Гірськолижні кріплення CAST Freetour system 2018/2019

У статті наведено основні характеристики гірськолижних кріплень CAST Freetour та їх порівняльна характеристика із системою кріплення SI&I System.

fullproductcrop 1024x10242x

 


 

Характеристики гірськолижних кріплень CAST Freetour system 18/19:

Сезон: 2018/2019

Сумісність стандарту черевиків: WTR, ISO 5355

Зусилля спрацьовування кріплення (DIN): 8-18

Висота стійки: 20 мм

Кріплення для альпінізму: 80, 12.50

Вага: 1 кг кожного кріплення

Особливості кріплень: використання технології автоблокування фіксатора гальма Auto-locking brake retainer, затискні скоби для кріплень гірських лиж Ski crampon clip та системи швидкої заміни AFD

 

Божевільні вчені, професійні гірськолижники і новатори у виробництві гірськолижних кріплень CAST Ларс і Сайлас Чікерінг-Айерс (Lars and Silas Chickering-Ayers), давно вже об'єднують альпійські та туристичні кріплення Dynafit, розпочавши свою розробку ще в 2010 році.

lars

Ларс Чікерінг-Айерс у своєму колишньому магазині в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, США

 

Оригінальна система гірськолижних кріплень SI&I System від компанії CAST

 

as ski cast

Система гірськолижних кріплень SI&I System дає можливість спортсменам використовувати технічні елементи кріплень на підйомах та традиційні альпійські кріплення на спусках

Для тих, хто ще не знайомий із системою кріплень SI&I System, далі у статті надано ознайомлювальне відео. По суті, основна ідея цих кріплень полягає у можливості перемикатися між альпійським кріпленням та носком Dynafit. Це дає можливість спортсмену підніматися вгору схилом з використанням технічних елементів носової частини кріплень, а потім нагорі схилу змінити технічний носок на альпійський і з такими налаштуваннями здійснити спуск зі схилу на повній потужності.

skier on the mount

Правду кажучи, система кріплень SI&I не була ідеальною. Механізм на носі кріплень часто був наслідком зледеніння пальців ніг спортсмена, а необхідність утримувати гальма під гумкою була незграбною і явно могла розчаровувати спортсменів. Багато спортсменів використовували спеціальну щітку використання системи кріплень CAST System.

Сьогодні CAST анонсує абсолютно нову систему «Freetour», сподіваючись повторити успіх системи кріплень SI&I, що стала успішною у 2013 році. Однак нова система Freetour System вирішує проблеми, притаманні системі кріплень SI&I, і набагато спрощує систему кріплень. Це і не дивно, адже виробники намагаються зробити систему Freetour зручнішою та ефективною.

Більш детально із системою кріплень SI&I System Ви можете ознайомитись з відео, поданим нижче:

Але... чи дійсно є необхідність у кріпленнях Freetour?

Це справді цікаве питання. Коли компанія CAST вперше випустила свою систему кріплення SI&I, таких турингових кріплень, як Marker Kingpin, наприклад, ще не було на ринку, та й самі технічні кріплення були менш надійними, ніж сьогодні. Тоді постає питання: чи дійсно нам потрібна оновлена система CAST, коли сучасні кріплення АТ набагато кращі? Деякі лижники скажуть, що ці кріплення потрібні однозначно!

Кріплення Kingpin відмінно підходять для звичайного гірськолижного катання, але це – не альпійські кріплення і вони не мають такої ж передачі потужності, пружності та механізму вивільнення альпійського кріплення. Багатьох гірськолижників, що катаються в стилі беккантрі, влаштовують всі ці характерні особливості, а той час, як інші лижники готові відмовитися від продуктивності та безпеки спеціального кріплення альпійського. Тому кожен гірськолижник вибирає собі лижні кріплення, виходячи із власних уподобань.

ski touring 01

З системою кріплень Freetour, Ви отримуєте передачу потужності, підвіску та відмінний випуск, що дозволить Вам кататися навіть за найгірших умов, в яких кріплення Kingpin могли б не впоратися.

Виходячи з теоретичних аспектів, система кріплень CAST Freetour здатна добре працювати за будь-яких умов. Вага кожного цього кріплення всього на 230 грамів більше, ніж у кріплень Marker Kingpin 13.

 

Гірськолижні кріплення CAST Freetour на противагу альпійським туринговим кріпленням Frame-Style AT

fullproductcrop 1024x10242x

marker f12 tour epf small alpine touring ski bindings 2019 black anthracite

 

Гірськолижні кріплення CAST Freetour Гірськолижні кріплення Frame-Style AT

 

 

При перемиканні система кріплень SI&I завдає більше клопоту, ніж більшість технічних кріплень, але це приваблива система кріплень для тих гірськолижників, які на великих трасах не довіряють просто технічним кріпленням, а просто хочуть безпечне та плавне розблокування альпійських кріплень.

Система гірськолижних кріплень Freetour спирається на кріплення рам як під час руху спортсмена вгору схилом, так і під час спуску. Висота стійки кріплень Freetour на 20 мм нижче, ніж у кріпленнях AT. У рамових кріпленнях існує ризик того, що п'ята може бути не повністю закріпленою і, при катанні на високих швидкостях, спортсмен може втратити управління і впасти. Теоретично, створюючи кріплення CAST, виробники мали усунути такі ризики.

З системою кріплення Freetour також легше підніматися на гору, ніж із рамовими кріпленнями. Під час підняття на гору немає необхідності піднімати всю вагу кріплення під час кожного кроку. З кріпленнями Freetour достатньо буде підняти передню частину свого черевика і технічно простіше здійснити підйом у гору. Крім того, Freetour надають більш ефективну опорну точку пальцям ногам спортсмена.

Більш того, враховуючи збільшення виробництва високотехнологічних альпійських гірськолижних черевиків на сьогоднішній день, вже на ринку спортивного інвентарю можна підібрати привабливіші черевики, ніж ті, що випускалися в період створення оригінальної системи кріплення SI&I System.

krepleniya na lyzhah

Нова система кріплень CAST Freetour дійсно чудово працює у горах. Ця система кріплень дійсно краще виглядає, ніж SI&I System, крім того, вона більш популярна серед гірськолижників, що шукають кріплення, що дійсно стоять, для турингу.

Ви можете детальніше ознайомитися зі стандартами та сумісністю гірськолижних кріплень та черевиків на нашому сайті.

Перейти в каталог