Різновиди САП-серфінгу

Різновиди САП-серфінгу

Стаття описує різні можливості використання САП-дошки: для активного і спокійного відпочинку, релаксу, гонок, гірських сплавів, риболовлі і занять фітнесом.

sup yoga


Заняття САП-бордингом дійсно подобається широкому колу людей через свою універсальність.

Можливо, причина популярності цього виду спорту полягає в тому, що він бере початок свого розвитку від серфінгу, який активно розвивався протягом тривалого часу.
Дошка для занять САП-серфінгом може використовуватися для різних видів активного проведення часу на воді. У цій статті наведені 7 найбільш поширених різновидів САП-бордингу.

Про найпоширені напрямки САП-серфінгу ми вже розміщували серію статей на нашому сайті: Частина1, Частина2.

 

САП-серфінг

sup-surfing
 

САП-серфінг - водний вид спорту для будь-якого

 

Дошки для занять САП-бордингом в основному являють собою довгу дошку для серфінгу. Серфери почали використовувати весла, стоячи на дошці, не тільки для того, щоб швидше дістатися до хвиль, але і для того, щоб легше їх ловити.
САП-серфінг дуже популярний, як на Гаваях, так і в інших частинах світу.

 

sup.surfing.hawaii


САП-серфінг на Гаваях

 

Він приніс різноманітні можливості в заняття «регулярним» серфінгом і, хоча, спочатку САП-серфінг був гідно оцінений, на сьогоднішній день цей вид спорту став надзвичайно популярний.
З веслом в руці, серфери можуть долати великі відстані і, стоячи на дошці, серфери можуть бачити далекосяжні хвилі.

 

Туризм

sup-surfing-crimea-1
 

САП-туризм


Не дивлячись на те, що САП-серфінг бере свій початок з класичного серфінгу, тепер цей вид серфінгу найбільш відомий, як туристичний вид спорту.
Звичайно ж, далеко не кожна людина може займатися серфінгом або жити на березі океану з великими хвилями, однак гребти вже точно може кожен!
Заняття туризмом на дошці для САП-серфінгу - це розвага для тих, хто хоче долати тривалі відстані на своїх дошках - тобто подорожувати будь-якими обраними водними шляхами.

 

sup-dzhangul-2
 

САП-туризм


САП-туризмом можна займатися на озерах, річках, океанських затоках або навіть серфить у відкритих водах.
Заняття туризмом на дошці для САП-серфінгу - це, швидше за все, випробування для витривалих і дисциплінованих серферів. Під час подорожі у Вас буде можливість долати тривалі відстані і здійснювати великі фізичні тренування. Такі тренування на багато серйозніші, ніж під час простої рекреаційної прогулянки на САП-дошці.

 

Подорож

sup.surfing.travelling.1

Подорож на САП-дошці


Здійснювати невеликі водні прогулянки можуть багато людей і не обов'язково для цього бути спортсменом, досить лише запастися дошкою і веслом для прогулянки.
Під час такої прогулянки Вам зовсім не обов'язково долати тривалу відстань або гребти аж до тих пір, поки у Вас не почастішає серцебиття.
Такий вид водної прогулянки в основному призначений для тих людей, які хочуть повеселитися, познайомитися з новими околицями, досліджувати місцеві водні шляхи і при цьому зберегти відмінну фізичну форму.

 

sup.surfing.travelling.2
 

sup.surfing.travelling.3
 

 

Подорож на САП-дошці - доступний активний відпочинок для будь-якого


Людина абсолютно будь-якого віку може здійснювати невеликі і неспішні водні прогулянки, освоюючи при цьому САП-серфінг.
Ви можете якийсь час стояти на дошці і гребти веслом, потім сісти на дошку або стати на коліна на дошці для того, щоб трохи відпочити, а після, коли будете готові, знову взятися за весло.
Якщо Вам пощастило кататися по теплим водних просторах, Ви завжди зможете зістрибнути з дошки і скупнутися. Потім Ви можете знову стати на дошку і продовжити свою водну прогулянку.

 

sup.surfing.travelling.4
 

sup.surfing.travelling.5
 

 

 

У міру поліпшення своїх навичок веслування і рівня катання, Ви можете перейти на новий рівень САП-серфінгу - вирушати в тривалі подорожі, професійно зайнятися серфінгом або брати участь в гонках.
Однак для початку Ви будете вражені тим, наскільки спокійна водна прогулянка може бути дивовижною.


