Ексклюзивне лижне спорядження - Indigo Ski

Стаття надає інформацію щодо історії створення однієї з передових фірм зі створення гірськолижного спорядження - компанії Indigo Ski. Так само зі статті Ви дізнаєтеся які відмінні характеристики притаманні гірським лижам компанії Indigo і які існують групи ексклюзивних лиж цієї компанії.

indigo bogner ski

I ski image

 

 


 

Історія компанії Indigo

Порівняно молода німецька фірма, яка займається створенням гірськолижного спорядження, функціонує на ринку з 1988 року. Однак на сьогоднішній день фірма успішно зарекомендувала себе, як стабільно розвиваюча компанія по створенню унікального гірськолижного спорядження, яка використовує в своїй роботі тільки ультрасучасні технології. Робота компанії почалася з бажання двох фанатиків гірських лиж створити щось унікальне, екстраординарне і вишукане. Так, мюнхенський художник Торсен Швабе і дипломований інженер Грегор Баєр вирішили об'єднати свої зусилля для створення індивідуального гірськолижного спорядження. Варто відзначити, що Грегор Баєр до створення свого першого творіння з Торсеном Швабе, пропрацював понад 20 років, займаючись проектуванням сноубордів ручної роботи. Тому у Баєра було своє бачення того, яким має бути унікальне гірськолижне спорядження. А індивідуальний стиль художника Швабе дозволив додати зовнішньої неповторності, стилю і незвичайного шарму гірськолижного спорядження.

 

Handcrafted-skis-Made-in-Germany-03w

 

Створюючи свій перший сноуборд ручної роботи для своїх друзів, Баєр і Торсен не підозрювали, що стануть засновником шикарного нового бренду і зможуть прославитися на весь світ завдяки своїй роботі. Гірські лижі та сноуборди ручної роботи, вироблені компанією Indigo, почали брати активну участь в світових виставках і неодноразово приносило творцям цього унікального гірськолижного спорядження перемоги і призи в номінації «кращий дизайн». Творці гірськолижного спорядження Indigo твердо впевнені, що мода проходить на будь-які речі, а ось стиль завжди залишається. Крім того, невелика кількість виробленої продукції пояснює друге основне правило, яке дотримується фірма з першого дня свого створення, - якість виробленої продукції має значущий пріоритет над масовим виробництвом. Саме тому стиль всієї продукції фірми Indigo неперевершений, адже в ньому незмінно присутній постійна увага до найдрібніших деталей. Проводячи ретельні дослідження, творці продукції Indigo використовують всі інноваційні технології, щоб надати естетичний зовнішній вигляд своєї продукції і функціональність, відточену до досконалості.

 

Unbenannt-12543e365b52c69

 

Прорив в діяльності компанії настав у 2003-2004 роках, коли фірма погодилася на співпрацю з відомою німецькою компанією Віллі Богнер - Bogner. З цього моменту і до сьогоднішнього дня дві компанії займаються спільним створенням гірських лиж ручної роботи в стилі High-Tech і Back to the Future. Старт такого співробітництва дозволив компанії Indigo створити в Мюнхені власну штаб-квартиру, в якій створюються гірські лижі, сноуборди, черевики, шоломи, окуляри, різноманітні аксесуари ручної роботи

 

 

Унікальність гірських лиж, створених компанією Indigo, полягає в тому, що для серцевини виробники використовують один з найміцніших і швидкозростаючих матеріалів в світі - бамбук. Немає більш міцного, гнучкого і твердого матеріалу, який міг би конкурувати з бамбуком на сьогоднішній день. Довжина бамбукового волокна дорівнює 10 мм, а, наприклад, дерев'яного волокна тільки 2 мм. Тому для створення гірських лиж Indigo виробники вирішили використовувати саме бамбук. Крім того, бамбук здатний відмінно зберігатися сам, а так само зберігати високу ступінь еластичності при термічній пресування.

 

 

Оскільки все гірськолижники відрізняються різним рівнем підготовки і стилем катання, компанія Indigo продумала і цей важливий фактор, створивши кілька груп гірських лиж для катання:

 

Twintip Boa - група гірських лиж, створена для цілинного катання;

Allmountain - група універсальних гірських лиж, створена для любителів експериментувати з технікою;

Carving - група гірських лиж, здатних здійснювати повороти при будь-якій швидкості гірськолижника і з будь-яким радіусом;

Bigmountain - група гірських лиж, створена для екстремалів-всюдиходів.

Всі групи гірських лиж, крім Twintip Boa мають спеціально розробленими полегшеними модифікаціями жіночих моделей лиж (лижі з маркуванням "L").

 

Гірські лижі Indigo

 

Handcrafted-skis-Made-in-Germany-13543e36c65a05e

Handcrafted-skis-Made-in-Germany-20

Handcrafted-skis-Made-in-Germany-23

 

Використовуючи для виготовлення своїх сноубордів і гірських лиж такі породи дерев, як ясен, конюшина і бамбук, Indigo та Bogner комбінують головний елемент сердечника з міцного дерева з пластиком або бамбуком, використовуваних для верхньої бічної поверхні. Поєднання в виробництві гірських лиж сучасних синтетичних матеріалів (таких, як титанал, фенол і скловолокно) з натуральною деревиною дозволяють дошкам і лижам Indigo бути стабільними, маневреними і легкокерованими під час катання.

 

З колекцією ексклюзивних гірських лиж компанії Indigo сезону 2015-2016 Ви можете ознайомитися на нашому сайті. Інформацію про гірськолижних масках і окулярах компанії Indigo Ви так само можете отримати на нашому сайті.

