Sidas Піклується про ваших ногах

Every foot, every sport, every day.

On behalf of feet everywhere. 

Для кожної ноги, для кожного спорту, кожен день. 

Від імені всіх ніг. 

Устілки з підігрівом і багато іншого, все, що потрібно вашим ногам!

Девіз компанії SIDAS відображає місію компанії - створити максимально комфортні умови для всіх, як би складно і неможливо це не здавалося. 

Компанія SIDAS існує з 1975 року. З тих пір асортимент компанії збільшився багаторазово. Основна увага приділяється виробництву та розробці устілок для всіх видів спорту і відпочинку (місто, біг, бігові та гірські лижі, трекінг, мультиспорт, велоспорт, гольф). Завдання SIDAS зробити будь-яке взуття зручною для кожної ноги.



  Компанія SIDAS розташовується в місті Ліоні, Франція разом з науково-дослідним центром. На сьогоднішній момент в структурі компанії два великих підрозділи Conformable (основа асортименту складають устілки, внутренником для г / л черевик, обладнання та інструменти для термоформовки і підгонки черевик) і Podiatech (основне завдання - це медичні дослідження і розробки в області ортопедії, виготовлення спеціальних ортопедичних аксесуарів для медичних цілей).

Продукція SIDAS

 Ортопедичні Устілки Sidas

Ознайомчий матеріал PDF пароль Sidas

 Правильно підібрані устілки забезпечують нормалізацію ресорної, опорної, поштовховою і балансування функцій стопи за рахунок рівномірного розподілу статичних і динамічних навантажень на стопу і здійснення контролю її положення.

 «Пап, а ти з ким зараз розмовляв?» - з анекдоту.

Склалося так, що любителі гірських лиж в першу чергу переймаються вибором лиж. До інформації про нові моделі завжди прикута увага тих, хто цікавиться спорядженням. Друге місце займають черевики, хоча насправді за ступенем важливості гірськолижна взуття повинна займати перше місце, причому з великим відривом. Потім йде одяг, і вже зовсім-зовсім «наостанок» звертають увагу на окуляри, рукавички, палиці, катальний рюкзак ... До устілок, як правило, справа не доходить - чого там, дурниця якась ... Так само справа йде, коли ми вибираємо кросівки і треккинговую взуття. Але незважаючи на таке малосерьезное ставлення основної частини населення до «ложу для ступні» (саме так дослівно перекладається footbed), існують спеціалізовані компанії, які виробляють всілякі види устілок. Їх зусилля націлені на те, щоб забезпечити всім займаються спортом максимально комфортне взуття і знизити втому ніг. Мова йде не тільки про гірськолижних черевиках: ті навантаження, які відчувають наші ноги в екстремальних умовах - при інтенсивних навантаженнях під час багатогодинної ходьби по місту або під час занять спортом, найбільш яскраво виявляють проблеми не цілком придатною взуття. І устілки можуть вирішити існуючі проблеми, на які ми іноді просто не звертаємо уваги.

  У взуття високої якості устілки, як правило, теж непрості. Але що робити, якщо навіть в гарного взуття нозі не зовсім комфортно? На допомогу прийдуть устілки трьох ліній: універсальної, спортивної та заготовки для виготовлення персональних устілок, які випускає компанія Sidas.

  В універсальну лінію входять різні моделі, які добре підходять для повсякденного використання в звичайному взутті. Тут і подушечка під п'яту з гелевою вставкою для додаткового пом'якшення і підйому під п'ятою, моделі серії «комфорт» для дорослих і юніорів, а також моделі «м'якість» і «енергія». Об'ємні устілки цієї лінії виготовляються з пінного матеріалу EVA з велюровим покриттям, в моделі «м'якість» є гелева вставка під п'яту, а модель «енергія» відрізняється поліамідної чашкою Arch Flex, яка забезпечує стабільність положення ноги і точний контроль при русі.

