Технічне керівництво з гірських лиж компанії Faction

У статті детально розписані конструкційні особливості гірських лиж від компанії Faction: з чого складається сердечник лиж, які бувають форми гірських лиж, які матеріали та додаткові конструкції використовуються для лиж, а також як правильно підібрати гірськолижні палиці.

faction banniere FW 1819 1

 


 

Деякі технічні характеристики гірських лиж (розміри, радіус повороту, камбер, типи рокерів, а також різницю між чоловічими, жіночими та дитячими моделями) від компанії Faction ми вже розглянули у статті «Все, що потрібно знати про гірські лижі Faction».

Сердечник гірських лиж

faction skis collection 5

  Використання тополі в осерді гірських лиж Faction

  Завдяки використанню в конструкції гірських лиж Faction тополі – довговічної, м'якої деревини середньої ваги та світлого кольору, - лижі відмінно згинаються, чудово роблять вихід, а також здатні повністю поглинати вібрації. Використовуваний як єдиний матеріал у конструкції сердечника, тополя дозволяє гірським лижам чудово ковзати, кататися в парку, до того ж, у них зручно ходити. Серце з тополі надає лижам відмінну стійкість до кручення, щоб гірськолижник міг здійснювати захоплюючі спуски.

  Використання тополі та бука в осерді гірських лиж Faction

  До всіх вищезгаданих якостей використання деревини з тополі, в конструкцію сердечника так само додається деревина з бука. Темніша, твердіша і важка деревина бука, додає жорсткості лиж і можливість розширити межі їх катання. В результаті поєднання тополі та бука в сердечнику гірських лиж, лижі стали легшими, маневренішими і стали краще поводитися під час здійснення поворотів, миттєво реагуючи на рухи гірськолижника. У конструкції лиж завжди підтримується досить м'яка гнучкість, щоб вони могли робити відмінний поп, зарізку і при цьому плавно ковзати на будь-якій вибраній гірській місцевості.

faction ski norge

  Використання тополі та ясеню в осерді гірських лиж Faction

 Деревина ясеня більш важка і тверда, тому вона доповнює м'яку деревину тополі в конструкції осердя гірських лиж. Поєднання тополі та ясеня забезпечує лижі Faction додатковою довговічністю та жорсткістю, гнучкістю та здатністю легко утримуватися на твердому снігу. Міцна основа лиж також дозволяє гірськолижнику легко ходити по снігу і робити чудовий поп, виявляючи при цьому творчий підхід під час свого катання.

 

  Використання гібридного сердечника з деревини тополі та бальзи, а також рослини льону у гірських лижах Faction

 Деревина бальзи – це м'яка деревина піщаного кольору з винятковою міцністю, що забезпечує лижі легкою вагою. Супер легка деревина бальзи посилена еластичним волокном з рослин льону та вставками з тополі, завдяки чому створюється супер міцний сердечник і канти, здатні утримувати лижі під час спусків та схилів так само, як і інші лижі, вдвічі більшої ваги. Під час процесу сушіння гірських лиж, деревина бальзи не дозволяє волозі вбиратися у виріб, залишаючи в результаті сильний сердечник без надмірної ваги.

 

  Використання в гірських лижах Faction легкого сердечника, створеного з тополі та павловнії

  Блідо-коричнева листяна деревина павловнія – стабільна та легка. Конструкція сердечника гірських лиж Faction з павловнією та м'якої деревини тополі – це чудова комбінація, завдяки чому лижі виробляються світлого кольору, середньої ваги та гнучкі. З'єднання в сердечнику гірських лиж двох типів деревини, які доповнюють один одного, – павловнія та тополі – призводить їх до відмінної чуйності під час катання та можливості здійснювати чудовий відскок.

skiers on the mount.faction

  Форми гірських лиж Faction

  • Повністю симетрична форма носа та хвоста гірських лиж. Однакова ширина на носі та хвості гірських лиж дає їм симетричну форму (Symmetrical True Twin), завдяки якій у лиж коротший радіус повороту та миттєва реакція на рухи гірськолижника між поворотами. Абсолютно однакові твінтипові ніс та хвіст лиж забезпечують їх легким перемиканням для будь-яких потреб гірськолижника, що катається у стилі фрістайл.

 • Спрямована та симетрична форма носа та хвоста гірських лиж. Форма Directional True Twin створювалася на основі симетричного дизайну лиж для фрістайлу, проте сконструйована більше для фрірайду. Ширина хвоста трохи менше, ніж ширина носа, завдяки чому лижі такої форми краще поводяться на спусках, ніж симетричні лижі. Форма лиж Directional True Twin дозволяє їм чудово здійснювати повороти та відмінні приземлення після стрибків.

man on the mount.faction

  • Спрямована форма носа та хвоста гірських лиж (Directional Twin). Вужча ширина хвоста, ніж носа, забезпечує лижі максимальною швидкістю під час спуску по будь-яких горах, але все ще дає можливість гірськолижнику звільнити хвіст лиж при бажанні. Твінтиповий наконечник хвоста заохочує грайливість лиж, що означає, що гірськолижник може без проблем входити в повороти.