 

З огляду на різноманітність гірськолижників у всьому світі і їх різні можливі ступені катання, компанія Indigo зуміла розробити чотири групи гірських лиж, виходячи з факторів  «цільового» призначення:

 

Rocker. Гірські лижі цієї групи здатні дозволити гірськолижникові кататися на протязі цілого дня і здійснювати повороти будь-якої складності, без витрачання величезної кількості зусиль. Бічний поворот лиж володіє трьома можливими радіусами, завдяки чому сам поворот можна зробити абсолютно легко точно так, як і перейти з канта на кант. На таких лижах можна плавно долати схили і спуски будь-якої складності навіть на найбільших швидкостях завдяки збільшеній ширині лиж. Такі лижі ідеально підходять гірськолижникам-експертам і професіоналам.

Allterrain. Гірські лижі цієї групи неймовірно прості і легкі в управлінні. Оскільки кататися на цих лижах можна легко на будь-яких трасах, вибираючи для себе будь-які бажані або прийнятні швидкості, то навіть початківець гірськолижник буде відчувати себе комфортно на лижах цієї групи. Гірськолижникам-експертам і просунутим лижникам так само буде комфортно на таких лижах.

Speedterrain. Гірські лижі цієї групи неймовірно точні в управлінні, крім того вони мають яскраво виражені карвінгові властивості. Гірськолижники-експерти і майстри зможуть виконувати повороти малого і середнього радіуса на будь-яких спусках і схилах.

Freeride. Гірські лижі цієї групи були розроблені виробниками спеціально для катання за межами спеціальних лиж трас. Ці універсальні гірські лижі для вільного катання можуть виконувати повороти будь-якого радіусу: від малого до великого. Так само гірські лижі для фрірайду вільно можуть впоратися з будь-якою швидкістю, обраною гірськолижником.

Необхідність наявності різних гірськолижних груп пояснюється тим, що кожна група має свої унікальні геометричними параметрами, такими як ширина носка, талії, п'яти і радіус бічної поверхні. Так само, лижі різних груп відрізняються своєю жорсткістю: Hybrid Flex (RK), Sport Flex (SF), Comfort Flex (CF) і Freeride Flex (FF).

 

SPEEDTERRAIN

Speed Flex

Довжина см

Ширина мм

Радіус м

універсальні

161

119. 70. 100

14.0

універсальні

171

119. 70. 100

16.0

ROCKER

Hybrid Flex

Довжина см

Ширина мм

Радіус м

універсальні

155

128. 80. 110

12.0 - 14.0 - 16.0

універсальні

170

128. 80. 110

14.5 - 16.0 - 17.5

SPEEDTERRAIN

Speed Flex

Довжина см

Ширина мм

Радіус м

універсальні

170

128. 80. 110

14.5 - 16.0 - 17.5

ALLTERRAIN

SPORT FLEX

Довжина см

Ширина мм

Радіус м

універсальні

161

119. 70. 100

14.0

універсальні

171

119. 70. 100

16.0

SLALOM

SPORT FLEX

Довжина см

Ширина мм

Радіус м

короткі дуги

155

119. 65. 107

11.5

короткі дуги

165

120. 66. 106

12.0

ROCKER

Hybrid Flex

Довжина см

Ширина мм

Радіус м

універсальні

155

128. 80. 110

12.0 - 14.0 - 16.0

універсальні

170

128. 80. 110

14.5 - 16.0 - 17.5

FREERIDE

Freeride Flex

Довжина см

Ширина мм

Радіус м

великі дуги

185

129. 94. 119

20.5

 

Відмінні унікальні характеристики горних лих фірми Indigo:

 

Основа будови: запатентована «сендвіч-конструкція» сердечника з бамбука гарантує дивовижну природну гнучкість і міцність гірських лиж протягом тривалого періоду часу.

Сировина: для створення продукції Indigo використовує тільки відсортовані вручну компоненти і клей високої якості.

Поверхня: поверхня з особливими технічними властивостями є основою для очікуваної жорсткості на скручування, оскільки вона складається з відмінного поєднання бамбука, нержавіючої сталі, титанал і карбону.

 

Handcrafted-skis-Made-in-Germany-14543fb5db2ada9

 

Ходова основа: основа високо швидкісних лиж, рясно оснащена воском і мікро-обробкою, гарантує чудові ходові властивості і відмінну ремонто придатність гірських лиж. 

Процес пресування: гірські лижі проходять дуже тривалий і ретельний процес пресування по всій своїй довжині. Саме тому гірські лижі мають чудову стійкість. Крім того, виробники гарантують постійну високу еластичність.

Виробництво: гірські лижі Indigo виробляються вручну в Німеччині з високоякісних матеріалів, які регулярно і в індивідуальному порядку перевіряються на наявність дефектів. Тільки після того, як відбувається ретельний відбір ідеально відповідного матеріалу, він піддається унікальною обробці. Завдяки високим інноваційним технологіям, правильно підібраному матеріалу і його якісної обробці, компанія Indigo встановлює нові стандарти якості щороку.

 

Handcrafted-skis-Made-in-Germany-04w

Handcrafted-skis-Made-in-Germany-02w

 

Стійкість: завдяки наявності запатентованої «сендвіч-конструкції» серцевини з бамбука, пошкоджені лижі завжди можна відновити і далі продовжувати на них кататися. Така процедура не особливо скрутна, оскільки бамбук є одним з найбільш швидко поновлюваних ресурсів в світі. Крім того, відновити пошкоджені лижі на багато дешевше, ніж купувати нові.

Налаштування: гірськолижник має можливість підлаштувати гірські лижі під свої індивідуальні потреби.

 

Перейти в каталог