У статті надається короткий огляд моделей слаломних дощок для занять віндсерфінгом 2017 на 115л.

115L SLALOM BOARD TEST 2017
 


Слаломні дошки 2017 на 115л - це елітні дошки для занять віндсерфінгом, одні з кращих з слаломних дощок, наданих на ринку спортивного інвентарю. Ці дошки сміливо можна назвати одними з найшвидших слаломних дощок сезону 2017, тому група спортсменів провела ряд випробувань, щоб довести це. Нижче надано звіт проведеного тестування.

 

115L SLALOM BOARD TEST 2017-1
 

Сама концепція слалому є невід'ємною частиною ДНК адреналіну, який здатний надати віндсерфінг. Як тільки були створені гідні зручні дошки для занять віндсерфінгом, наступним очевидним кроком виробників дощок було створення надшвидких дощок.
Потім з'явилося бажання обійти своїх суперників, тому був обраний курс на розробку такої швидкої дошки, яку тільки можна було створити. Таким чином і були створені слаломні дошки! Єдине невелике застереження, яке хочеться зробити для віндсерферів, що користуються мега швидкісними слаломна дошками, полягає в тому, що їм необхідно крутитися, стоячи на кутах дошки. Здається, що до середини дев'яностих практично всі дизайнери слаломних дощок цей факт ігнорували. Вони вважали, що необхідно перевершити своїх конкурентів в одній конкретній області - це здатність дошки розвивати неймовірну швидкість. Дошки були неймовірно швидкими, але виконувати добре технічні трюки або увійти граціозно в поворот на них практично неможливо.
На сьогоднішній день вже можна з гордістю відзначити, що в цій сфері вже спостерігається певні зміни, так як відбулася кардинальна зміна підходу до створення дощок для занять віндсерфінгом. Не варто це оцінювати перекручено, ці дошки все ще залишаються неймовірно швидкими. Вони продовжують прискорюватися з кожним поривом вітру ... проте, тим не менш, вже спостерігається певна поліпшена поведінкова манера. Схоже, що дизайнери дощок активно працюють над тим, щоб поліпшити їх функціональні особливості, а не дозволяти їм вести себе на воді, як напівдика кінь на скачках. І те ж саме можна сказати про виконання повороту через фордевінд - дошками легко керувати і контролювати їх швидкість. Слаломні дошки 2017 на 115л здатні надати відмінний контроль серферів незалежно від умов і швидкості його катання.

 

Що можна сказати про слаломних дошках 2017 на 115л?

