Керівництво щодо купівлі вейксёрфа. Частина 2: вплив типів Вейк на вибір вейксёрфера

 

  Початок цієї статті, що розкриває вплив конструкційних особливостей вейка на вибір вейксёрфера, Ви можете прочитати в попереднійстатті.

  Дошки для занять вейксёрфінгом зазвичай діляться на три основні категорії: Скімборди, сёрфборди і гібридні дошки.

  Скімборди підійдуть для тих вейксёрферов, у яких вже є певний досвід в цьому водному виді спорту. Такі дошки переважно використовуються для змагань і виконання різноманітних трюків. Незалежно від того, до якого виду плавзасоби Ви вже звикли, витончене дно скімборд робить ці дошки одними з найскладніших для катання.

  Якщо Ви тільки-тільки почали освоювати вейксёрфінг, скімборд - явно не для Вас. Вам більше підійде сёрфборд. Ви можете відмінно утримувати баланс на сёрфбордах і чудово їх контролювати, витрачаючи на це мінімальну кількість зусиль. Вам буде дуже комфортно покращувати свої навички на сёрфборде.

  Новачкам в вейксёрфінге найкраще зупинити свій вибір на гібридному вейк. Такі борди - це відмінний баланс між складним скімборд і легким сёрфбордом. Вам буде легко втримати рівновагу і контроль над дошкою, навіть якщо Ви будете здійснювати стрибки і різні трюки.

 

wakesurfing a girl

 

Виробники вейксёрфов

  На відміну від спортивного інвентарю для інших видів спорту, вейксёрфи різних компаній-виробників відрізняються своєю якістю. Деякі компанії вже багато років займаються виробництвом спортивного інвентарю для занять вейксёрфінгом, а деякі тільки намагаються зробити собі ім'я і не так давно зайнялися виробництвом вейксёрфов. Одним з кращих ознак якості дощок є те, як довго фірма-виробник знаходиться на ринку спортивного інвентарю і займається виробництвом спортивного обладнання.

  Наприклад, якщо Ваш вибір стоїть між компанією-виробником, яка займається виробництвом спортивного інвентарю більше десятка років і компанією-новачком у виробництві спортивного обладнання, то ми настійно рекомендуємо компанію-«ветерана». Чудовим прикладом може бути компанія Linkor і компанія Slingshot. У них є необхідні знання та досвід, які вкрай необхідні для створення відмінних Вейк. Зрештою, існує вагома причина, через яку ці компанії так довго на ринку спортивного інвентарю займають лідируючі позиції - це чудова якість виробленої ними продукції! Саме тому їх продукція користується відмінним попитом на ринку, а спортсмени зупиняють свій вибір на вейксёрфах цих компаній.

 

wakesurfing a boy

 

Який найкращий вейксёрф саме для Вас?

  Можливо, Ви думаєте, що вибір відповідного вейксёрфа - це досить просте заняття, однак Ви дуже сильно помиляєтеся. На постійно зростаючому ринку спортивного обладнання представлено настільки багато різноманітних форм і стилів вейксёрфов, що спочатку Вам краще ознайомитися з ними, а потім вже визначатися з придбанням відповідного вейка для Вас. Ознайомившись з нижче наданою інформацією, Ви зможете відразу вибрати кращий вейк для себе і уникнути необхідності в подальшому нести додаткові витрати, набуваючи інший, дійсно потрібний і відповідний вейксёрф.

 

99620 1443224778

 

Стиль вейксёрфа

  У будь-якому керівництві по вейксёрфінгу Ви побачите інформацію щодо того, що на ринку спортивного інвентарю представлені 3 типу вейксёрфов. Вейк для експертів - скімборд, універсальний вейк - сёрфборд і комбінований гібридний вейк.

 

Скімборд (Skim Board)

  Цей тип борда призначений для досвідченого вейксёрфера, якому подобається виконувати трюки на воді. Скімборди - це ідеальний тип дощок для здійснення спинив (обертань) і стрибків. Цей тип дошки змусить навіть досвідчених вейксёрферов докласти зусиль і використовувати всі свої навички по максимуму для неперевершеного катання.

 

Сёрфборд (Surf Board)

  Такий тип борда - відмінний вибір для початківців і продовжують навчання вейксёрферов. Сёрфборд своєю манерою поведінки дуже схожий на звичайну дошку для занять серфінгом, тому може стати цілком привабливим і простим бордом для катання. Займаючись вейксёрфінгом, у Вас створиться відчуття, що Ви катаєтеся на океанських хвилях, а не кільватері від катера. Новачкам буде дуже легко навчатися вейксёрфінгу на сёрфборде і сподобається та легкість катання, яку здатний забезпечити такий тип дошки. Досвідченим райдерам так само буде цікаво кататися на сёрфборде, так як вони зможуть вільно маневрувати на воді на великих швидкостях.

 

Гібридний вейксёрф (Hybrid Board)

  Гібридний вейксёрф поєднав в собі якості скімборд і сёрфборда, завдяки чому була створена відмінна дошка, що підходить як для продовжують навчання вейксёрферов, так і для професіоналів. Гібридна дошка поєднує в собі можливість кататися на високих швидкостях (якість сёрфборда), високу маневреність, а так само здатність здійснювати нові різні трюки.

 

What Wakesurf Board Is Best For You

 

Накладка на вейк

  Як багато борди для різних видів водного спорту, вейксёрфи володіють м'яким нескользящим килимком EVA для ніг райдера з анатомічним ефектом. Це дозволяє дошці забезпечити безпеку і комфорт ногам вейксёрфера.

  Підберіть відповідний вейксёрф для себе, покращуйте свої навички і розвивайте свою фантазію щодо тих можливостей, які Вам здатний надати вейксёрфінг. 26-річний канадський вейксёрфер і музикант Кріс Хау (Chris Hau) подав відмінний креативний приклад для багатьох спортсменів:

 

Перейти в каталог