Огляд фрірайдових дощок 120літров для віндсерфінгу

  У багатьох видах спорту, терміном фрірайд називають продукт, який є дуже універсальним, і придатний для будь-яких дій. Такий термін є і у віндсерфінгу, він настільки великий, що до нього можна віднести як аматорські гонки, так і катання на ваших перших хвилях.

  Повертаючись до коріння, про те, що фрірайд - це все, цей тест буде орієнтований на всебічність фрірайдових дощок, а саме, на прискорення дощок, маневреність і стабільність.

  Питання про розмір.

  Раніше все було просто. Дошки вибиралися по довжині. Але коли важливість обсягу була визнана, акцент змінився. За останні кілька років, спостерігається збільшення дощок на їх максимальну ширину. Справедливості заради варто сказати, що це все стало досить заплутано, так ось трохи теорії ...

  «Корисним» розмір дошки, вважається в залежності від того, глиссирующих вона чи ні. Коли немає глиссирования тоді розмір дошки, визначається його об'ємом.

  Вага, з яким дошка утримується на плаву. 120 літрова дошка може витримувати вагу в 120 кг (це включаючи вагу всього вашого амуніції і вітрила). Якщо ваша вага 80 кг і вага вашої амуніції і спорядження становить 20 кг, то ви зможете триматися на плаву на дошці в 100 літрів. Дошка 120 літрів дасть вам 20літров позитивного (резервного) обсягу. Якщо ви плануєте проводити свій час на глісері, ми б вам рекомендували 20-30 літрів позитивного обсягу. (Все це при обліку середньо вітрових умов 7-8 метрів).

  При глиссирования розмір дошки продукує наступне:

- Площа глиссирования (це коли невеликий шматочок дошки контактує з водою)

- Швидкість, з якою дошка їде (чим швидше вона ковзає, тим більше відчуттів)

- Кут дошки під час катання по відношенню до води (чим більше ніс піднімається, тим більший підйом створиться, і тим більше дошка буде відчуватися)

  Коротше кажучи, будь-яка міра розмірів, таких як довжина, обсяг, ширина або що-небудь ще, є показниками, але неможливо обчислити всі ці фактори одночасно для певної ситуації. Наша порада: зверніть увагу на обсяг, особливо якщо ви плануєте деякий час проводити без ковзання. А також потрібно уважно дивитися на розміри вітрил, які рекомендуються для використання з певною дошкою. Це вам дасть краще уявлення, про те, як дошка буде себе вести під вами.

  Чому саме 120 літрів?

  Для багатьох брендів 120 є самим затребуваним літражем. І це не дивно. Ймовірно, тому що ці дошки мають широкий діапазон використання. Вони можуть бути використані з вітрилами в діапазоні 5.5 - 8.0 метрів, і підходять як для новачків, які вивчають гліссірующій фордевінд, так і для просунутих райдерів.

  Для просунутих райдерів це велике задоволення покататися на вибуховий дошці з вітрилом до 8.0метров в слабоветренной літній день.

  Для початківців фрирайдеров (середньої тяжкості) 120 буде хорошою дошкою, щоб прогресувати, після отримання основ катання в трапеції, футстрепах і глиссирования на більш об'ємною дошці.

  Ми не рекомендуємо ці дошки, якщо ви недостатньо компетентні в використанні трапеції і футстрепов і робите свої перші кроки в напрямку глиссирующего фордевинда. Також якщо ви все ще працюєте над футстрепамі і технікою на трапеції, вам буде набагато краще на дошці більшого обсягу.

  Якщо ви все ще боріться з використанням ножних петель і трапеції, не піддавайтеся спокусі перейти на більш маленький обсяг. Райдери середньої ваги завжди можуть використовувати дошку 120 літрів для поліпшення техніки глиссирования або НЕ глиссирующих поворотів, які необхідні, якщо ви плануєте рухатися вперед. Менша дошка закриє двері до вашого прогресу.

  Критерії тестування.

  Під час тестування, ми оцінювали і відзначали дошки по набору критеріїв, які ми, вважали найбільш важливими для людей, які купують такі дошки:

  Простота глиссирования: Деякі дошки глиссирующих рано, інші глиссирующих легко, а деякі і те й інше. Для більшості фрирайдеров важливо, що б дошка починала глиссировать рано, але була не дуже вимоглива до техніки.

  Швидкість: Ніхто не любить, щоб його обганяли!

  Контроль: Коли умови більш жорсткі і вітряні, ви хочете щоб катання залишалося все таким же комфортним.

  Високий рівень гліссірующій поворот: Люди, які роблять цей поворот, хочуть щоб дошка легко оберталася. Дошка повинна бути досить спритною, щоб скорегувати поворот дуги і досить гнучкою, щоб врахувати різні стилі і техніки.

  Початківець гліссірующій поворот: Для тих, хто ще працює над глиссирующих поворотом, дошка повинна бути терпимою до нерафінованої техніці. Вона повинна бути стабільною і безпечною під ногами (навіть тоді, коли райдер трохи душить її ногою), і ножні петлі повинні бути добре розташовані для зручності зміни стопи.

  Відчуття на дошці: Визначимо катання на дошках як пасивне або активне.

Пасивне:

+ Дошка легко збалансованим і їде без особливих вимогах до райдеру.

- Не настільки захоплююче катання і менше можливостей для досвідчених райдерів, щоб отримати додатковий продуктивність.

Активне:

+ Захоплююча, жвава атмосфера, яка може дозволити навіть досвідченим гонщикам попрацювати на дошці для додаткової продуктивності.

- Буде трохи різкувата, для райдерів які шукають більш легку в управлінні дошку.

 

Exocet Sting

 

fanatic hawk

Goya FXR

JP X-cite ride

Naish Global Freeride

RRD

 

Сподіваємося що такий огляд відкриє вам трохи завісу про фрірайдових дошках.

 

 

 

Перейти в каталог