Правильне нанесення парафіну на скользяк

Корисні поради від Sportzone!

Нанесення парафіну і полірування

Ковзаючу поверхню сноуборду потрібно покривати парафіном, як тільки відчувається погіршення ковзання або раз в два місяці. Найчастіше парафін можна накладати лише якщо ковзна поверхня стала шорсткою.
Наносити новий шар парафіну на старий небажано, тому перед нанесенням необхідно очистити поверхню. Для цього знадобиться змив (Base Cleaner) - спеціальний засіб в пляшці або у вигляді аерозолю, яке можна купити в Бордшопу або спортивному магазині. Просто нанесіть засіб на скользяк і вождів (зазвичай 10-15 хвилин, або як написано на упаковці) витирайте чистою сухою ганчіркою, приділяючи увагу кормі і носі. Не пропустіть області поблизу робочих кантів і під кріпленнями, тому що там теж осідає багато сміття, особливо, якщо скользяк був змазаний парафіном на плюсову погоду. Такий парафін зазвичай збирає зі схилів весь бруд.
Для нанесення парафіну потрібен спеціальний праску (можна використовувати звичайний праска, який після цього буде безнадійно зіпсований і придатний лише для парафіну) або промисловий (будівельний) фен.

Парафін бувають різними і відрізняються один від одного в залежності від температури навколишнього середовища, на яку буде розрахований. Щоб довго не ламати голову з назвами і принципами, беріть один для мінусовій погоди, один - для плюсовою.
Для нанесення парафіну на сноуборд необхідно підготувати відповідне місце, яке можна забруднити плавленим парафіном. Якщо використовується праска, то включивши його поступово нарощуємо температуру контролюючи нагрів, притискаємо парафін до підошви праски і чекаємо початку його плавлення і скапиванія на поверхню скользяка. Якщо парафін починає диміти, то праска занадто гарячий, температуру праски слід знизити до тих пір, поки дим не зникне або не стане мінімальним

 

Утворені краплі зливаємо на дошку: спочатку ближче до країв дошки, потім в середину. При цьому варто пам'ятати, що скользяк в районі кантів найбільш робочий, так що в цих місцях можна використовувати більш жорсткі парафіни для низьких температур. Для центру дошки достатнім буде використання універсального парафіну. 

Після нанесення парафіну по всій поверхні, необхідно для рівномірного розподілу парафіну по всій базі розгладити дошку праскою в напрямку від носа до хвоста. Тільки не перегрів підошву сноуборду, не рекомендується тримати праску протягом тривалого проміжку часу в одному місці. Після того, як парафіном буде покрита вся дошка, потрібно дати їй охолонути, краще протягом доби. 

На наступний день необхідно видалити надлишки парафіну що не вбралися в скользяк шляхом зіскоблювання. Це робиться за допомогою пластикової циклі і довгих рухів від носа до хвоста.

Циклю можна купити в магазині, а можна зробити з твердого пластика або оргскла. Будьте уважні, не подряпайте поверхню сноуборду, інакше доведеться повторювати весь процес. 

Завершальний етап всього цього процесу - полірування ковзної поверхні звичайної щільної ганчіркою. Круговими рухами розтираємо віск по ковзної поверхні сноуборду. 

Після полірування можна нанести малюнок (структуру) на скользяк. Для цього використовується спеціальна структурна щітка або спец витримка.

PS. В основному, якщо ви любите свою снарягу і хочете щоб вона завжди була в хорошому стані купите роторну ручку і щітки до неї! Це все можна замовити у нас в магазині! Наші консультанти допоможуть підібрати вам всю амуніцію і проконсультувати як її застосовувати;)

Якщо сніг холодний, то малюнок повинен наноситися в напрямку скользяка, тобто від носа до хвоста, якщо ж він теплий і мокрий, то необхідно наносити структуру під кутом 30о. Нанесення структури на скользяк змусить тане сніг швидше залишати його, що в свою чергу підвищить швидкість.

Професійний Скі сервіс Sportzone.ua
Пункт прийому сервісу лиж та сноубордів SportZone знаходиться за адресою Київ, Героїв Дніпра 67.
Тел. 067 661 99 33
Перейти в каталог