Що зручніше: гірськолижна маска, визор або гібрид?

Описані в статті характеристики гірськолижної маски, візора та гібрида зможуть допомогти спортсмену вибрати найбільш відповідний захист для своїх очей на схилах.


 З моменту появи гірськолижної маски на ринку спортивного інвентарю було зрозуміло, що на цьому досягнення у виробництві спортивного спорядження не зупиняться. Після цього в продаж надходить візор, а потім вже і гібрид. І тепер перед спортсменом вже стає серйозним вибором: що придбати для того, щоб комфортно можна було кататися на схилі протягом цілого дня?

Про це ми й поговоримо у нашій статті. На сьогоднішній день ринок спортивного спорядження пропонує захист очам спортсмена через вибір між трьома можливими варіантами. Це може бути гірськолижна маска, візор або гібрид (щось середнє між маскою та візором).

Гірськолижна маска

 

mask

 

Якщо Ви – новачок у гірськолижному спорті, то Вам необхідно детально ознайомитись з усією доступною інформацією, конструкційними особливостями та технологіями виробництва гірськолижних масок, щоб знати, на що звертати увагу під час придбання гірськолижної маски.

З порадами щодо правильного вибору гірськолижної маски для занять гірськолижним спортом та сноубордингом, а також рекомендаціями щодо тих факторів, на які необхідно звертати увагу при виборі гірськолижної маски, що ідеально підходить для Вас, Ви можете ознайомитися в серії статей на нашому сайті: «Поради з підбору маски для занять гірськолижним спортом та сноубордингом. Частина 1, Частина 2».

Не варто забувати, що вибір цього спортивного спорядження не повинен ґрунтуватися виключно на зовнішньому вигляді. Головне – це надійність Вашого спортивного спорядження. Якщо Ви налаштовані експериментувати і для Вас надзвичайно важливо бути ефектним та стильним на схилі, Ви можете звернути свою увагу на візор або гібрид.

 

Візор

 

Vizor ili gornoly zhnaya maska shlem vizor Carrera

 

 Говорячи про візор, необхідно одразу визначати його «плюси» та «мінуси».

 

Суб'єктивні «плюси» візора:

 

• Візор і шолом є єдиним цілим, тому підвищує рівень безпеки спортсмена, що виходить кататися на схил. Якщо Ви зупините свою увагу на візорі, тоді у Вас точно не буде спокуси одягнути якусь шапочку замість гірськолижного або сноубордичного шолома на свій сеанс катання і знехтувати одним із найголовніших елементів захисного екіпірування. Все-таки не варто забувати, що шолом – це необхідний захист кожному гірськолижнику та сноубордисту, тому візор буде явно пріоритетнішим за звичайну гірськолижну маску.

• Візор дуже зручний для використання. У разі потреби Ви зможете підняти його лише за допомогою одного легкого руху. З гірськолижною маскою такого точно не вийде, особливо якщо у Вас немає досвіду та вправності.

• Якщо Ви носите звичайні окуляри, які покращують зір, тоді Вам буде комфортніше, ніж у звичайній масці. Візор можна легко надіти поверх окулярів для зору, та гірськолижни маски, також є спіціально розраховані на те що під неї будуть використовувати оптичні окуляри.

• Змінити візор на шоломі сьогодні легко за допомогою одного легкого руху, як і змінити фільтри в сучасних гірськолижних масках.

 

zerorh2

 

  Якщо говорити про «мінуси» візора, то одним істотним мінусом можна назвати той факт, що візор нещільно прилягає до обличчя гірськолижника або сноубордиста. Такий недолік особливо відчувається в холодну вітряну погоду, коли холод і сніг задуватимуть під візор. Цей недолік явно здатний спричинити певний дискомфорт на схилі. Виробники гірськолижного спорядження активно працюють над тим, щоб вирішити цю проблему. Деякі виробники по периметру фільтра пускають ущільнювальну губку, на зразок того, як це робиться в гірськолижних масках, проте ідеальне рішення ще не було досягнуто, оскільки рельєф обличчя у спортсменів різний.

  Якщо Ваш візор вийде з ладу, то замінити його Ви зможете тільки аналогічним виробом того ж самого виробника, а це не так то й легко, адже візори ще не настільки широко використовуються, як гірськолижні маски. Хоча все одно є свій «плюс» навіть у цьому, тому що Ви зможете продовжити використовувати шолом, а на нього натягнути (іноді і не без труднощів) будь-яку іншу гірськолижну маску, що сподобалася Вам.

 

Vizor ili gornoly zhnaya maska shlem vizor Vist.jpg

Шолом Vist з візором

 

  З усіх описів візора, само собою напрошується висновок, що візор не підійде для фрірайдерів. Він найбільше підходить для спокійного катання на спеціально підготовлених трасах. Якщо Ви захочете покататися поза трас, то сніг набиватиметься під візор, тому Вам явно буде дискомфортно. Для позатрасового катання найкраще підійде гірськолижна маска чи гібрид.

 

Гібрид

 

Vizor ili gornoly zhnaya maska gibrid vizor maska Casco

 

  З об'єктивного погляду, можна сказати, що гібрид і гірськолижна маска схожі між собою на 99%. Різниця полягає в тому, що в гібриді відсутня звична для маски гумка фіксації, тому він елегантніше прилягає до голови спортсмена. А ось за рештою параметрів вони ідентичні, тому всі позитивні та негативні якості гірськолижної маски можна сміливо приписувати і гібриду. Якщо для Вас дуже важливо залишатися елегантним на гірськолижному схилі і Ви любите повільно кататися, споглядаючи краси навколишнього середовища, тоді гібрид Вам явно підійде ідеально.

  Кататися на величезній швидкості та позатрасово в гібридній масці буде так само комфортно, чому підтвердження відео нижче:

 

Перейти в каталог