Все, що потрібно знати про гірські лижі Faction

  Усі гірські лижі компанії Faction виготовляються вручну. В даний час виробництво вже здійснюється на двох особистих заводах компанії, один із яких знаходиться в Австрії, а другий – у Чеській Республіці. Про компанію-виробника гірських лиж Faction ми вже згадували раніше на нашому сайті у статті «Все про Faction – компанію-виробника гірських лиж найвищої якості».

Тепер до Вашої уваги пропонується стаття, яка описує технічні аспекти цих лиж.

 

prime hero 1 392x272

 

Розміри гірських лиж Faction Candide

Ширина лиж

 

   Ширина гірських лиж вимірюється з їхньої талії (середина лиж), оскільки це є вузькою точкою лиж. Як правило, вужчі лижі краще поводяться на трасах і при виконанні жорсткіших поворотів, так як широкі лижі легше переміщати від краю до краю. До того ж, ширші лижі забезпечують найкраще проходження у легкому та м'якому снігу.

   Всі розміри лиж Faction відображаються у тривимірному вимірі.

faction sizes

 

Радіус повороту лиж

 

  Ніс, ширина талії та хвоста лиж визначає форму лиж та їх радіус розвороту. Чим вже буде талія лиж по відношенню до їх носа та хвоста, тим менше у лиж буде радіус повороту і глибший бічний виріз. Лижі з більш коротким радіусом повороту здатні здійснювати більш швидкі повороти, тоді як лижі з більшим радіусом повороту будуть повільніше здійснювати повороти. Лижі з більшим радіусом будуть стабільніше поводитися на високих швидкостях, але вони будуть складнішими в управлінні для лижників, які продовжують навчання.

  Що довші самі лижі, то більше в них буде радіус повороту. Це відбувається тому, що, як правило, довші лижі підходять для більш високих гірськолижників, тому вони зазвичай важчі та сильніші. Отже, у довгих лиж набагато більше енергії для здійснення поворотів, радіус більше, стійкість вище і, при цьому, чудова продуктивність.

  Як правило, якщо Ви катаєтесь на лижах різними горами, Вам необхідно підбирати собі лижі з радіусом в межах від 16 до 24.

  Якщо Ви волієте кататися тільки на трасах, то радіус Ваших лиж повинен бути меншим, тому що дуже рідко всі лижі повністю розміщуються на твердій поверхні. Якщо Ви переважно катаєтеся в легкому і м'якому снігу, то лижі з великим радіусом Вам не підійдуть.

  Примітка. Багато гірськолижників підбирають собі лижі з коротким радіусом повороту, але це потім стає наслідком виникнення множини негативних побічних ефектів. Лижі стають нестабільними та нестійкими, коли Ви не робите повороти, тому при катанні на середній або високій швидкості вони можуть вести себе нестійко. Під час катання в м'якшому снігу вони можуть мати неправильну траєкторію руху.

  Для того, щоб протидіяти вище описаному поведінці лиж, деякі з моделей лиж Faction мають подвійний або багатогранний поперечний переріз.

 

faction skis collection 3

 

Лінія камбера та типи рокерів

Що таке камбер та рокер для лиж?

 

   Лінія камбера у лиж – це те, як вони виглядають збоку, якщо покласти лижі на рівну плоску поверхню. Лижі з традиційним камбером вигнуті вгору у середній зоні. Лижі з рокером мають прогин на носі або хвості виробу.

   Традиційно сконструйовані лижі будуть повністю вигнуті, якщо Ви розмістите їх на плоску поверхню, основою вниз. Плоска поверхня контактуватиме тільки з носом та хвостом лиж. Така конструкція виробу допомагає гірськолижнику застосовувати рівномірний та посилений тиск на краї лиж – ніс та хвіст. Однак, при катанні в м'якшому снігу це стає наслідком того, що ніс лиж занурюється в сніг, а Ви можете втратити швидкість катання і під час катання в глибокому снігу можете більше переміститися на п'яти.

 

0 4405 1512925151 0

 

   Рокер – це протилежність камберу, яка є загином лиж вгору на носі або хвості виробу. Рокер, який переважно використовується на водних лижах і конструкції човнів, забезпечує кращу плавучість лиж у м'якому снігу і полегшує здійснення поворотів з меншою ймовірністю «захоплення краю». Наявність рокера також дозволяє зробити лижі маневренішими, тому вони здатні значно легше входити в повороти. Загалом, чим товстішими будуть самі лижі, тим більше буде у них рокер.

   Всі лижі компанії Faction у своїх конструкційних особливостях мають камбер під ногами і рокером на носі та хвості, щоб забезпечити гірськолижника кращою манерою поведінки в будь-яких умовах катання.

 

141020 elan 2

 

Рокер/Камбер/Рокер

   Така форма лиж поєднує у собі плавучість рокерних лиж та зчеплення кантів камберних лиж. Точки зіткнення лиж та поверхні катання знаходяться ближче до середини лиж, ніж у конструкції повністю камберних лиж. Використання конструкції лиж рокер/камбер/рокер забезпечує їх найкращим зчепленням і стабільною поведінкою на жорсткій поверхні, але водночас забезпечує відмінне катання в м'якому снігу і легше скоєння повороту. Лижі з такою конструкційною особливістю відмінно підходять для тих, хто катається на лижах у різних умовах, поза трасами та на горах. Тому компанія Faction використовує таку варіаційну комбінацію, як рокер/камбер/рокер практично у всіх своїх лижах.