Приступаючи до ознайомлення з цією статтею, Ви, швидше за все, першочергово очікуєте дізнатися про те, яка ж дошка найшвидша. Звичайно, швидкість - це відмітна важлива якість дошки, проте чи можна однозначно виділити хоч одну дошку серед усіх слаломних дощок 2017 роки? Хотілося б так думати, але правда полягає в тому, що всі ці дошки швидкі. Дуже швидкі. У «правильних» професійних руках, все дошки можуть привести до перемоги свого райдера.
Спеціально створена група тестерів протягом декількох місяців відчувала все дошки(FanaticFalcon TE114, Goya Proton116, JP Slalom71, RRD X-Fire 114LTD, Starboard Isonic 107 ReflexCarbon, Tabou Manta116)в різних умовах: від катання на дзеркальній , гладкій воді до катання на неймовірно великих хвилях. І, що найцікавіше, рано чи пізно наступав той день, коли кожна дошка займала лідируючу позицію. Секрет такої поведінки проста - вся справа в деталях: необхідно правильно налаштувати дошку для обраних умов катання, правильно вибрати розмір плавника, а так само райдеру необхідно зайняти правильну позицію для отримання правильного балансу. Правильна настройка вітрила для дошки і, звичайно ж, настройка вітрила для Вашого особистого стилю катання - це і є запорука відмінного партнерства між Вами і Вашої дошкою. Існує така безліч варіантів перепасування.
Що стосується плавників, то команда, тестуються слаломні дошки 2017 року, використовувала різноманітні плавники протягом усього тесту: від 36 см до 40 см, і в основному F-Hots. Встановлюючи вітрило на щоглу, райдери були достовірно поінформовані щодо того, що переважна більшість найуспішніших світових райдерів в стилі слалом починають з треку на 135 см і в значній мірі залишають його на цій позначці. Таким чином, райдери спочатку зробили все рекомендовані настройки, а після почали їх злегка переміщати для досягнення бажаного балансу. Це стало однією з найбільших знахідок райдерів за весь час тестування дощок! Звичайно, вже в цій статті згадувалося раніше, але, безумовно, варто повторити ще раз: сучасні дошки для слалому дивно легко контрольовані! Природно, райдеру знадобиться деякий час, щоб звикнути до нової дошкою, особливо якщо на неї стати відразу після катання на дошці для фрірайду. Спортсмену необхідно обов'язково переконатися в тому, що він здатний впоратися з тією потужністю, яку йому надасть його нова дошка. Але, в принципі, Ви ж не просто так вибирали для себе одну з найшвидших дощок, тому Ви явно повинні бути спочатку усвідомлювати свій вибір!
Тому в руках досвідченого гонщика, що віддає перевагу аналітичний підхід до свого катання, ці перераховані вище моделі дощок будуть ідеальним вибором. Це зовсім не означає, що ними буде легко управляти. Ні в якому разі. Але ці дошки виробляють неймовірну потужність, тому гонщику необхідно буде проаналізувати поведінкові манери і конструкційні особливості обраної дошки. Наприклад, всі щогли для встановлення плавників (крім дощок RRD) розташовані на відстані 80 мм - 82 мм від хвостовій частині вироби. Завдяки цьому відповідна реакція плавника точніша, особливо при сильних поривах вітру і площа плавника розраховується для великого відсотка загальної площі поверхні, при цьому все ще залишаючись у воді. Тому якщо Ви - просто любитель, виходячи на катання по вихідним, то ці дошки - не для Вас, так як Ви не зможете використовувати їх належним чином, на повну потужність. Ви можете заощадити пристойну суму грошей, якщо придбаєте для такого катання собі дошку з серії фрірайдовскіх, в яких в комплект до дошки входить плавник! Але якщо Вам подобається найпотужніша сила, яку Ви можете отримати з своєї дошки під час катання, то Ви знайшли саме те, що Вам потрібно!

 

WS-Subs-panel-480px250px
 

Висновки

Вашій увазі пропонуються 6 дощок. Вони все бездоганні і відрізняються один від одного лише в незначних деталях своєї поведінкової манери. Почнемо з Fanatic. В основному завдяки спадщини в області слалому, Fanatic Falcon TE 114 - це приголомшлива захоплююча перспектива, яка дозволить Вам прокотитися з вітерцем. На противагу, компанія Goya приступила до створення слаломних дощок тільки в цьому році і її дошка Proton 116 - це фантастичний старт з неймовірними здібностями і легкістю. Дошки компаній RRD і Tabou в цьому році так само були значно вдосконалені, забезпечуючи контроль в складних ситуаціях. Дошка RRD X-Fire 114 LTD - неймовірно плавна завдяки формі свого днища і товстим колодкам. Катаючись на дошці Manta 116 компаніїTabou,завжди створює враження, що вона підтримує Вас, особливо під час здійснення поворотів через фордевінд. Дошку Slalom 71 компанії JP взагалі можна назвати «енергійним звіром», який вже в початковому положенні підтримує Вас в оборонній або бойової позиції. В остаточному підсумку, група спортсменів, яка проводила тестування дощок, зробила протилежні висновки і резюмувала той факт, що дошка дає Вам можливість вести себе більш розслаблено під час катання. Те ж саме можна сказати і про дошку Starboard Isonic 107 ReflexCarbon.«Завдяки використанню ультралегким технології Reflex Carbon, дошка поводиться дуже пильно на воді, відчуває себе на грані і нервує», - як висловилася команда спортсменів, тестуються нові моделі слаломних дощок 2017. «Проте як тільки Ви навчитеся довіряти своїй дошці і контролювати її поведінку , Ви зможете відчувати себе непереможним навіть під час катання на найбільших швидкостях ».
Незалежно від того, яку з 6 нових моделей слаломних дощок 2017 року Ви виберете для себе, Вам необхідно буде тривалий час провести на воді на обраної дошці, щоб повною мірою відчути і оцінити весь її потенціал.

 

Перейти в каталог