Стаття розповідає про історію створення бренду Ezzy Sails і його засновника Девіді Іззі.

ezzy sails


Історія розвитку бренду «Ezzy Sails» бере свій початок з юнацького захоплення канадця Девіда Іззі (рік народження 1958), який в 1975 році на озері Альта (Британська Колумбія) випробував для себе новий вид спорту - віндсерфінг. Цей новий вид спорту настільки підкорив Девіда, що він кинув навчання в коледжі і переїхав жити на Гаваї. Там він познайомився з шейпер вітрил Мейлтом Сіммером (Malte Simmer), який відкрив для нього світ дизайну вітрил.

 

Ezzy-2015-David1 600 510 70 s c1

Девід Іззі - віндсерферів, дизайнер і творець "Ezzy Sails"


У 1983 році, коли в своєму старому сараї на Мауї Девід створив свій перший парус з чорно-білим логотипом, який зображує орла. З того часу цей старенький сарай став доглянутою дизайнерської майстерні для Девіда Іззі.

 

david ezzy on the sewing machine-1
 

david ezzy on the sewing machine-2
 

 

 Девід Іззі за швейною машинкою під час створення свого вітрила


Оскільки практично чотири десятки років тому віндсерфери шили собі вітрила самостійно, то поява вітрил від Девіда Изза викликали справжній фурор. І це - не дивно, адже в той час наявність вітрила, пошитого за індивідуальним замовленням, - це успіх для будь-якого просунутого віндсерферів. Серфери випробували і гідно змогли оцінити міцні і потужні вітрила «Hookipa».

 

david ezzy on the wave
 

david ezzy on the wave-2
 

 

Девід Іззі підкорює хвилі (фото зліва) і катається на Мауї (фото праворуч)


У 1985 році Девід Іззі отримав запрошення на роботу від компанії North Sails Windsurfing. Протягом двох наступних років Девід ніс відповідальність за всю лінійку виробництва вітрил для хвиль і рейсові вітрила. Він так само створював вітрила для володаря Кубка Світу Стефана Ван ден Берга (Stephan Van der Berg). Крім логотипу North Sails на вітрилах початку додаватися або калібрування з ім'ям Девіда Іззі, або логотип «Ezzy». З приходом Девіда Іззі в компанію, її прибуток значно збільшилася, а виробництво розвинулося, і вже до 1991 року Девід увійшов до ради директорів компанії.

 

david ezzy on the wave-3

Девід Іззі під час випробування свого вітрила


Так як обсяги продажів росли, нове керівництво North Sails Windsurfing прийняло на себе керівництво головним офісом в Німеччині і фабрикою на Шрі-Ланці. Щоб збільшити кількість прибутку, компанія намагалася знизити кількість фінансових витрат на виробництво вітрил. Це негативно позначилося на якості вироблених вітрил і на умовах праці для робітників на фабриках. Так як Девід Іззі намагався брати активну участь у всіх виробничих питаннях, в 1992 році він приїхав на завод в Шрі-Ланку. Виявивши токсичні випари аерозольного клею на заводі, Девід усіма силами намагався достукатися до керівництва компанії і домогтися поліпшення трудових умов для робітників. Однак всі спроби були марними і, в знак протесту, Девід Іззі пішов у відставку.

 

Ezzy-David 

Девід Іззі не хотів створювати вітрила виключно для отримання фінансової вигоди. Над усе для Девіда було якість випущених ним вітрил, а створювати вітрила високої якості він міг би тільки на своїй власній фабриці. Так, в невеликому старому будинку на околиці Шрі-Ланки, Девід Іззі разом з деякими колишніми співробітниками компанії North Sails Windsurfing, почали розвивати свою справу.

 

david ezzy. testing

Девід Іззі під час тестування одного зі своїх вітрил


З найперших днів девізом компанії "Ezzy Sails" стало «Якість - наша зброя!». Компанія Девіда Іззі створює вітрила, щогли, аксесуари найвищої якості, а Девід особисто контролює і тестує свою продукцію. Такий підхід до своєї роботи дозволив Девіду вийти зі своєю продукцією на міжнародний рівень і значно розширити виробництво. На сьогоднішній день його фабрика значно збільшилася! Це вже не крихітне приміщення в промисловій зоні, а нова будівля, займане більше 20000 квадратних футів.

 

ezzy sails factory

Фабрика компанії «Ezzy Sails»


Крім якості продукції, Девід Іззі піклується про комфорт і безпеку своїх співробітників. Їм надається транспорт для доставки на робочі місця, уніформа, душові, обладнана всім необхідним їдальня, а так само зони відпочинку, сучасна музична система і багато іншого. Особлива увага приділяється соціальному захисту працівників компанії і їх сімей.
В даний час Девід Іззі продовжує управляти компанією і йому активно в цьому допомагає старший син з його трьох дітей - Грехам, який є лідером інтернаціональної віндсёрфовой команди Ezzy Sails.

 

gram ezzy on testing

Гріхів Іззі - син Девіда проводить тестування вітрила, виконуючи елементи нової школи


З часу створення свого першого вітрила і до сьогоднішнього дня, Девід став одним з лідируючих шейпер в сфері виробництва вітрил для віндсерфінгу. Він сам займається дизайном вітрил і особисто тестує кожен створений вітрило! Можливо це - одна з основних причин створення якісних, неймовірно міцних і тяговиті вітрил.

 

david and gram ezzy

Гріхів і Девід Іззі


{youtube} 9F3lEkoNaqo | 640 | 360 {/ youtube}

 

Перейти в каталог