Kak sogret' nogi? 17/5000 Як зігріти ноги?

Корисні поради від SportZone

стельки с подогревомВсі знають, що треба тримати в теплі, а що в холоді. Але буває, що бажання добре виглядати переважує необхідність тримати ноги в теплі.

Ви можете використовувати устілки з підігрівом від SIDAS

Або вдатися до народних методів описаних нижче

Пропонуємо вам кілька варіантів як швидко зігріти ноги

Опустити ноги в гарячу підсолену воду. 

Змастити підошви почервонілих ніжок будь-яким масажним кремом і добре розтерти.

Одягти товсті вовняні шкарпетки і укутати ноги пледом. 

Насипте червоний мелений пекучий перець прямо в носки.


 

Спиртовий компрес 

Розтерти сухим рушником або змоченим в гарячій воді ступні ніг, масажуючи кожен пальчик.

Взяти будь-які тонкі шкарпетки, можна діряві, змочити підошовну частину шкарпеток горілкою (годиться будь-яка, навіть з перцем або спирт), надіти на ноги. 

Зверху надіти грубі шерстяні шкарпетки. Прилив тепла відчуєте негайно.

Ванна

Потрібна наявність: морської солі, лавандового або розмаринового масла, півсклянки молока. До трьох столових ложок морської солі додайте 1 чайну ложку масла, молоко, влийте все це в гарячу воду і занурте замерзлі ноги. Після цього ноги не тільки зігріються, а й отримають харчування.

Якщо страждаєте від замерзання ніг не тільки в холодну погоду

Перш за все, треба спостерігати за собою і з'ясувати, які ще симптоми з'являються при мерзнуть ногах. Якщо "морозить" після прийому їжі, перевірте прохідність жовчних проток; якщо сповільнюється пульс, з'являються аритмія, сальність волосся, ламкість нігтів - зверніть увагу на щитовидну залозу; якщо спостерігаються набряки стоп, болі при ходьбі в області гомілки, розширені вени, венозна сіточка - йдіть швидше до лікаря, щоб не запустити варикозну хворобу. 

Можуть ноги мерзнути при порушеннях в роботі серця. Якщо піднімаєтеся по сходах, і з'являється задишка, якщо помітили набряки стоп після прийому рідини - запишіться на прийом до кардіолога і зробіть електрокардіограму. Непогано було б здати аналіз крові і провести ультразвукове дослідження судин ніг. 

Не лякайтеся завчасно, якщо ноги мерзнуть не тільки в холодну погоду - це може відбуватися через особливості будови організму. Пам'ятайте, куріння і зловживання алкоголем погано впливають на ваші судини. Постарайтеся, щоб цих неприємностей було в житті якомога менше. Приймайте щодня контрастний душ і робіть масаж ступень ніг. Перед виходом на вулицю в холодну погоду змащуйте свої улюблені ніжки Борсучим або нірки жиром.

Перейти в каталог