  Спортивна лінія включає в себе десять моделей устілок, кожна з яких оптимізована для обліку всіх вимог певного виду спорту: адже руху ноги і вимоги до амортизації і фіксації стопи абсолютно різні в гольфі або сноубордингу, велоспорті і бігу, при трекінг або ходьбі по асфальту. У цій лінії в різних моделях Sidas присутні такі елементи, як антивібраційні подпятники і м'які підкладки в певних зонах, велюрова перфорована поверхня для вентиляції і суцільна - для тепла, а різне поєднання жорсткості і м'якості в певних напрямках і задає характеристики кожної моделі устілок. Для нас особливо цікава модель «Сніг +» - найкращий варіант універсальної готової устілки для зимових видів спорту. Сучасний матеріал Alufix покращує жорсткість по краях устілки, а абсолютно новий профіль устілки оптимізує правильне розташування стопи і, крім того, дозволяє будь-якому лижникові додатково отримати всі можливі переваги від катання на сучасних лижах: поєднання жорсткої підкладки і м'якого зовнішнього матеріалу по краях устілки сприяє кращому контролю при веденні закантувати лижі. Для катання на лижах призначена і модель «Вулкан» - зимова устілка зі спеціальним велюровим покриттям для тепла. А модифікація «Вулкан термо» - це спеціалізована зимова модель з вбудованим електронагрівальних приладом Therm-ic - такі устілки в минулому сезоні були дуже затребувані нашими лижниками. Є в спортивній лінії і модель «Пісок» - для використання цілий рік у взутті будь-якого типу для будь-якого спорту, та моделі для бігу «Рух» і «Вітер» - остання з вентиляцією, і спеціальна модель для низької взуття «Срібло». Ну а назви моделей «Похід», «Вело», «Гольф» говорять самі за себе.

 Лінія термоформуємої устілок складається з дев'яти різних за призначенням типів моделей: для вузькій міській взуття та велотуфель, для гірськолижних черевиків і роликів, посилена устілка для гірськолижних і сноубордических черевик, для бігу, для трекінгу, устілка для гірськолижних і сноубордических черевик зі збільшеною товщиною матеріалу, універсальна устілка загального призначення і ... устілка з електрообігрівом. Такий широкий асортимент дозволяє виготовити персональну устілку для будь-якого взуття, відповідно - яким би ви не займалися видом спорту, ефективна підтримка, амортизація ударів і розподіл тиску на максимальну площу стопи вам гарантовано.

 Але повернемося до цікавого для нас напрямку - гірськолижного. У термоформуємої лінії колекції Sidas для гірськолижників призначене чотири моделі. Традиційне рішення устілки без підсилювачів з 2-мм шаром матеріалу Podiaflex пропонує модель «Сніг», найбільш зручний варіант устілки різнобічного використання з вбудованим підсилювачем Podiaflex під п'ятою - «Лижі», модель «Професіонал» - устілка з подвійним підсилювачем Transflux. Окремо в лінії варто модель з матеріалів Alcantara і Transflux «Термічна», яка не тільки ідеально формується з урахуванням всіх особливостей ноги, а й містить вбудований нагрівальний елемент Termic-ic - ноги не тільки будуть весь час забезпечені персональної підтримкою, а й зігріті.

 Персонально підігнана (насправді - виготовлена) устілка Sidas забезпечує оптимальну підтримку склепіння стопи, заповнення пустот навколо п'яти, постійний контакт практично всієї поверхні стопи і устілки, а значить і розподіл навантаження (тиску) на максимально велику площу поверхні стопи. Результатом використання такої устілки є істотно більш комфортний черевик, точна передача менших зусиль по управлінню лижею, відповідно - менша втома і чудовий баланс лижника. Згідно з даними фахівців США, персональні устілки допомагають поліпшити контроль над лижами і знизити втому стоп у приблизно 95% лижників. До речі - вартість таких устілок набагато менше ціни хорошого гірськолижного черевика, а ось живуть вони довго і підходять практично до будь-якої моделі. Це означає, що при зміні черевик вам досить буде просто перекласти звичні устілки в нову пару.

 Виготовити пару персональних устілок під конкретну ногу на вакуумному устаткуванні системи Sidas можна протягом приблизно семи хвилин.

Перейти в каталог