Чотири критерії, здатні допомогти при виборі відповідних гірськолижних черевик

При покупці гірськолижних черевик, необхідно враховувати багато нюансів, які є головними причинами вибору такого гірськолижного спорядження і підбирати максимально комфортні для конкретного спортсмена гірськолижні черевики. Для здійснення ідеального вибору підходящої пари гірськолижних черевиків, досить взяти до уваги чотири основних критерії, здатні акцентувати увагу спортсмена на найважливіші фактори при виборі підходящої пари гірськолижних черевиків.

2016 Ski Boots Ski Shop


Щорічно колекції гірськолижних черевик поповнюються новими моделями, тому у гірськолижника завжди існує величезний вибір з регулярно надаються моделей. Так, наприклад, огляд колекції універсальних гірськолижних черевик сезону 2015-2016 можна здійснити на нашому сайті.

 

Перший крок при виборі гірськолижних черевик:


Визначення того, яким гірськолижником є спортсмен

Вибір підходящої пари гірськолижних черевиків може бути досить-таки складним, тому для спрощення всього цього процесу можна враховувати 10 рівнів продуктивності, що надаються для вибору спортсмена, враховуючи об'єктивні можливості і можливості гірськолижника. Ці десять рівнів умовно можна розділити на три прості категорії:

1. Рекреаційний - призначений для тих спортсменів, для яких гірськолижний вид спорту - розвага і один із способів відпочинку.

2. Високий рівень - призначений для постійно практикуються спортсменів, які прагнуть до категорії професіоналів.

3. Експерт - професійно підготовлений спортсмен.

 

Для більш простого визначення свого рівень підготовки гірськолижника, можна ознайомиться з рекомендаціями, наданими нижче. Для цього можна вивчити надану і динаміку показників, в залежності від потрібного рівня:

- для спортсменів, що вважають за краще сприймати гірськолижний спорт як відпочинок (пункти 1-4 з наданих 10);

- для просунутих спортсменів - (пункти 5-7 з 10);

- експерт - (пункти 8-10 з 10).

groups of skiers

 

До спортсменів, які сприймають гірськолижний спорт, як свій відпочинок, можна віднести наступних:

1 пункт. Спортсменів, вперше стали на лижі або вже одного разу спускалися зі схилу, але ще не готових підкорювати засніжені гори навіть у вигляді найпростіших схилів.

2 пункт. Спортсменів, які вже хоча б один раз каталися на лижах. Такі спортсмени вміють вже контролювати напрям своїх рухів і не шукають для катання на лижах найпростіші схили, але в той же час вважають за краще ще кататися з невеликою швидкістю.

3 пункт. Спортсменів, які перестали кататися на невеликих і простих схилах, а вирішили підкорити важчі схили, більш придатних для початківців спортсменів. Однак такі схили все ще не повністю підкоряються вищезазначеним гірськолижникам.

4 пункт. Спортсменів, у яких вже виходить робити плавні і послідовні повороти, а також тримати паралельно свої гірські лижі під час здійснення поки ще не складних поворотів. До цієї категорії також можна віднести спортсменів, які, з уже отриманими навичками спусків і правильного здійснення поворотів, починають обережно досліджувати гори. Але на таких гірських спусках, початківці гірськолижники ще дуже стримані і завбачливі.

 

До категорії просунутих спортсменів можна віднести наступних:

5 пункт. Спортсмени, які почали досліджувати не тільки доглянуті траси, але і початківців підкорювати круті засніжені гірські спуски. З такими тренуваннями спортсмени помічають, що вже здатні пересуватися швидше і швидше спускатися зі схилів, вони відчувають більший контроль над своїми рухами під час спусків і здійснення серії різних поворотів. Таких спортсменів можна назвати гірськолижниками із середнім рівнем підготовки. Ці гірськолижники, зіткнувшись з буграми на гірськолижних схилах, вже не намагаються їх обійти, а шукають способи їх подолати.

6 пункт. Гірськолижники, які вже більш впевнені в кожному своєму русі, а так само велику частину часу без особливих зусиль утримують свої гірські лижі в паралельній один одному. Такі спортсмени більш швидкі на лижах і можуть легше і м'якше здійснювати повороти під час своїх спусків. Спортсмен здатний «відчувати» свої гірські лижі і це йому дуже допомагає міняти напрямки своїх рухів. Тепер гірськолижник може на різних лижних трасах підкорювати спуски з різною швидкістю. Особливо легко піддаються спортсменам підкорення траси для початківців гірськолижників, але вони так само здатні більш впевнено підкорювати траси для просунутих гірськолижників і спробувати свої сили на трасах для професіоналів з наявністю горбів на таких гірськолижних схилах.

7 пункт. Спортсмен вже катається, здійснюючи потужні паралельні повороти в різноманітних умовах, а так же починає розвивати в собі здатність здійснювати короткі і довгі по своєму радіусу повороти. Спортсмен отримує задоволення від скоєних ним поворотів і швидкості, яку він так само здатний збільшувати. Такий гірськолижник вже відчуває себе більш впевнено на трасах для професіоналів і при подоланні горбів на гірськолижних схилах, але все ще хоче вдосконалюватися. На таких етапах досягнень, гірськолижник вже хоче підкоряти не спеціально підготовлені траси для тренувань гірськолижників, а справжні гірські схили. Саме на цьому етапі спортсмени серйозно замислюються про придбання спеціальних гірських лиж та гірськолижних черевик, так як це їм неймовірно допоможе при досягненні поставленої такої високої мети самовдосконалення.

