Відгук о лижах Faction Prime 3.0 2020

 

20200229 124859

Райдер Рикун Володимир

Стаж катання 12 років, змагання Кубок Беголого слона, 6 место. Так вечно всякие мультигонки: GorganyRace, Polissia Adventure Race, Dnipro Race и т.д.

Сезон: 2019-2020

Довжина: 189см

Радіус: 25м

Геометрія: 133-108-123

Вага лижі: 1710г для лиж 182см

Вага райдера: 70 кг

Передмова

Почну трохи здалеку, щоб було зрозуміло, чому зробив саме цей вибір. Я люблю скітур, люблю фрірайд. Моя мета - це зайти кудись, щоб катнути, готовий ходити багато, тому хочеться лижу не дуже важку, але хочеться на ній почуватися впевнено на різних схилах, тому і не обираю м'яку. Так сталося, що мої лижі для скітур-фрірайду розслоїлися. Лижа була легка, але, як з'ясувалося, ненадійна. Тому довелося дивитися на заміну. Для себе зрозумів, що хочу щось жорсткіше (всі ми знаємо, що фрірайд, то не весь час пухляки розсікати) і був готовий поступитися вагою. Поспілкувався з друзями, подивився, що є у нас на ринку і вирішив зупинитися на Faction Prime 2.0. Ще почитав, порадився і таки зупинився на Faction Prime 3.0 - жорсткіша та ідеально підійдуть камус, скістопи та кицьки на цю лижу від старої.

Каталка

Місце каталки - Перегони "Кубок Білого Слона"

Кількість днів - 2.

Це навіть була не каталка, тому що за цей час я зробив 2 спуски (один з них із верхівки г. Піп Іван Чорногорський), то був саме скітурний забіг. Так, відчулося, що це не супер легка скітурна лижа, але не порівняти із будь-якою м'якою моделлю. Кант вгризався в задутий сніг, лижа тримала та не прогиналася у дугу, у пухкому снігові не робила глибоких ям. Було видно по сліду, певні "хвильки" - дива не буде, але лижа не прогиналася і не доводилося збиратися на якісь пагорби кожен крок. Йти було приємно, лижа "човгала" по прямій. З мінусів - налипання снігу зверху лижі при колонульових температурах. Вона чорна і на сонці нагрівається, потім виходиш на вітрянну частину, сніг попадає, тане, замерзає та налипає. Не знаю, чи є така проблема на білих лижах. Але знаю точно, щл навіть спеціальне покриття, як на Head Kore, не працює в таких умовах - перевірено.

Спуски були так собі по якості самих ліній - це або траверси, або оминання каменів. Але я одразу зрозумів, що лижа не дуже любить, якщо ти перейшов у задню стійку - одразу покарала.

Місце тестування - Драгобрат

Кількість днів - 3.

Перший день - туман. Катаю траси, звикаю до лижі, розумію, що не так зі мною. Я звик до іншої лижі, яка пробачала певні помилки за рахунок своєї м'якості, ця ж давала мені 2 варіанти - або змінювати техніку (читай покращувати) або продавлювати її силою (читай гвалтувати). При спробі переїхати на іншу трасу виїхав на кригу. Не задутий сніг в бетон, а саме кригу. Мабуть, йшов дощ та одразу замерзав - гарний такий крижаний схил. Лижа пройшла без проблем. Тоді я був здивований, я просто таки приготувався до сповзання по схилу, але лижа тримала. Звісно, там ще новий гострий кант, але жорсткість знову здивувала.

Другий день - я зрозумів, що вчора був не туман, от тепер точно туман. Катаю тільки траси, дуже обережно, бо видимість ніяка. Звик до лижі, якщо кантувати без завалу у задню стійку - слухняна та передбачувана, великий радіус не дуже любить об'їжджати горби, тому кручуся у верхньому положенні - слайдить відмінно, жодних нарікань.

Третій день - розпогодилось. Тут вже відірвався. Лижа показала себе дуже гарно, вдалося її спробувати у різних умовах, навіть мокрий паудер - але там лижі залишилися у снігові, а я вже летів своїм ходом до низу.

Підсумок каталки

Траси - тримає дуже впевнено, до 80 км/год ріже трасу рівно, впевнено, без зайвих вібрацій, просто відчуваєш її дугу.

Прості дропи -  приємні, передбачувані (звісно без всяких викрутасів), з чітким приземленням.

Задутий сніг - тримає впевнено, нарікань не викликає, мабуть, через малу вагу - не вгризалася глибоко, але було достатньо, щоб відчувати надійність.

Розковбас - щось не дуже жорстке розбиває, горби  - готуйтеся добряче працювати ногами, всеж таки це не важка рельсова лижа, але слайдити на ній дуже приємно

Паудер - як я казав, лижа не пробачає помилок із задньою стійкою, також не пробачить "забуту" позаду руку - одразу буде з під вас виїжджати. "Падаєте" на перед, робите піддяжку п'ят і лижа дозволить вам короткі дуги, контроль на швидкості, просто подарує фан від катання.

Для кого лижа

Як на мене - точно не для новачків. Ви маєте прийти до цієй лижі (можете йти одразу до офіційного представника в Україні - sportzone.com.ua), зрозуміти, що саме ця лижа вам потрібна. З гарним рівнем катання - ви будете отримувати фан від стабільності, середній рівень - вона змусить вас прогресувати або технічно, або фізично :D.

У розрізі скітуру: це лижа для тих, хто готовий кудись йти, щоб гарно катнути, але не хоче при цьому тягнути якісь дуже важкі лижі.

 

Перейти в каталог