  Моделі лиж Faction, що використовують гібридний тип рокера (рокер/камбер/рокер): Prodigy 1.0, Prodigy 2.0, Prodigy 3.0, Prodigy 4.0, Dictator 1.0, Dictator 2.0, Dictator 3.0, Dictator 4.0, CT 1.0. 4.0, Prime 1.0, Prime 2.0, Prime 3.0 та Prime 4.0.

 

images

 

Рокер/Плоска поверхня/Рокер

 

  Зменшення камбера дозволяє досягти тих же переваг, що і поєднання рокера з камбером, але для легших і маленьких гірськолижників розвал під ногами рокер/плоска поверхня/рокер підходить набагато більше. Спочатку така комбінація була розроблена на найширших лижах Faction CT 5.0, щоб максимізувати плавучість лиж та маневреність на будь-якій сніговій поверхні.

  Моделі лиж Faction, що використовують гібридний тип рокера (рокер/плоска поверхня/рокер): Prodigy 0.5, Prodigy 0.5х, СТ 0.5, СТ 2.0 YTH та СТ 5.0.

 

Лыжи 2017 Candide Thovex

 

Гірські лижі від компанії Faction

  Всі лижі Faction можна розділити на 4 доступні серії.

  Кожна серія включає в себе мінімум 4 моделі лиж і мають схожі характеристики. Лижі з позначенням 1.0 є найвужчими у серії, а 4.0 (або 5.0, якщо ця модель найбільша) – найбільшими. Як правило, чим м'якший сніг Ви оберете для катання, тим ширші лижі Вам знадобляться. Наприклад, лижі 1.0 та 2.0 зазвичай вибираються для катання в більш складних умовах, а ширші лижі 3.0, 4.0 та 5.0 більше орієнтовані на катання у м'якому чи свіжому снігу.

  На нашому сайті Ви можете придбати серію лиж Faction Candide 2019, на яких Ви можете швидко, агресивно кататися на будь-якій вибраній місцевості. Ця серія призначена для тих, хто орієнтований на покращення результатів під час катання на вибраній конкретній місцевості з нахилом на катання у вільному стилі.

  Категорія: Фрістайл/All-mountain

  Рівень катання гірськолижника: середній/просунутий/професійний

  Характерні особливості: здатність здійснювати круті, агресивні повороти

  Candide 1.0 – призначені для паркового катання. Candide 2.0 – призначені для катання на будь-якій гірській місцевості (All-mountain) з переважно вибраним стилем катання фрістайл (Freestyle). Candide 3.0, 4.0 та 5.0 – легкі та грайливі лижі для катання на тривалі відстані поза трасами.

 

faction candide 1 0 skis 2019 164

Faction Candide 2.0 2019 1

Faction Candide 3.0 2019 1

Faction Candide 4.0 2019 1

Faction Candide 1.0 2019

Faction Candide 2.0 2019

Faction Candide 3.0 2019

Faction Candide 4.0 2019

 

 

Різниця між чоловічими та жіночими гірськими лижами

  Більшість моделей жіночих лиж коротші, ніж їхній еквівалент для чоловіків-гірськолижників і точка кріплення у них трохи зрушена вперед, порівняно з чоловічими моделями.

  Після тривалих тестувань, які проводилися з жінками-гірськолижницями, виробники гірських лиж Faction дійшли висновку, що чоловіки та жінки одного зросту, однієї вагової категорії та з однаковими навичками катання повинні використовувати одні й ті самі лижі.

  Тим не менш, легші лижники, незалежно від їхньої статі, повинні вибирати більш короткі лижі. Жінки, однакового зросту з чоловіками, часто легші за їх у ваговій категорії, тому жіночі серії гірських лиж пропонують аналогічну конструкцію з чоловічими гірськими лижами, але доступні в додатковій, більш короткій довжині.

  У компанії Faction виробники використовують прогресивні точки кріплень для всіх своїх лиж, тому точка кріплення зрушена трохи вперед у жіночих моделях лиж порівняно з чоловічими.

 

faction on the snow

 

Різниця між дорослими та юнацькими гірськими лижами

  Юнацькі гірські лижі Faction сконструйовані таким чином, що можуть здійснювати м'якіші та зручніші повороти, при цьому вони не мають камбер для здійснення більш легкого повороту, обертання та ковзання. Замість звичайного формування сердечника лиж, дитячі гірські лижі мають дерев'яну сендвіч-конструкцію для забезпечення більшої стабільності лиж. Такі лижі спеціально сконструйовані таким чином, щоб діти могли швидко прогресувати та вивчати гірськолижний спорт, катаючись у вільному стилі.

 

Faction Candide 4.0 freeride ski test

 

  Гірські лижі від компанії Faction здатні вражати навіть найвибагливіших гірськолижників. Підтвердженням цього стала епічна подорож по всьому світу на гірських лижах Faction Candide.

  Гірські лижі Faction Ski в інтернет-магазині Sportzone.ua, ми пропонуємо широкий асортимент гірськолижного спорядження. Фотографії, відео, докладний опис та технічні характеристики, відгуки покупців та огляди, докладна консультація. Отримати детальну консультацію та замовити Гірські лижі Faction Ski Ви можете за телефоном (067) 661-99-33, або натиснувши на кнопку "Купити". Також ви можете купити Гірські лижі Faction Ski нашому шоурумі в Києві або з доставкою по Україні.

Перейти в каталог