 

До категорії експертів можна віднести наступних спортсменів:

8 пункт. Професійні спортсмени, які підкорювали гірські спуски багатьох спеціальних курортів, тому відмінно знають про все необхідному професійному обладнанні. Завдяки своєму досвіду, такі гірськолижники:

  • Чи можуть кататися з великою швидкістю більшу частину дня;

  • Намагаються розвивати свої навички під час вільних спусків з гірських вершин і вивчати те, що може відбуватися під час спуску за межами спеціально обладнаних і підготовлених трас;

  • Чи готові включити в свої тренування пайпи і високогірні долини, щоб навчитися більшій кількості трюків.

 

9 пункт. Спортсмени здатні урізноманітнити варіативність своїх поворотів на обраному спуску і насолоджуватися катанням, вибираючи більш складні завдання для себе. Гірськолижники з таким досвідом можуть дозволити собі кататися вже за межами спеціально відведених трас, проте вони розуміють, що свої навички найкраще зможуть поліпшити саме на таких трасах, де можуть допомогти професійні інструктори. На цьому етапі у гірськолижників є хороша пара лиж, але він уже шукає більш специфічну пару для вільного катання. Такі спортсмени в основному:

  • Часто катаються на лижах за межами спеціальних трас і активно розвивають свої здібності долати гірські спуски будь-якої складності;

  • Вивчають спуски в лісовій місцевості, не боячись здійснювати спуски між деревами;

  • Здатні здійснювати різноманітні трюки, які раніше були натреновані за допомогою додаткових елементів.

 

10 пункт. Високопрофесійні спортсмени, здатні підкорити гірський схил будь-якого типу складності і при будь-яких умовах. Такі спортсмени здатні:

  • Отримати сертифікат професійного інструктора і активно брати участь в змаганнях, навіть використовуючи всілякі трюки;

  • Застосовувати свій величезний досвід на дуже великих, складних і затяжних спусках.

 

Другий крок при виборі гірськолижних черевик:


Підбір черевик відповідно унікальності стопи спортсмена

 

Для того, щоб визначити які саме гірськолижні черевики найкраще підійдуть певній людині, необхідно враховувати три основні чинники, що визначають ідеально підібрану посадку черевик:

1. Ширина п'яти (може бути вузькою, середньої і широкою) і ширина кістки щиколотки;

2. Ширина передньої частини стопи (може бути вузькою, середньої і широкою);

3. Висота підйому стопи (може бути низькою і високою).

ski boot foot measurements

 Якщо спортсмену самостійно важко підібрати собі ідеально підходящу пару гірськолижних черевик, то можна звернутися за допомогою до спеціальних вимірювальним пристосуванням і до професіоналів.

 

Третій крок при виборі гірськолижних черевик:


Правильно підібраний розмір

Цей етап - найважливіший для будь-якого гірськолижника, так як його ноги завжди повинні відчувати комфорт як під час спусків, так і під час сходження на гори для здійснення спусків навіть при носінні протягом цілого дня. Асортимент гірськолижних черевик як чоловічих, так і жіночих колекцій, представлений на ринку збуту в величезній кількості, тому вибрати відповідні конкретно одному спортсмену гірськолижні черевики не складе особливих труднощів. У гірськолижних черевиках повинні бути ідеально підібрані устілки, спортсмен повинен з легкістю надягати і знімати свої гірськолижні черевики навіть при дуже низьких температурних умовах, внутрішні черевики повинні утримувати тепло і ідеально підходити під ноги спортсмена, оскільки всі ці фактори в сукупності зможуть забезпечити максимально комфортні умови і потрібний контроль над спуском гірськолижникові з будь-яким досвідом катання. Гірськолижні черевики найкраще вибирати і приміряти попередньо вже надівши пару гірськолижних шкарпеток.

Додаткову інформацію дотичного підбору правильних розмірів гірськолижних черевик можна дізнатися з матеріалу на нашому сайті.

 

Четвертий крок при виборі гірськолижних черевик:


Використання ортопедичних устілок і шкарпеток

 Багато людей відмовляються від катання на лижах через незручних черевик або постійно відсутнього ногам тепла. Щоб уникнути таких неприємних казусів і відчуття цілковитого комфорту і тепла, рекомендується придбати один з найважливіших додаткових елементів - ортопедичні устілки. Такі устілки:

  • покращують кровообіг;

  • допомагають краще утримувати рівновагу;

  • надають підтримку спортсмену під час підкорення гірських вершин.

Stelki

stelki2

 

Для завершення підбору ідеального відповідних гірськолижних черевик, здатних надати повноцінний комфорт, найкраще використовувати додатково спеціальні лижні шкарпетки. Виробництво сучасних гірськолижних шкарпеток призначене для підтримки ніг в теплі і запобігання попаданню вологи, щоб утримати ноги спортсмена в теплі. Для більшого комфорту і тепла можна вибрати більш товсті шкарпетки, а для більшого контролю за своїми діями під час спуску - тонші.

ski socks 1

ski socks 2

 

 

Перейти в каталог