Board особливим:

- можливість установки трьох плавців одночасно;

- високоякісна обробка;

- зручна стійка ніг.

 

Характеристики вейксёрфа Ronix Koal Classic Fish Wakesurf Board:

Товщина:2 "(5.08 см)

Ширина:22" (55.88 см)

Довжина:66 "(167.64 см)

Вага:4.08 кг

Призначений:як для початківців райдерів, так і для професіоналів

 

Ronix Modello Fish Skim Wakesurfer

RonixModelloFishS 369x500

 

Компанія Ronix - це провідний виробник дощок для занять вейксёрфінгом. Modello Fish Skim - це максимально тонка дошка з жорсткою оболонкою, яка надає райдеру чудовий контроль. Дошка дуже слухняно поводиться під час катання і на будь-якому кільватері. Можливість встановити відразу три плавника дозволить вейксёрферу налаштувати дошку на свій розсуд. Компанія Ronix приділяє особливу увагу до деталей і використовує високоякісні матеріали, тому впевнена у своїй продукції та на кожну вироблену дошку дає річну гарантію. Настільки ретельно продумана конструкція дошки зробила її відмінним інструментів в руках досвідчених райдерів.

 

Що робить вейксёрф Ronix Modello Fish Skim Wakesurfer особливим:

- можливість установки трьох плавців одночасно;

- ультра легка вага;

- швидка реакція.

 

Характеристики вейксёрфа Ronix Modello Fish Skim Wakesurfer:

Товщина:2 "(5.08 см)

Ширина:20.5" (52.07 см)

Довжина:51 "(129.54 см)

Вага: 3 кг

Призначений:для райдерів, які продовжують навчання і професіоналів

 

Hyperlite Gromcast Wakesurfer

 HyperliteGromcastW 380x418

 

Ця дошка - це відмінний варіант для райдера з будь-яким рівнем підготовки. Hyperlite Gromcast володіє кращими поведінковими манерами на воді, тому новачки відмінно будуть себе почувати на цій дошці. Виробник дає рік гарантії на свою продукцію. Конструкція з подвійного конкейва і особливої форми рокера роблять дошку швидкої і чуйною. На дошці використовуються дві накладки EVA, що забезпечує краще зчеплення ніг райдера з дошкою, повний контроль над розподілом ваги спортсмена і комфортне катання протягом тривалого часу.

Експерти-вейксёрфери вибирають цю дошку за її швидкість і розміри, що дозволяє з легкістю виконувати обертальні трюки. Новачкам сподобається легкість і чуйність Hyperlite Gromcast Wakesurfer, а так само той факт, що дошка демонструє відмінні поведінкові характеристики з мінімальними витратами зусиль вейксёрфера.

Більш досвідчені спортсмени можуть налаштувати поведінку дошки, встановивши по своєму бажанню від одного до трьох плавців одночасно на дошку. Крім того, дошка може кататися на будь-яких вільних.

 

Що робить вейксёрф Hyperlite Gromcast Wakesurfer особливим:

- можливість установки трьох плавців одночасно;

- використання накладки EVA;

- гарантія один рік.

 

Характеристики вейксёрфа Hyperlite Gromcast Wakesurfer:

Товщина:2.4 "(6.10 см)

Ширина:22" (55.88 см)

Довжина:56 "(142.24 см)

Вага:6.80 кг

Призначений:як для початківців райдерів, так і для професіоналів

 

Phase 5 Prop Wakesurf Board

Phase5PropWakesur 380x380

 

Протягом багатьох років компанія Phase була одна з провідних компаній на ринку по виробництву дощок для занять вейксёрфінгом. Протягом цих років дошки цієї фірми мали меншою формою з більш компактним дизайном. Якщо Вам подобається кататися на носі дошки, тоді Phase 5 Prop Wakesurf Board - це дошка для Вас. Форма дошки і рокера надають вейксёрферу повний контроль над нею під час катання на будь-яких вільних. Крім того, на дошці можна одночасно встановлювати 2 плавця, що теж позитивно впливає на контроль спортсмена над дошкою. Внутрішня формування дошки має вуглецем по всій довжині, і покрита сплетінням алюмінію і скловолокна, що забезпечує дошці довговічність. Ви зможете швидко і з легкістю розвивати та вдосконалювати свої навички в вейксёрфінге завдяки цій швидкій і маневреної дошки.

 

Що робить вейксёрф Phase 5 Prop Wakesurf Board особливим:

- високоякісна обробка;

- ультра легка вага.

 

Характеристики вейксёрфа Phase 5 Prop Wakesurf Board:

Товщина:1.75 "(4.45 см)

Ширина:20" (50.8 см)

Довжина:56.5 "(143.51 см)

Вага:4.54 кг

Призначений:для початківців і продовжують навчання райдерів

 

Hyperlite Landlock Wakesurfer

HyperliteLandlockW 380x380

 

Це - чудовий вейк для новачка, так як він розрахований на невимушене, спокійне катання. Конструкція з багатошарового скловолокна надає дошці відмінну їзду, а велика площа поверхні із закругленими краями робить вейк неймовірно стійким.

Вам більше не потрібно підбирати дошку для катання на різному кільватері, Ви можете налаштувати Hyperlite Landlock Wakesurfer відповідно до Ваших потреб і особливостями їзди, використовуючи при цьому конструктивну особливість дошки - можливість встановлювати до трьох плавців одночасно. Накладки EVA, використані на дошці, дають можливість Вам рівномірно розподілити свою вагу на вейк, і надають бажану тягу і комфорт під час катання.

Довговічність дошки, гарантується компанією-виробником, підтверджується наявністю річної гарантії на вейк.

 

Що робить вейксёрф Hyperlite Landlock Wakesurfer особливим:

- можливість установки трьох плавців одночасно;

- легке катання;

- гарантія один рік.

 

Характеристики вейксёрфа Hyperlite Landlock Wakesurfer:

Товщина:2 "(5.08 см)

Ширина:20" (50.8 см)

Довжина:69 "(175.26 см)

Вага:7.23 кг

Призначений:для початківців і продовжують навчання райдерів

 

Byerly 2017 Buzz Wakesurf BWF

Byerly2017BuzzWak 380x403

 

Ця неймовірно стійка і довговічна дошка з триступінчатим рокером уразить навіть самих просунутих райдерів, дозволяючи кататися, як спортсмену буде зручно, і виконувати різноманітні трюки. Ця дошка не виконана з багатьох шарів скловолокна, а всього з одного шару скловолокна, обробленого вручну епоксидною смолою. Використання системи Tri Fin дає вейксёрферу повний контроль над дошкою, дозволяючи встановлювати від одного до трьох плавців одночасно за власним бажанням.

Гібридний вейк Byerly 2017 Buzz Wakesurf BWF підійде для райдера з будь-яким рівнем підготовки, а простота використання і можливість контролювати швидкість відмінно підійде як для початківців, так і для продовжують навчання спортсменів. Експертам сподобається катання в стилі ським на дошці, що розширює можливості і навички вейксёрфера.

 

Що робить дошку Byerly 2017 Buzz Wakesurf BWF особливою:

- можливість установки трьох плавців одночасно;

- триступеневий рокер;

- один шар скловолокна.

 

Характеристики вейксёрфа Byerly 2017 Buzz Wakesurf BWF:

Товщина:2.4 "(6.10 см)

Ширина:21.1" (53.59 см)

Довжина:69 "(175.26 см)

Вага:5.44 кг

Призначений:як для початківців райдерів, так і для професіоналів

 

Перейти в каталог