  • Прогресивний плоский хвіст. Інноваційний дизайн, який поєднує в собі стабільність повороту та швидкість, яка властива лижам із традиційною плоскою формою хвоста. Такий ідеально спроектований хвіст лиж дозволяє їм чудово кататися на трубах та поручнях. До того ж, лижі з прогресивним плоским хвостом стабільно катаються на високих швидкостях, легко та грайливо входять у повороти на нижчих швидкостях. Така форма хвоста лиж просто перевершує всі очікування гірськолижника.

  • Фрірайдовий плоский хвіст. Традиційна плоска конструкція хвоста лиж надає можливість кататися на великих швидкостях, забезпечує максимальним зчепленням з краями і чудовим управлінням при здійсненні поворотів будь-якої складності. Сконструйована з невеликим рокером на хвості лиж, така форма лиж здатна легше, ніж будь-коли, допомогти гірськолижнику робити зарізку і чудово кататися у свіжому снігу.

johnny sam alta launch unnamed 37

  Рокер/Радіус бокового вирізу

  • Профіль Surf Zones. Профіль Surf Zone поєднує дизайн рокера та нормальний бічний виріз (ця технологія називається Taper) для того, щоб переконатися, що ці два ключові фактори гармонійно поєднуються у роботі гірських лиж. Рокер лиж забезпечує їх відмінним ковзанням і полегшує здійснення повороту, тоді як конічна форма носа переміщає найширшу частину лиж ближче до центру. Правильно підібраний рокер та бічний виріз забезпечують лижі плавним та легким ковзанням у будь-яких умовах катання, вибраних гірськолижником.

  • Подвійний радіус бокового вирізу. Розроблений для універсального використання, подвійний радіус бокового вирізу являє собою два радіуси вздовж одного краю лиж. Перед переднім кріпленням знаходиться більш короткий радіус бокового вирізу, який забезпечує швидку реакцію та чудовий контроль над лижами для більш жорстких поворотів. У той же час, довший радіус бокового вирізу в хвості забезпечує лижам стабільну поведінку на високих швидкостях. В результаті подвійний радіус повороту дозволяє лижам плавно здійснювати будь-які повороти.

  • Багаторозмірний бічний виріз. Ретельно спроектований багаторозмірний радіус бічного вирізу з'єднав у собі кілька ребер, щоб створити геометрію бічної лінії, яка змінюється на всій довжині лижі. Ця маневрена форма складається з більш короткого радіусу під ногами, забезпечуючи лижі маневреністю на крутих та вузьких входах. Більш довгі радіуси на носі та хвості забезпечують лижі стабільною поведінкою та відмінним ковзанням.

  • Розширений рокер носа та хвоста. За основу концепції та способу створення рокера гірських лиж Faction були взяті водні лижі, ключовим аспектом яких є їхня плавучість. Для чудового ковзання та катання у свіжому снігу, виробники гірських лиж Faction використовують у їх конструкції розширений рокер, змінену форму рокера на носі та хвості та широку талію. Розширений рокер також дозволяє лижам легше здійснювати повороти і спрощує управління, що, у свою чергу, означає, що у гірськолижника буде менше шансів захоплювати край.

Hoodies Banner1

  Матеріали, що використовуються для створення гірських лиж Faction

  • Подвійний титанал. Титанал – один із найміцніших металів. Його ізотропні якості однаково сильні у всіх напрямках означають, що лижі можуть з легкістю ковзати на кантах, кататися на будь-яких нерівних поверхнях і стабільно поводитися на будь-якій сніговій поверхні, навіть під час жорсткого катання в стилі фрірайд.

  • Рослини льону. Використання високоякісних композитних шарів із рослин льону натурального, земляного кольору з низьким рівнем впливу на довкілля – це технологія майбутнього у виробництві гірських лиж. Не дивно, що такий матеріал є лідером у виробництві лиж. Завдяки наявності композитних шарів із рослини льону, ці шари міцніші та легші, ніж стандартні прошарки зі скловолокна, аналогом яких вони є. Інноваційна двовісна конструкція з волокон льону забезпечує лижі відмінними характеристиками демпфування, надаючи їм додаткову жорсткість та стійкість до кручення.

  • Вставки із льону. Натуральні композитні смуги міцніші і легші, ніж стандартні скловолокна. Вставки з льону забезпечують лижі необхідними пом'якшувальними характеристиками, щоб на них було комфортно кататися в стилі фрістайл, і при цьому додають жорсткість та неймовірну стійкість до крутіння без негативного впливу на навколишнє середовище.

