Знайомимося з сноубордический черевиками

Всім відомо про важливість вибору зручного взуття для повсякденного носіння. Особливо, це стосується тих випадків, коли ви вибираєте технологічну взуття ту в якій ви будете проводити більшу частину часу. В цьому випадку до взуття висуваються особливі вимоги, так як ніхто не хоче ходити весь день з безперервним відчуттям дискомфорту або лікувати потім мозолі і вивихнуті суглоби. Якщо так ретельно потрібно вибирати звичайне взуття, використовувану в умовах міських тротуарів і доріг, то Ви розумієте, наскільки високі повинні бути вимоги до черевиків для сноуборду. Починаючи від ваги і матеріалу і закінчуючи висотою і фіксацією голеностопа сноуборд черевики повинні бути зразком комфортною та функціональною взуття. Варто відзначити, що комфорт важливий не тільки з точки зору самопочуття, але і з точки зору безпосередньо катання. В комфортних черевиках для сноуборда легше здійснювати всілякі трюки і стрибки. 

 

 

М'які і жорсткі 

Так як однозначно черевики сноуборд діляться на два види - м'які і жорсткі - комфортними черевиками вважаються м'які. Хоча в широкому розумінні цього слова, комфортні і ті, і інші. В крайньому випадку, вибирати їх треба виходячи саме з цього критерію. Не важливо, які саме черевики для сноуборда купити Ви збираєтеся - м'які або жорсткі - вибирати їх потрібно в залежності від того, чи зручно Вам саме в цьому конкретному черевику. Жорсткі черевики вважаються менш комфортними, так як конструкція їх передбачає наявність двох черевик - зовнішнього і внутрішнього. Так ось, зовнішній зазвичай виготовлений із пластику, що, як Ви розумієте, негативно впливає на відчуття комфорту, яке здатний забезпечити такий черевик. Зате жорсткі черевики для сноуборда ідеально фіксують ногу. У буквальному сенсі, сидять «як влиті». Так як райдери використовують жорсткі сноуборд черевики в карвинге, на жорстких трасах і високих швидкостях таке якість дуже корисно. Ще одна позитивна якість, яке може схилити райдера до того, щоб купити черевики для сноуборда такого типу - це ефективна передача зусилля ноги на дошку. Функціональність жорстких черевик дозволяє ще й забезпечити захист голеностопа, так що в певній ситуації вони можуть врятувати Ваші ноги від вивихів і переломів. 

Крім того, що в сноуборд черевиках катаються, в них ще й ходити доводиться. Так ось, жорсткі черевики для сноуборда абсолютно не призначені для ходьби. Переміщатися в них по поверхні землі при відсутності дошки досить складно, не те, що в м'яких, які вважаються не так спортивними і адаптовані для ходьби. Так що м'які сноуборд черевики воліють новачки, а також райдери, що катаються стилем фрірайд і фристаил. Хоча варто відзначити, що залежність вибору черевик за критерієм жорсткості від стилю катання досить умовна і базується, скоріше, на особистих уподобаннях райдера. Втім, для тих, кому важко визначитися, існує ще й так званий перехідний тип черевик. Це жорсткі черевики з м'якими вставками в передній і бічних частинах на рівні щиколоток. 

Вага і матеріал 

При виборі черевик варто звернути увагу на їх вагу і матеріал. Ці поняття в деяких випадках залежать один від одного. Купуючи шкіряні черевики для сноуборда, Ви забезпечуєте собі пару зайвих кілограмів ваги на ногах вже на другій годині катання. Безумовно, шкіра міцна і довговічна, але ще вона має здатність вбирати вологу. В результаті чого мокрі шкіряні сноуборд черевики можуть важити в кілька разів більше, ніж їх сухий варіант. Крім того, через деякий час шкіра деформується і набуває непрезентабельний зовнішній вигляд. Найкраще купити черевики для сноуборда з сучасних синтетичних полегшених водовідштовхувальних матеріалів, що забезпечують також меншу вагу черевика. Непогано буде, якщо матеріал виявиться ще і «дихаючим»

Внутренник 

Ще одна деталь при виборі черевик для сноуборда, яку хотілося б згадати, це внутрішній чобіток. Саме він забезпечує комфорт ноги в черевику. Внутренником виготовляють або з термоформуємої матеріалу, або з неопрена. Перший хороший тим, що приймає форму ноги. Такий внутренник нагрівається згідно з інструкцією (в печі або феном) і надаватися на носок, в якому Ви катаєтеся. Остигаючи на нозі, внутрішній чобіток ідеально повторює її форму. У підйомі стопи і на щиколотках є вставки зі спіненого пластику. Якщо Ви берете черевики для сноуборда напрокат, то це - не найкращий варіант. Внутренник сформований не під Вашу ногу і подібна формування відбувалася неодноразово, так що забезпечення високого рівня комфорту в такому черевику досить сумнівно. 

Ще один варіант матеріалу для внутрішнього черевика - неопрен. Основна його властивість, що дозволяє використовувати цей матеріал у виробництві сноуборд черевик - несуттєва деформація. Тобто, на певний період часу, поки матеріал не розноситися (а відбувається це досить повільно) надійна фіксація ноги в такому черевику Вам забезпечена. 

Як вже говорилося. Черевики для сноуборда потрібно вибирати так, щоб нозі було комфортно. Крім перерахованих якостей, зверніть увагу на шнурівку, підошву, легкість одягання і знімання. Приміряючи черевики, зробіть руху, характерні для катання - перевірте свої відчуття.

 

Перейти в каталог