Гонки

sup.surfing.gonka.1

 

Завжди знайдуться спортсмени, яким недостатньо лише спокійній водної прогулянки, для них цікавіше займатися спортом на зовсім іншому рівні.
Такий вид спортивного змагання, як гонки на САП-дошках,вже можна зустріти в усьому світі. Для таких гонок Вам знадобиться довга дошка, спеціально сконструйована для катання на великих швидкостях.
Такі дошки зазвичай оснащені спеціальним великим плавником на днищі дошки, що особливо допомагає для утримання курсу.

 

sup races

Гонки на дошці для занять САП-серфінгом


Спостереження за спортсменами, які беруть участь в гонках на дошках для занять САП-серфінгом, неймовірно вражає. Так само дуже надихає необхідні для змагання на такому високому рівні сила і рівновагу, які здатні продемонструвати спортсмени.

 

Сплав по гірських річках

sup.surfing.river.2
 

sup.surfing.river.1
 

 

 

Гірсько-річковий САП-серфінг - це вид водного спорту, який обіцяє дуже адреналінову пригоду спортсмену, але в той же час, вимагає певних технічних навичок.
Не всі спортсмени можуть навіть уявити собі, що вони здатні утримувати вертикальне положення на САП-дошці, балансуючи між різними перешкодами під час швидкого спуску по гірській річці.
Однак, не тільки чоловіки, але і багато жінок люблять такий екстремальний вид водного спорту!

 

sup.surfing.river.3
 


 

whitewater-sup
 

 

 

Існують різні види сплаву по гірських річках на дошках для занять САП-серфінгом. На початковому рівні Вам буде хотітися сплавлятися на річках з невеликою течією і з найменшою кількістю можливих перешкод.
Для цього, спочатку перевірте вибрані Вами річки, поспостерігайте за рівнем води, ознайомтеся, так би мовити, з річкою, щоб знати на який конкретно водної поверхні Вам належить сплавлятися.
І не важливо, новачок Ви в такому виді спорту, як сплав по гірських річках, або професіонал, Вам стовідсотково знадобиться завжди носити спеціальний шолом для занять таким екстремальним видом спорту. Ми вже писали на нашому сайті в статті які 10 основних речей повинен мати при собі спортсмен, займаючись САП-серфінгом.


Фітнес

sup.fitness

Займатися фітнесом на САП-дошці - неймовірно цікаво, захоплююче і корисно


Прогулянки на тривалі відстані забезпечують відмінне тренування для Вашої серцево-судинної системи, зміцнює м'язи Вашого тіла і покращують Вашу здатність утримувати рівновагу.
На дошці для САП-серфінгу так само відмінно можна займатися фітнесом! У Вас будуть задіяні такі м'язи Вашого тіла, про які Ви можливо навіть і не замислювалися раніше, включаючи м'язи на пальцях Ваших ніг!
Переваги занять фітнесом на САП-дошці на стільки набирають популярність, що такі заняття починають з'являтися в усьому світі.
Особлива увага приділяється занять йогою на САП-дошці. В цілому, це - звичайні заняття йогою, проте не в класі з рівною підлогою, а на Вашій САП-дошці, плаваючою на водній гладі. І це - не так просто, як може здатися на перший погляд!

 

sup yoga.2
 

sup yoga.1
 

 

 Заняття йогою на дошці для САП-серфінгу

 

Риболовля

Для затятих рибалок, САП-дошка - це просто неймовірна знахідка, адже, стоячи на дошці, Ви можете побачити водну гладь на багато далі.

 

sup.surfing.fishing.1
 

САП-дошка - нові можливості для завзятих рибалок


Я бачив багато людей на Гаваях, які ловили рибу, стоячи на дошці для занять САП-серфінгом, точно так же, як вони це роблять вдома, виїжджаючи на риболовлю до річок і озер.
Така рибалка значно відрізняється від риболовлі на байдарці, так як на багато більше вимагає утримувати баланс.
Однак, дошку для занять САП-бордингом дуже легко транспортувати, тому вона може з легкістю стати незамінним атрибутом завзятого рибалки! Крім того, перед придбанням для себе САП-дошки, Ви можете взяти дошку напрокат і випробувати всі переваги взятої напрокат САП-дошки.

 

sup.surfing.fishing.2

 

Не має значення, яким видом активного відпочинку Ви вирішите зайнятися, використовуючи при цьому САП-дошку, але Ви можете бути впевнені, що не тільки проведете відмінно свого часу, а й отримаєте гідне тренування під час всього процесу.
Дошки для занять САП-серфінгом бувають різних форм, розмірів і вони виготовляються з різних матеріалів. Тому кожна людина зможе підібрати таку дошку, яка підійде саме йому!

 

sup-action

 

 

Перейти в каталог