  • Конструкція Textreme Carbon – це унікальна суміш карбону, яка не тільки зменшує вагу лиж, але також робить їх ще більш чуйними та створює чудові відчуття від катання! Ця конструкційна технологія використовується у сучасній авіаційній техніці. Структура всього шару ламінату в лижах сплітається під різними кутами та осями, підвищуючи тим самим стабільність і жорсткість лиж. Переплетення складається з тонких смужок, стійких до мінімальних тріщин і подряпин, тому лижі служитимуть гірськолижнику довше. Конструкція Textreme Carbon – тонша, легша і сильніша від звичайного вуглецю.

ski jump.faction

  Інші конструкційні особливості гірських лиж Faction

  • Міцні 2.5-міліметрові канти XL. Може здатися, що 7 міліметрів – це не так багато, проте коли справа доходить до кантів, то ці міліметри стають значними. 2.5-міліметрові канти на гірських лижах Faction CT 1.0 додали 35% додаткової висоти поверх стандартних надміцних 1.8-мм кантів. Ця додаткова висота кантів стане чудовою знахідкою для гірськолижників, які віддають перевагу парковому катанню.

  • Міцні 2.2-міліметрові канти XL. Додаткова товщина кантів допоможе гірськолижнику напрочуд легко кататися в парку та по поруччях. Збільшена товщина кантів надає лижам набагато кращі поведінкові манери, ніж лижі зі стандартною товщиною кантів. В результаті додаткова товщина кантів забезпечує лижі набагато більшою тривалістю експлуатаційного періоду, ніж більшість стандартних лиж для паркового катання.

  • Карбонова підкладка. Посилені карбоном вставки під ногами додають додаткової сили лижам для катання в стилі фрістайл. Крім захисту дерев'яного сердечника від сильної дії під час катання на рейках, посилені карбонові вставки додають лижам стійкості та здатності поглинати вібрації. Завдяки наявності цих додаткових підкладок, гірськолижнику буде набагато комфортніше кататися на своїх лижах.

 MG 6531 adam delorme aravis balme faction skis france freeski freeskiing freestyle skiing la clusaz ski freestyle uxga

 

  • Додані вставки з титаналу. Якщо Ви – шанувальник беккантривого катання та підкорення засніжених піками гір, Ви повністю повинні покладатися на своє гірськолижне спорядження. На гірських лижах Faction встановлюються посилені вставки з титаналу на гібридні сердечники, гарантуючи таким чином надійне кріплення. Такий дизайн додає надійності та довговічності осердя, тому лижі з такої конструкції готові до катання в стилі беккантрі.

  • Використання конструкції Micro Cap. Конструкція Micro Cap є поєднанням двох конструкційних технологій: преміум сендвіч-конструкції бічних стінок і легкою, надійною конструкцією верхнього шару виробу. Конструкція Micro Cap забезпечує приголомшливу фіксацію кантів і чудову стійкість до кручення, а верхній шар (топшит) покриває верхній шар сердечника для кращої передачі зусилля на кант. Конструкція бічних стінок лиж надає їм стабільність, міцність та відмінне зчеплення.

  • Використання конструкції Micro Cap JR. Традиційна сендвіч-конструкція бічних стінок забезпечує лижам чудове зчеплення та поп, додає довговічність та жорсткість верхньому шару сердечника. Бічні стінки захищають набірну конструкцію лижі та додають їй пружності та торсійної жорсткості.

CANDIDEHENRY C.SJOSTROM 9976

Як правильно підібрати гірськолижні палки?

  Вибір відповідної моделі гірськолижних палиць зводиться до власних переваг гірськолижника. Вибирайте ті гірськолижні палиці, які зовні для Вас привабливіші і при цьому відповідають Вашому щоденному стилю катання на лижах. Ідеальна довжина гірськолижних палиць залежить від умов та типу катання гірськолижника. Для їзди на лижах Вам знадобляться палиці, довжина яких перебуватиме на висоті ліктя або трохи менше. Для катання на лижах у парку рекомендується купувати більш короткі гірськолижні палиці, довжина яких буде на висоті стегна або трохи вище, але це Вам не заважатиме при катанні чи крученні на рейках. Якщо для Вас дуже важливо, щоб лижні палиці не заважали Вам, коли Ви катаєтеся, стрибаєте або обертаєтеся, то Вам найкраще вибрати собі короткі палиці.

  Якщо один день Ви хочете кататися в стилі фрірайд, іншого дня для Вас краще паркове катання, тоді Вам краще звернути свою увагу на регульовані лижні палиці. Це дозволить Вам самостійно змінювати довжину лижних палиць залежно від вибраних Вами умов та стилю катання.

sizes of poles

Вибір довжини гірськолижних палиць залежно від зростання гірськолижника

Гірські лижі Faction Ski в інтернет-магазині Sportzone.ua, ми пропонуємо широкий асортимент гірськолижного спорядження. Фотографії, відео, докладний опис та технічні характеристики, відгуки покупців та огляди, докладна консультація. Отримати детальну консультацію та замовити Гірські лижі Faction Ski Ви можете за телефонами (044) 222-59-09, (067) 661-99-33, або натиснувши на кнопку "Купити". Також ви можете купити Гірські лижі Faction Ski нашому шоурумі в Києві або з доставкою по Україні.

Перейти в каталог